Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Premajhna gestacijska vrečka 19.6.2011 20:45:15
|
|
|
|
vesta
|
Pozdravljeni, na forumu sem nova, saj sem prvič noseča in zato še precej zbegana. Stara sem 37 let, trenutno naj bi bila v 7 tednu nosečnosti, v petek sem bila na prvem UZ pregledu, ki pa se žal ni končal preveč dobro. Zdravnik je sliko komentiral s "tole mi pa ni preveč všeč" in kar hitro zaključil s pregledom. Pokazal mi je sicer zarodek s srčnim utripom, ni pa mu bila všeč premajhna gestacijska vrečka, ki ga obdaja. Ni mi sicer dal nobenih točnejših podatkov, je bilo pa na sliki videti, da ga zelo tesno ovija. Na vprašanje, kaj je lahko krivo, mi je odgovoril, da moja starost. Predpisal mi je Dabroston (3 x dnevno) in me naročil čez en teden. Zelo sem zaskrbljena, še posebej, ker obsesivno berem razne članke o premajhni gestacijski vrečki, ki mi skoraj vsi napovedujejo zelo slab izid. Je imela katera podobne izkušnje? Hvala za odgovor.
|
|
|
|
RE: Premajhna gestacijska vrečka 19.6.2011 20:50:40
|
|
|
|
julijka11
|
moja G mi je na 1.pregledu sumila na premalo plodovnice in me je zato naročila na kontrolo čez en teden, kjer se je potem izkazalo, da je vse o.k.....mislim da bi bilo prav, da bi tudi tvoj G preveril čez teden dni, kako napreduje nosečnost
|
|
|
|
RE: Premajhna gestacijska vrečka 19.6.2011 20:54:43
|
|
|
|
pajkolina
|
vesta, vse kar ti lahko rečem - pojdi samoplačniško do zdravnika, ki si bo vzel čas, ti stvari razložit. Moja sestrična je imela podobno izkušnjo. Živela je v nenehnem strahu, iskala odgovore,ki seveda niso zdravniški (net)... in bila naspihirana skoraj celo nosečnost. Želim ti vse dobro
|
|
|
|
RE: Premajhna gestacijska vrečka 19.6.2011 21:08:20
|
|
|
|
vesta
|
Julijka11, saj me je naročil za petek. Čakanje je pa prava mora. Pajkolina, zdravnik je sicer super in si vedno vzame čas. Verjetno je hitro zaključil, da me ne bi preveč strašil, dosegel je pa ravno nasprotno :) Seveda pa obstaja tudi možnost, da jaz preveč analiziram vse skupaj. Do petka bo treba stisniti zobe.
|
|
|
|
RE: Premajhna gestacijska vrečka 19.6.2011 21:33:27
|
|
|
|
julijka11
|
IZVIRNO SPOROČILO: vesta Julijka11, saj me je naročil za petek. Čakanje je pa prava mora. . joj, sem slabo prebrala.... probaj se pomiriti oz. s čim zamotiti, ampak ne z brskanjem po netu...žal vem kaj dela psiha na čakanju
|
|
|
|
RE: Premajhna gestacijska vrečka 29.6.2011 13:57:36
|
|
|
|
vesta
|
Petkov pregled je potrdil moj strah. Z zdravnikom nisva več zaznala srčnega utripa, v ponedeljek sem bila že na čiščenju. Počasi se poskušam pobrati, precej me je prizadelo. Moram pa pohvaliti osebje ginekološkega oddelka v bolnišnici Trbovlje, kamor sem šla na poseg. Vsi so bili zelo prijazni in topli, zdravnik, anastezista, medicinske sestre, so mi potrpežljivo odgovarjali na vsa vprašanja, ki sem jih v strahu zastavljala, kot vse kaže pa so tudi strokovno odlični. Zdaj pa nov začetek. Septembra sva s partnerjem rezervirala sobo v Toskani, mogoče bodo pokrajina, dobra hrana in starodavne znamenitosti dobra popotnica za nov poskus. Rada bi se zahvalila oba, julijka11 in pajkolina, ki sta mi pomagali z nasveti. Upam, da vama bom kmalu lahko sporočila kakšne lepše novice ;)
|
|
|
|
RE: Premajhna gestacijska vrečka 29.6.2011 14:02:19
|
|
|
|
Andromeda
|
|
|
|
|
RE: Premajhna gestacijska vrečka 29.6.2011 14:24:35
|
|
|
|
vesta
|
Hvala, andromeda Super ste, punce.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?