MTFP
|
Saj ne vem kam dat to temo, ker gre za 9 mesečnega dojenčka... ampak ker ste tu mamice, ki ste to že dale čez mi boste verjetno znale svetovati. Naš mali se že postavlja na noge in kobaca, in seveda je takoj pri omari - kjer je radio in pa steklo. Če ne buta z glavo ali ročico ob steklo , se pa spravi na radio... v trenutku je tam, samo na tla ga položim. Pa ga skušam motivirati z drugimi stvarmi, ne pomaga, ko ga vzamem stran je seveda v trenutku spet tam, ko odločno rečem ne, se začne na vso grlo krohotati , kot da sem naredila nekaj najbolj smešnega. Do včeraj ga tisto sploh ni zanimalo, oz. sem mu hitro preusmerila pozornost z kako žogico za katero je potem šibal, od včeraj pa ga ne zanima nič drugega kot ta presneta omara Isto je v najini postelji, zjutraj ko poje, potem pri meni še kako uro odspi, ampak ko se zbudi, ni več pretegovanja in zehanja, isti trenutek ko se zbudi je na trebuhu in potem na nogicah, ker ima postelja zraven poličko, se je že parkrat v rob udaril, pa ga to ne odvrne od raziskovanja. Zanima me pa na kakšen način tako malega odvrniti predvsem od radia, in steklene omare, saj bolj ga umikam, bolj mu je zanimivo, in vse igrače, afnanje nič ga ne odvrne od tega da ne bi raziskoval na "prepovedanem območju". Ne vem a obstaja kak način, da bi mu to lahko preprečila, ali je to "igra" brez meja. jaz njega stran, on ob prvi priliki spet nazaj.... Saj vem, da raziskuje in da mu je vse novo in zanimivo, ampak vseeno, ob steklo tako butne, da me je prav strah da se bo razbilo. Ne vem no, saj sem prej, ko si tega še nisem predstavljala kako izgleda v živo, govorila s kako mamico, ki se rada pohvali, da pri njih ni bilo nikoli stikanja po gumbih na TV, in podobnih zadev, ampak kako doseči to? In ko pride do cilja, kako zmagoslavno najprej zapiha med zobmi potem se pa zakrohota...
|