|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prenizka teža?
11.5.2006 20:42:34   
mami darka
Zanima me koliko tehtajo vaši enoletniki in koliko pojejo.
Naša je velika 74 cm in tehta 8600 g. Skrbi me zato, ker se je v zadnjih 3 mesecih zredila samo 300 g. Čez dan poje približno takole:
za zajtrk ji naredim mlečno kašico iz 180 ml mleka in jo pol pusti
za malico poje en bebi keks in 2 grižljaja banane ali drugega sadja
za kosilo poje za 3-5 tavelikih žlic juhe oz. pireja in omake
za pop. malico pol jogurta
za večerjo pa približno enako kot zajtrk
zvečer in opoldan za zaspat pa dobi še zizo

Se vam zdi to zadosti? Starejši sin je bil pravi jedec zato zdaj nimam pravega filinga.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prenizka teža?
11.5.2006 21:12:32   
Anonimen
Več poje moj Max in je star 6 mesecev.

(odgovor članu mami darka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
11.5.2006 21:23:46   
bobek05
Baje, da imajo nekateri otroci obdobje, ko "manj jejo" - bo besedah moje mame sem bila jaz eden izmed njih user posted image  (no, v mene so morali žlico direkt tišat, pa vso sorodstvo smo skozi dali preden sem kaj konkretnega pojedla, zdaj sem pa cela baba user posted image )...

Dokler ti pediater ne reče drugače, je po moje vse vredu. Pač manj je. Anej sicer poje več (star je 11 m), vendar vem, da nekateri pojejo še VELIKO več kot on pa so manj stari. Jaz sem se odločila, da otroka nikoli ne bom z ničemer silila, še najmanj pa s hrano (razen če bi se teža popolnoma ustavila ali celo padala oz. da bi mi pediater rekel, da je pa treba že kakšno žlico več pojest)...

Ravnaj se po svojem otroku, na naslednjem pregledu pa le vprašaj pediatra. Če pa te skrbi in je naslednji pregled še daleč, pa vsaj pokliči pediatra in vprašaj če je to normalno in ali bi te moralo skrbeti... To te nič ne stane, pa še pomirjena boš.

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

Neposredna povezava do sporočila: 3
11.5.2006 21:46:56   
mami darka
Sej  s hrano je ne silim, sam večkrat ji še ponudim kej vmes, če obroka ni pojedla. Pa vedno vse zavrne po dveh grižljajih. Je pa sladkosnedna. Sem ji enkrat dala mlečno rezino, pa je pojedla celo. Za to pa se je lahk mal potrudla in pojedla vse user posted image . Zdej ji pa sladkega ne upam več kej velik dajat, da ne bo izgubila še to mal apetita ko ga ma.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.5.2006 21:54:28   
ZARA
Moja je imela pri 12 mes dobrih 8000g in 74 cm...poje je še zdej pri 2 letih manj kot si ti napisala...So dobri, slabi in slabši dnevi...vedno misliš, da se boš sprijaznil, pa nekako ne gre...jedla je pa vse, zdej pa kar na lepem nič več ni dobro...v končni fazi se vedno tolažim s tem da je zelo zdrava...

lpk

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

Neposredna povezava do sporočila: 5
11.5.2006 22:59:50   
POKPOK
Sta že imeli posvetovalnico? Ali si jo sama tehtala?
Dejstvo je, starejši so malčki, več se gibljejo, manj se redijo. Meni se zdi 300 g vseeno malo. Naredi graf rasti, če ne pada, je OK.
Poje pa res malo. Jaz sem ta problem rešila, da sem zmanjšala število obrokov. Po nasvetu dietetičarke bi jih morali imeti 6 (5 + 1 nočni). Pa ni skoraj nič pojedla. Kako naj otrok je 5 krat v 10 urah?? Sedaj ima 3 konkretne obroke, če spi 2 krat čez dan, še malo malico in je veliko bolje.
V zadnjih treh mesecih smo se zredili celo kilo! Tako da nam manjka še par gramov do 7 user posted image user posted image in par dni do korigiranega prvega leta.
Tudi moja bi pojedla samo 3 do 5 žlič. Za več nima časa. Pa vstrajam. Z animacijo, z vsem živim...
Eksperimentiraj. Poskusi najt način, ki bo tvoji najbolj ustrezal.
Pravijo, da otrok ne smeš silit. Raje jo silim, kot pa da hodim od ambulante do ambulante.

Neposredna povezava do sporočila: 6
11.5.2006 23:37:39   
* Mateja *
Moj Nejc je pri letu ziher pojedel šenkrat več kot tvoja hčerka, pa še nedonošenček je. Zdej ma pri 1,5 leta 12,5 kilograma in ene 85 cm. In menda je samo v mejah normale po dohtarskih merilih!!

(odgovor članu POKPOK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.5.2006 8:01:20   
Naty*Taja
Ne se sekirat - sej otrok sam ve, kolk mu paše jest!! Ima že dovolj!
Naš enoletnik že pove, če je lačen - tudi ne je tako zelo veliko, pa dokler ni kej narobe, npr. da bi bil podhranjen, se nimaš kej sekirat!! Verjetno se tudi od zize naje, pa če še kej pije, pa je to to!!

MONTIGNAC

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.5.2006 8:14:37   
Jana4
Meni je pediatrinja svetovala naj dajem 10 dni multivitaminjski sirup Pikovit  za povečanje apetita in pri meni je delovalo.
Jedle so z večjim apetitom in več.

You're Unique, Just Like Everyone Else....

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.5.2006 10:51:30   
asso
Mi pri enem letu smo imeli slabih 8 kg.
Starejši kot so manj se redijo in to ni nič takega.

Glede prehranjevanja pa poskusi takole, da ji daš npr. malo juhice (toliko kolikor poje), potem pa npr. malo paštice, pa morda še malo nečesa drugega.
Pri nas je bilo tudi tako, da se je hitro "naveličala" jesti eno in isto hrano. Potem pa sem delala tako, da sem ji dala malo juhice, ko te ni hotela več malo paštice... Ker sem vidla, da bi še jedla ampak ne tega. Jaz sem mogla pa sploh pogruntat kaj ji gre "v rit" in tako dajem samo to, ker drugega ne je. Je razne juhice, nato pa pašto: z golažem, samo z maslom, s pestom... na 100 in en način pašto ali hrenovko in tle se skoraj zaključi. Mesa zelo malo, od krompirja samo pomfri, pa kakšen toast in pizza ji gre v rit.

Srečno pri prehranjevanju...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Jana4)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?