|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prepogosto hranjenje, nosenje..
9.1.2006 9:11:36   
mujcek
Pri nas imamo spet vrsto težav.

Mala dva še vedno jesta enako količino mleko kot pri starosti 1 tedna (60-90ml). ŠE huje pa je to, da sta se razvadila in pojesta včasih le 20ml in potem sta čez pol ure spet lačna in spet isto. Sedaj ko sta večja je to grozno, ker ju hranim na 2 uri ali k večjemu na 2,5 ure (seveda, če pojesta 90ml, če ne pa še bolj pogosto). Tudi ponoči je isto...
Včeraj sem ju poskusila zamotiti s čajem, da sta postala bolj lačna in jedla nekje na 3-4 ure. Pa sta spet malo pojedla, le zvečer sta pojedla nekje 150ml. Potem ko sta pojedla 150ml sta pa spala nekje 4 ure. Ponoči je pa bilo spet vse po starem... Kaj naj naredim, da bosta dalj časa sita??????????user posted image

Druga težava je ta, da sedaj ko sta dalj časa budna, se zamotita za 5 minut potem pa začneta kričat in jokat. Dam ju v ležalnik, da gledata igračke ampak ne zaleže za dolgo... Kako ste jih ve zamotile?????????

Tretja težava je, da se je eden razvadil, ko smo ga nosili, ko je imal krče. Posebno ga je imela na rokah babica in sedaj kriči, ko ga daš iz rok. Utihne le, ko ga v roke vzame babica; zdi se, da ga je grozno navezala nase. Ko je začel jokat, ga jaz nisem hotela vedno ven iz posteljce vzeti, ona pa ga je in tako je prišlo do tega... Res si ne morem privoščiti takšne razvajenosti, ker imam le dve roki in sem skoraj cel dan sama doma... Sedaj ga puščam jokati, ko vem da je sit, previt in da nima krčev; ampak me vseeno srce boli, ko ga poslušam user posted image .

< Sporočilo je popravil Seven -- 9.1.2006 11:05:04 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 6 tednov
9.1.2006 10:05:55   
hanita
Mis mo našo na začetku, do enih 2 mesecev tudi stalno nosili, ker je non stop jokala, pač nismo imeli druge izbire. Pol je šla kriza mimo in sedaj pri 6 mesecih jo nosim zelo malo, babica bi jo pa najraje stalno nsoila.
Jaz sem ji povedala, da če jo bom videla , da jo non stop nosi, ji je ne bom več prinesla v varstvo in tako se tudi ona trudi, da jo drugače zamoti.

Jaz sem isto rekla, mam tud kaj drugega za narest, včasih pa lahko potrpi 15 minut in se kaj sama zamoti.

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
9.1.2006 10:22:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu hanita)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 6 tednov
9.1.2006 10:38:48   
tipka
Pri nas je bilo tako, da sem bila sama za vse. Oba sta imela krče do dopolnjenega četrtega meseca.user posted image  Ko sta jokala, nisem vedela, če zaradi lakote ali krčev. Skoraj ves čas, ko sta bedela, sem imela v grelniku flaško, z drugo pa sem hranila jokajočega dojenčka.user posted image   Pojedla sta zelo različno, od 10 - 60 ml.

Še v spanju sem ju opazovala, kako jima obraz preplavi rdečica, obraz se jima je skremžil, nato jok ali krik bolečine, nato je rdečica zginila in sta spala dalje. Noči so bile živi obup, najprej sem hodila spat ob štirih zjutraj, za kakšno uro, nato vedno prej. Nekako pri šestih tednih sem dala enega za dve noči mami, potem smo to začeli redno prakticirati, a do petega meseca se nisem naspala.

Da sta čimmanj jokala, sem ju imela enega na rokah v fotelju, drugega sem pa tačas z nogo zibala.user posted image

Brala sem, da sta ti dve mami napisali: škoda, da nisi vzrajala pri dojenju ali nekaj takega, kar v prevodu pomeni, malo bi se potrudila, pa bi bilo. Grrrr, če samo pomislim, da bi meni kdo takrat kaj takega napisal, ljudje ne pomislijo, da ima dan le 24 ur in da mame, ki nimajo časa spati, ne morejo na tri ure po eno uro še dojiti in upati, da bo mleko prišlo in ga bo dovolj za dvoje lačnih ust.user posted image


(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 6 tednov
9.1.2006 10:47:51   
Seven*
Mujcek. Mogoce noces tega slisat, pa vendar.. Obstajajo otroci, ki rabijo 24 urno animacijo. Moj Jakob mi ni dal 5 minut miru. Skoz sem mu morala neke igracke kazat, se pogovarjat z njim. Sem se pac celi dan ukvarjala z njim, kuhala nisem, pospravljanje in pranje je pa pocakalo na vecer.. Ne mores pomagat, pac imas radovednega otroka.. A bi ti bila srecna, ce bi morala cel dan opazovat isto igraco?? Mene je vcasil prav pogledal s tistim izrazom, ces, kaj mi spet tiscis isto igraco..

