|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prepoved približevanja
3.3.2008 16:38:33   
gojska
Mislim, ne morem si pomagat, čeprav se mi zdi kot oporavljanaje. Z moje strani seveda.
Včeraj sem zvedele, da nek naš znanec živi z žensko, ki je mati dveh otrok, katerim se po sodnem nalogu ne sme približati. Zdaj me pa zanima, kaj takega lahko mama naredi svojim otrokom, da jo to dosodijouser posted image user posted image user posted image . A kdo ve, ker men se sanja ne ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prepoved približevanja
3.3.2008 16:56:44   
Anonimen
Prijava policiji, ker očitno so imeli razlog, da so to izdali materi. Zaščititi je potrebno otroke.user posted image  

(odgovor članu gojska)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.3.2008 19:54:02   
lotoska
Policija s tem ne ščiti otrok ampak izpolnjuje statistiko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.3.2008 21:58:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

Misliš? Poznam konkretni primer, ko so otroke odvzeli in jih predali sredi noči socialnim delavkam.user posted image

(odgovor članu lotoska)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
3.3.2008 22:31:45   
lotoska
Ne mislim, ampak vem. Izpolnjuje svojo statistiko. Primera ki ga omenjaš pa ne poznam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.3.2008 22:41:33   
piščanc
kaj, a mislite da ne obstajajo mame, ki škodujejo svojim otrokom, ki gledajo predvsem nase in kako bi škodovale bivšim partnerjem, ne glede kaj s tem delajo otrokom. mislite, da ne obstajao mame, ki pijejo, se drogirajo in prostituirajo..

res ne? jaz sem prekleto prepričana, da jih je, enako kot moških primerkov, preveč.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.3.2008 9:05:48   
Anonimen
Od mojga oče ma tud prepoved približevanja do cele familje, tud do mene.
Statistika ja.....mislm a resno mislite da so vse mamice popolne in majo rade svoje otroke in jim nič žalega ne nardijo? Pa do prepovedi približevanja ne prideš v minuti, moreš met kar konkreten razlog.
Od mojga oče zgleda en fejst starej gospod, uglajen, prijazen....do drugih. Kaj ej blo pa doma pa noben noče verjet, k ljudje si še vedno zelo radi svet v rožicah rišejo pa mislijo da to ni možno.
Če ima gospa prepoved približevanja obstaja verjetno za to razlog. Močan razlog verjetno.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
4.3.2008 9:33:09   
jagoda77
tako kot so že ene napisale, niso vse mame v pravem pomenu besede in želijo tudi škodovat svojim otrokom, a da bi se maščevale bivšemu možu ali pa pač enostavno ker so žleht.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.3.2008 9:52:19   
hariba
Policija s tem ne ščiti otrok ampak izpolnjuje statistiko

S tem pa se absolutno ne strinjam. Naša draga policija na žalost mnogo preredko izda to prepoved. Velikokrat se potem zato kaj hudega zgodi kar se bi dalo s tem nalogom preprečit. Delam na takem mestu, pa smo si kdaj zaman prizadevali zato prepoved. Upam, da bo zdaj pri tem novem zakonu kaj bolje.  žal tudi vse matere niso zlate.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.3.2008 11:00:09   
smigli
Verjetno je bila nasilna!

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.3.2008 12:08:19   
Anonimen
A ni določanje prepovedi približevanja v pristojnosti sodišč?

(odgovor članu smigli)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
4.3.2008 12:12:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

A ni določanje prepovedi približevanja v pristojnosti sodišč?

Ja. Nam je sodnica dala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
4.3.2008 12:14:23   
Anonimen

Ne mislim, ampak vem. Izpolnjuje svojo statistiko. Primera ki ga omenjaš pa ne poznam.

Mah daj, kr neki. Saj so res vsi ljudje pošteni in dobri, a ne? Saj tisto, da partner partnerja tepe in tudi ubije so si samo izmislili, zaradi statistike, a ne? Pa da lahko knjige pišejo.

Drugače pa s elahko na zadevo gleda tudi z drugega zornega kota. Lahko ima ženska tudi tako zaj... bivšega partnerja z pregnanim odvetnikom, da se ji maščuje na vse možne načine in je eden teh tudi ta. Nikoli ne veš. Ne da se nič sodit, če zadeve ne poznaš. Vse je možno.

