|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preskok v rasti
15.6.2006 22:25:00   
flecker1
Moja user posted image je stara 2 meseca in 1 teden. Od včeraj je drugačna, kot sem vajena. Več spi, večkrat je lačna, popije 30- 50 ml, potem noče več, čez eno uro spet isto in tako traja. Prej je vedno jedla na 3-4 ure 140-150 ml naenkrat, sedaj pa malo in večkrat. Ponoči spi od 21h do 4h. Ko se zbudi (3 ure po obroku), jo previjem in dam jest pa sploh noče. In počakam pol ure, pa spet noče ker je zaspana, ujčkam in zaspi, nato dam v spanju jest,...Danes popoldne sploh ni hotela flaško, sem jo probala dat dojko pa je popila v eni 10 min. in drugo dojko ni hotela več. Čez eno uro hoče zizat, ponudim drugo dojko, popije. Čez pol ure pa dam flaško in pije 50 ml...user posted image Ali je možno, da gre za preskok v rasti? Prej ni hotela več dojiti na moje dojke, in sem skoz črpala, sedaj pa hoče zizat (no upam da bo tako naprej, da ne bo zahtevala flaško). Napišite, kaj ste ve imele pri preskoku v rasti in kako je bilo?In koliko časa naj bi trajalo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preskok v rasti
16.6.2006 5:34:43   
Eviii
dejan ima 3 mesece in pol in o preskoku rasti pri nas še ni bilo govora. se mi pa dogaja podobno kot pri tebi. pa ti razložim, kaj mi je že pred časom povedala pediatrinja. morem poudarit, da se midva samo dojiva.
poleti dojenčki potrebujejo ogromno tekočine (kot tudi mi sami). kot sama veš, je tvoje mleko na začetku bolj tekoče, šele po nekaj minutah začne tečt ta pravo mleko, ki otroka nasiti. poleti pa se materino mleko spremeni in je dlje časa vodeno, da otroka odžejamo. dejan je na 2 uri. do zdej je ponoči spal od 11-ih do 6-ih ali 7-ih. zdej se je pa začel ponoči zbujat ob treh in pol, ker čez dan manj je. sicer imava 7-8 obrokov, ampak je ene par manjših, kot si tudi sama opazila. to pa je zato, ker je žejen. vmes mu tudi ponudim čajčka, da se še dodatno odžeja.
želim ti, da bo dojenje lepo steklo in da bo joška spet postala aktualna user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Preskok v rasti
16.6.2006 16:56:48   
Mateja82
 moja  user posted image   je stara 3 mesece in že skoraj tri tedne počne te stvari, ki si jih opisala. Sicer se ne dojiva, ampak druge tekočine razen mleka sploh ni marala, zdaj pa že dva dni popije precej več čaja ker je tako vroče. Bom videla če se bo kaj spremenilo. user posted image

vem da bom izpadla čist nevedna user posted image  ampak me vseeno zanima kaj je to preskok v rasti, če mi lahko prosim katera razloži.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Preskok v rasti
16.6.2006 21:49:23   
Anonimen
Mislim, da je le žejna! Vroče je in zaradi vročine ne more jesti, zato (sklepam) se tako pogosto doji in tako po malem. Saj si ti tudi žejna čez dan in piješ med obroki, je res?
Poskusi še vedno vztrajat z dojenjem na 3-4 ure, tako kot prej, vmes pa ji daj piti malo tekočine (najbolje kar tvoje mleko razredčeno s prekuhano vodo-bo še najrajši popila), po žlički, ker dojiš (Da se ne bo navadila cuclja vleči, ker potem bo konec z dojenjem).

Za preskok v rasti bi šlo, če bi se dojila večkrat in dalj kot običajno. To stanje pa bi trajalo več kot 1 teden. Ponavadi rast poskoči okoli 3 meseca. Tvoja pa praviš, se doji večkrat in včasih poje čisto malo. In to od VČERAJ. Definitivno je zgolj žejna.



(odgovor članu Mateja82)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Preskok v rasti
17.6.2006 7:14:48   
Anonimen
no caffee da bo konc z dojenjem č eji daš flašo ni res in iz njenega posta vidm da je punca že kr neki časa po flaški jedla prej. tko da ji kamot lahko daješ čaj najbolj komarčkov al pa prekuhano vodo kr lepo po flaški. js sem prvo punco lepo dojila in ji že od 1. tedna dalje dajala zravn še čaj ker je blo vroče k pes. zdej tadrugo pa sicer po flaški futram ker se noče dojit, zravn pa še čaj. predvčerejšnim je popila čez dan 120 ml čaja - stara je pa 1,5 mesca.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Preskok v rasti
17.6.2006 14:27:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

no caffee da bo konc z dojenjem č eji daš flašo ni res in iz njenega posta vidm da je punca že kr neki časa po flaški jedla prej.


Aja, a se bomo zdej okoli tega lovile al kaj?! Moja izkušnja je bila pač taka, da se je pri 4 m nehala dojiti, mislim da ravno zaradi dodajanja mleka in čaja po flaški! Tvoja izkušnja pa je bila pač drugačna. V redu. Ampak ne moreš pa 100% trditi, da imam narobe! Pogosteje kot ponujaš flaško, bolj postaja "domača".  Jz bi bila vesela, da bi me kdo prej opozoril, preden je bilo prepozno!


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.




kaj menite
cupacups

je danasnja politika kriva za recesijo

da,vse v njihov zep sele nato delavci (93%)

ne, so posteni (7%)


Število vseh glasov: 274

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!