Ja in kaj je narobe, ce je otroku fajn na rokah? Je pac cartljiv. Nekih strasnih vzgojnih metod pri takem otroku ne mores uporabljat. Pustit jokat, ker si moj otrok zeli blizine.. Jaz nisem taksna. No sem enkrat ali dvakrat malo pustila.. Pa se takrat, ko fizicno nisem vec zmogla nosit..

Sama si doma? Jaz sem bila tudi. Se zdaj sem. Ze drugo leto porodniske. Pusti gospodinjska dela in jih opravi zvecer.. Bo pac stanovanje zanemarjeno in umazano.. Kuhaj pa stvari, ki jih naredis na hitro, ali takrat ko otrok spi..

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
9.1.2006 10:48:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tipka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 6 tednov
9.1.2006 10:50:59   
Seven*
No Mujcek. Sem spregledala, da imas dva.. To je potem res malenkost tezje, ampak vseeno za vecino napisanega stojim..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 6 tednov
9.1.2006 10:54:55   
tehnofil
Naš confeljček je tudi jedel zelo pogosto. Pa še tisto, kar je pojedel je izgledalo, kot da vse ven polije. Napredoval pa je vseeno v normali. Vendar sno z dojenjem prišli v nekem trenutku tako daleč, da bi lahko rekli da smo ga hranili-dojili pol ure na vsake pol ure. Tako da v prvih mesecih sploh kaj dosti nismo mogli iz postelje, kaj šele ven. Počasi se je nekako normaliziralo - so bili hudi meseci, samo prestati jih je treba in je vedno bolje.

Dojenčki so MALI in se ne morejo zamotit. Ko bodo starejši se bodo vedno bolj znali sami zamotiti z igračko, največkrat pa s prav vsakdanjimi stvarmi kot so plastična steklenica z malo vode ali plastična zajemalka. Tako da kolikor pač zdržita, potem pa sprememba. Prijateljica je jamrala, da ji punčka jemlje vedno več časa in da je vedno huje ko raste. Seveda, ko pa je imela dojenčka iz reklame in je samo jedel in spal. Pri nas je obratno. Pri nas je vedno lažje, ker smo imeli z dojenčkom polno dela. Tako da ti zagotavljam, da se bo vedno bolj vsak teden poznalo in bo vedno lepše.

Pri nas je malo bolje kadar sva oba doma in se pogovarjava. Takrat se otrok počuti varno, saj naju sliši in je za malenkost manj zahteven.

V knjigah piše tudi da se pusti dojenčka jokati in da po dvajsetih minutah zaspi, vendar pri nas tega ne prakticiramo. Dosti smo ga nosli zaradi alergije in krčev in dosti ga bomo še nosili.

Je pa problem z dvema. Še enega smo komaj obvladovali. No ja. Kar je treba je treba.

Želim ti, da k vam kmalu pride mir in vedno več uživanja.

l.p.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 9.1.2006 10:56:13 >

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 6 tednov
9.1.2006 10:57:15   
Seven*
Se ZELO strinjam z tehnofil! 

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 6 tednov
9.1.2006 11:19:30   
tipka
Uf, kaj pa to pomeni, da je sporočilo od Mujcike popravila Seven?user posted image

Nalin, nisem bila natančna, mislila sem eno temo na forumu dvojčki, ne tebe ali katero drugo s te teme.user posted image

Dopolnila bi rada še svoj post. Če si popolnoma izčrpan, kot sem bila jaz, je mleka še manj, ne? In če je mleko tako pomembno, bi morali dovoliti imeti dvojčke le mamam, ki imajo celodnevno in celonočnouser posted image  pomoč. Mogoče bo pa kdaj tako, nikoli se ne ve.user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prepogosto hranjenje, nosenje..
9.1.2006 11:26:28   
Pupica
Mislim, da si vsak otrok sam postavi mejo kdaj jesti. Kolegica je imela 3 otroke in vsi trije so jedli na 2 uri.tako, da ti jima kar daj na 2 uri jesti.
Naša je bila do 3 meseca non stop prikljopljena na dojko. Seveda so se vsi zgražali, če je spet na joški.ampak dokler naju to ni motilo, ne vem za kaj bi druge?user posted image
Glede razvajenosti...kar babi pokliči. Jaz vem da bi jo!!!Pri nas smo jo od vsega začetka navajali na  samostojnost, tako da sem lahko kaj naredila, brez da bi mogla mati ali taščica sedeti cel dan pri nasuser posted image
Zdaj ko je pa že malo pozno pa ne vem kaj ti svetovat?!