(odgovor članu lotoska)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
4.3.2008 12:28:44   
smigli
Splišni, to je pa tudi možno.

Sem se ravnokar spomnila, da osebno poznam podobno situacijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.3.2008 12:32:35   
hariba
Ja do sedaj je odločbo izdajalo sodišče na podlagi policijskih pričanj in zapisnikov(poglavitno vlogo so oni odigrali) in csd ja, par let nazaj le policija (takrat sploh nobenga niso, na našem koncu ne), po novem bodo pa lahko policisti nasilno osebo odstranili iz stanovanja in ne bo določeno obdobje možnosti vrnitve nazaj. Koliko se bo pa to v praksi res izvajalo, bomo pa videli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.3.2008 14:40:15   
gojska
V bistvu mi je žal, ker sem sploh začela to temo. Dejstvo je, da o tem primeru ne vem nič in nič ne morem sodit. Sem pa bila tako iz sebe, ker se mi zdi to ukrep za res hud prekršek. Recimo zlorabo. In ta družina v kateri je zdaj dotična, po mojem ne bi vzela tako osebo medse.user posted image  In tudi ko njo pogledaš.............ji nebi dosodil. 

Po drugi strani sem pa res včasih naivna in mislim, da mamica ne bi mogla nič narediti svojemu otroku. Vsaj jaz še nisem nikogar poznala. Filmi so pa drugo.
Vem da se marsikaj dogaja, samo upamo da se ne v naši bližini ali pa celo zapiramo oči.
Za zlorabo otroka mislim, da je prepoved prebliževanja prav smešna kazen. Jest biuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.3.2008 14:55:49   
Anonimen
In ta družina v kateri je zdaj dotična, po mojem ne bi vzela tako osebo medse. In tudi ko njo pogledaš.............ji nebi dosodil.

Moj "tast"....dvakrat poročen, ko se je ločil od moje tašče in se odselil je imel eno novo gospo, zelo prijazno tako skromno žensko, vsi sovaščani od tam kamor se je preselil so ga hvalili kolk je fejst in čudovit, prijazen....
Ljudem ne piše na čelu da so pošasti v človeški obliki. Običajno so to zelo pametni in navzven prijazni ljudje. Zloba se običajno za štirimi stenami pokaže.
Ampak večina še vedno misli da take žlehnobe že navzven kažejo nasilje, da so do vseh nasilni.....pa niso. Običajno so do tujcev zelo prijazni. Zato je zlorabljenim ljudem običajno tako težko, ker jim noben ne verjame. Ker tisti ki zlorablja kaže sosedom in prijateljem čisto drugačen obraz.

(odgovor članu gojska)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
4.3.2008 15:25:22   
mama54
Se popolnoma strinjam s Splišni in Karin.

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.3.2008 16:19:43   
lotoska
[quote]IZVIRNO SPOROČILO: hariba

Ja do sedaj je odločbo izdajalo sodišče na podlagi policijskih pričanj in zapisnikov(poglavitno vlogo so oni odigrali) in csd ja,

Ja še posebej csd se je še kdaj trudil pri tem. In če kdo od tistih "prijaznih do tujcev" (kot je navedla karin24), koga lahko okrog obrne, so na prvem mestu delavke na csd.

Pa še to: če bi vedeli kako nesposobna je policija v tej državi (posamezno in institucionalno), potem bi vedeli tudi kakšne oslarije daje na zapisnike in kaj vse gre lahko skozi če nekdo višji pokaže interes.

Kar se družinskega nasilja tiče: pri najhujših nasilnežih policije ni zraven, ker si je ne upa nihče poklicat. Pri grožnjah policija pride in te odslovijo, da dokler se kaj ne zgodi ne morejo ukrepat. Ogromnokrat je policija klicana zaradi navadnega je.anja partnerjev, po naročilu odvetnika in csdja, ki rabijo čimveč policijskih zapisnikov, da jih lahko prekladajo in ne naredijo nič.

Vse kar policija v okviru prepovedi približevanja naredi  je najnujnejši ukrep, to je da osebo odstranijo od doma. Potem je postopek v pristojnosti sodišča.

Vsi tisti starši, ki se grejo te igrice so sebični in lastne otroke zlorabljajo za izsiljevanje  in manipulacijo za dosego svoje koristi.