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 6 tednov
9.1.2006 11:27:22   
Seven*
Sporocilo sem popravila zato, ker je naslov 6.tednov premalo informativen.. Nekdo, ki bo z iskalnikom iskal kaksno podobno temo zaradi tega tega sporocila ne bo nasel.. Ce bo pa vtipkal hranjenje, ali pa prepogosto hranjenje..pa bo nasel. Del vsebine se mora skrivati v naslovu, da je tudi uporabnikom jasno za kaj se v doloceni temi gre..

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 6 tednov
9.1.2006 11:42:16   
tipka
Če si ti neke vrste administrator, nadzornik, potem mi je zdaj jasno, zakaj mi prej ni bilo nič jasno. Hvala za pojasnilo.

Jaz sem se namreč že veselila popravljanja postov, v katerih piše kaj, s čimer se ne strinjam.user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prepogosto hranjenje, nosenje..
9.1.2006 20:02:04   
petarda
Boga! Jaz sem vedno želela dvojčke, ker je tudi moja mami dvojčica in je potem mene preskočilo, tako, da sem imela tudi velike možnosti za to. A sedaj, ko vidim koliko časa ti vzame en sam otrok (tudi naš ni kot iz reklameuser posted image ) si težko predstavljam, da bi imela dva.

Glede hranjenja. Mi smo v prvem mesecu dobili več kot preveč na teži in nam je pediatrinja svetovala, da dojimo na vsake tri ure in nič bolj pogosto. Povedala je, da otrok ne joče vedno le zato ker je lačen in naj ga probamo drugače zamotit, ter da bo takrat, ko bo jedel po nekem urniku tudi pojedel dovolj. Smo se tega kar držali in sedaj po treh tednih pridobili na teži ravno prav! user posted image


(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prepogosto hranjenje, nosenje..
10.1.2006 10:41:51   
ameli
Hojla mucek. Se mi res smiliš.
Tudi jaz si nisem predstavljala, da je lahko materinstvo tako naporno. Pa imam samo enega.
Tolaži se s tem, da bo stalno bolje.
Tvoja dva muceka morda nista vedno lačna, ko jima ponudiš flaško (če potem pojesta samo 20 ml). Najbolje, da si za kakšen dan ali dva najdeš pomoč in ju poskušaš navadit jest na 3-4 ure. Prebrala sem, da nima smisla dajati prirejenega mleka bolj pogosto, ker se tako dolgo prebavlja. Malo jidva poskusi cartljati in bosta morda vzdržala tako dolgo brez obroka. Absolutno pa rabiš pomoč.

Jaz mojega user posted image  ogromno prenosim. Praktično ves čas ko je budenuser posted image . Imam pa še to smolo, da se hoče cartati samo in edino pri meni! Tolažim se s tem, da bo minlo.
Zvečer, ko pride domov ati, pa preložim breme na njega. Včasih si privočim kako kopel v svečkah in potem mi je malo bolje.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prepogosto hranjenje, nosenje..
10.1.2006 10:43:37   
ameli
ob svečka! da ne bo mislila kera, da se vžgemuser posted image user posted image

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prepogosto hranjenje, nosenje..
10.1.2006 13:44:30   
PiaM
Kaj pa če sta žejna med obroki, glede na to, da sta hranjena po flaški?  Probaj še to.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prepogosto hranjenje, nosenje..
10.1.2006 17:23:25   
mujcek
Hvala za vse nasvete! Smo poskusili hraniti na 3-4 ure in ju med tem časom zamotiti; sicer je bilo težko ampak je šlo. Potem sta res malo več pojedla, ampak ponoči je pa bilo isto, takrat pa ju res ne morem pustiti jokati, ker če ne dobita takoj mleka hitro začneta jokati in ju težko pomirim.
Žejna verjetnonista, glede na to, da ju skoraj pred vsakim obrokom zamotim s čajem in ga popijeta dnevno med 100 in 200ml...

Ah bo že minilo...

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?