Starši ki se samo drogirajo, pijejo in drugače škodujejo svojim otrokom  ne dobijo prepovedi približevanja  kar tako. 

Pa še to: tudi zlorabe so možne, seveda. Tako da lahko posamezniki nekaznovano zlorabljajo sistem, žrtve so otroci, tisti v takih službah pa v množici enih zgodb težko ugotavljamo dejansko resnico.
Se je pa varuhinja človekovih pravic zavzemala za pravice otrok, kajne, in kaj je naredila ona?
Ja dopustila je da so tisto deklico pospravili v psihiatrično kliniko.

Se opravičujem, oblikovno nerodno sem citirala.

< Sporočilo je popravil lotoska -- 4.3.2008 16:23:30 >

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.3.2008 13:30:36   
Ze pequeno

Torej policija hodi od hiše do hiše in izreka ukrep prepovedi približevanja. Ah, daj no. Policija izoplnjuje statistiko na podoročju prometa, tudi kriminala, tudi pri javenm redu in miru se lahko umetno dvigne statistika, pri tem ukrepu pa nikakor ne. Tako kot so dejale že nekatere uporabnice, ga še preredko izrečejo. Je pa potrebno nekaj skupnih elementov, da se lahko izreče ta ukrep, nikakor pa kar tako.

Poleg tega je izrek prepovedi približevanja policijski ukrep, ki ga izreče policist na kraju prekrška, nato pa se akte izroči preiskovalnemu sodniku, kateri potrdi ali ovrže prepoved približevanja, v primeru potrditve ga lahko tudi podaljša.

V hudih primerih zlorab otrok ali njihove matere s strani moža, patnerja, izvenzakonskega partnerja lahko kršitelja tudi zaprejo in ga s kazensko ovadno pripeljejo pred preiskovalnega sodnika.

So pa to delikatne zadeve, v konkretnem primeru se pa ne da komentirati če zgodbe ne poznamo. Niso pa vse matere zlate.

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.3.2008 13:56:48   
natasaom
moj brat ni dobil prepoved približevanja čeprav je obsojen-pravnomočno.baje,da nas ne ogroža več..

hočem povedat,da mora bit nekaj hudo narobe,če ima prepoved približevanja.

(odgovor članu Ze pequeno)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.3.2008 13:59:00   
BlackyMouse
Mene je bivši pretepal, klicala na policijo, so rekli, da če me enkrat udari, in da jih spet pokličem, bodo dali njemu prepoved približanja in meni in otroku.

Biti ljubljen pomeni več, kot biti bogat, kar pomeni biti srečen..

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.3.2008 17:22:44   
lotoska
IZVIRNO SPOROČILO: Ze pequeno

Torej policija hodi od hiše do hiše in izreka ukrep prepovedi približevanja. Ah, daj no.
Od  kje ti pa to?user posted image user posted image user posted image

Policija izoplnjuje statistiko na podoročju prometa, tudi kriminala, tudi pri javenm redu in miru se lahko umetno dvigne statistika, pri tem ukrepu pa nikakor ne. Tako kot so dejale že nekatere uporabnice, ga še preredko izrečejo.

Skratka policija vodi statistiko po vseh področjih, ne samo teh ki jih ti navajaš.
V vrhovih te hierarhije, kjer samo sestankujejo, pišejo navodila, ki so po možnosti neskladna z zakoni (in terena v življenju še niso videli) imajo razno razne domislice h katerim bi pasal tudi tvoj post. Ker če bi podrobno prebrala kaj sem napisala bi videla tudi malo dlje od policijskega ukrepa.

Pred kratkim se je zgodil primer v zvezi z naslovom te teme, ker so se zaradi izpolnjevanja statistike določeni uniformiranci zagnali v zadevo brez pameti, nato so, da so svoje nezakonito ravnanje pokrili z izmišljotinami (družina tukaj ni imela nobene vloge), katere so napisali celo tako prepričljivo, da je zdaj človek v priporu. In če ti je jasna zakonska podlaga, potem veš da  ni mogoče izvesti tega ukrepa brez zapisnika oškodovanke. No zaradi statistike očitno je.

< Sporočilo je popravil lotoska -- 5.3.2008 17:23:39 >

(odgovor članu Ze pequeno)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......