|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Premajhen plod
15.6.2006 20:02:53   
Anonimen
Pozdravljene.

pravkar sem prišla iz prvega pregleda pri G,naredila je UZ in ugotovila,da je za to starost plod premajhen,oz, je videti samo vrečko veliko 2.2 mm.Zadnjo M sem imela 29.4. in bi torej naj bila v 7. tednu.
Pregled imam čez en teden,da vidimo če je kaj zrastlo,ker je možno,da sem zanosila kasneje kot mislim.Možno je pa tudi,da je prišlo do odmrtja plodauser posted image .
Možna sta pa samo dva datuma spočetja in sicer 7.5. (9.dan) ali 19.in 20.5.(21 in 22 dan).Zadnjo M sem imela na 36 dni.Za prvi datum je plod premajhen,za drugega je pa prav.
Ampak kaj ko ne morem nehat mislit na najslabši scenarijuser posted image .Ima katera kaj izkušenj z podobnim primerom in se je vse dobro končalo?Je pri kateri tudi bil plod na prvem UZ premajhen in se je kasneje izkazalo,da je bila zanositev kasnejša?
Jaz samo jočem,solze tečejo,pa vsem sem že povedala,ker sva bila tako vesela.Še pomislila nisem na to,da bi bilo kaj narobe.

Hvala vsem,Srček
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Premajhen plod
15.6.2006 20:12:30   
mala
Naj te malo potolažim, da se to zelo pogosto dogaja-ne se preveč sekirat. Tudi moja je bila po datumu zadnje m. manjša za šteri tedne in ginekologinja je rekla naj se ne sekiram sem pač kasneje zanosila. In rodila se nam je zdrava 3100g težka punčikauser posted image . Najbrž je drugi datum pravi in držim pesti,da bo vse v reduuser posted image  Vse vama bo jasno šele pri ponovnem pregledu do takrat pa držita se in mislita na najbolšeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.6.2006 20:18:35   
x_srečka_x
Jaz pa mislim, da je s tvojo pikico vse v redu user posted image  zato ker imaš tudi M na 36dni in je zato kasnejša ovulacija user posted image  pozitivno misli,boš videla da se bo vse uredilo user posted image
LP

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.6.2006 20:38:22   
SaaS
Pri prvem otroku mi je na prrvem UZ ugotovil, da je plod za kakšen teden manjši kot bi moral biti. Ker imam menstruacijo na 32 dni, sem tudi zanosila malo kasneje, kot če jo imaš na 28 dni. Tudi na UZ pri nuhalni je bil otroček še vedno manjši. Mi je hotel prestaviti rok na kakšen teden kasneje, a potem ni. No potem sem rodila 8 dni prej zdravega 2990g težkega sina, ki je zdaj 19 mesecev star korenjak.
Pri drugem otroku je bilo spet isto. Spet za teden dni premajhna pikica. Tokrat pa mi je potem prestavil rok za en teden. Spet sem rodila 7 dni pred rokom, zdravega 3150g težkega sina. Naj povem, da je bil ta veseli dogodek tri tedne nazaj.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.6.2006 20:55:05   
Anonimen
Hvala vam za tolažbo,upam da je bila res oploditev kasnejša in da je zato plodek tako majčken....ne ostane mi drugega kot en teden čakat...do takrat pa upam,da se bom lahko pomirila,da nebom preveč pod stresom,ker tudi to škodi plodu,seveda če je vse v najlepšem redu.
Bom javljala.

(odgovor članu SaaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.6.2006 22:34:20   
lelaval
Jaz tudi mislim, da si kasneje zanosila in je plod zato tako majhen. Ta teden se veseli s svojo pikico, na tisto najslabše pa sploh ne misli.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.6.2006 22:56:07   
nejcko
Pri mojem prvorojencu je bilo enako, pravzaprav je bil celo nosečnost premajhen, ali je imel premajhno glavo, pa noge itd. PDP so mi najprej določili 23. 10., nato so mi ga prestavili na 29. 10., pa spet nazaj na 24. 10. Jaz sem vseskozi trdila, da sem zanosila kasneje, saj sva otroka delala načrtno. Kakorkoli - rodila sem krepko čez rok (12 dni po njihovo), po moje pa samo kakšnih 7, definitivno pa je bil sin prenošen, saj se mu je poznalo na koži.

Želim ti vse dobro!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.6.2006 9:15:59   
naja78
srček:gestacijsko je plod vedno 2 tedna manj star kot se računa nosečnost!!zato...brez panike tvoj plodek je star kvečjemu sedaj 5 tednov,ti pa si noseča 7 tedno,ker se le šteje od zadnjega datuma M.

srček pa se vidi okoli 6-7 tedna gestacijske staroisti ploda,razebn v primeru,če je bila oploditev prej!!!

držim pesti!!!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.6.2006 9:18:55   
KODA
Lahko,da si kasneje zanosila.Držim pesti zate.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.6.2006 9:59:23   
Anonimen
Hvala vsem za tolažbo,mi je že malo lažje.

Da je gestacijska starost 2 tedna manj kot se šteje nosečnost je meni čisto jasno,samo moj plodek ne more biti 2 tedna manj star kot se štejejo tedni od zadnje M,ker nisva imela odnosov v tistem časuuser posted image .Pri meni je možno samo,da je od zadnje M šteto danes 6 tednov 5 dni kot se pač štejejo tedni,gestacijska pa je lahko samo ali 5 tednov in 5 dni ali pa 3 tedne 6 dni.Samo ti dve starosti sta možni,ker sva seksala samo 2x v celem ciklusu,pa še to se sprašujem kako,ker je bil dragi operiran in še sedet ni mogel,kaj šele kaj drugega.
Govorila sem z svojo mamo in babico,pravita obe,da sta vsakič nosili otroke precej čez rok,jaz sem bila 21 dni kasneje,moj stric 25 dni in če bi imeli takrat UZ,bi isto ugotovili,da sta zanosili precej kasneje.Me tolažita,da se je verjetno pri meni zgodilo enako,da sem kasneje zanosila.

(odgovor članu naja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.6.2006 11:01:09   
Alisa
Srček jaz sem imela podobno izkušnjo kot jo imaš ti, ko naj bi bila v 7. tednu je bil plod oz. vrečka premajhna pa še rjavi izcedek sem imela tko da so mi takrat rekl da ni veliko možnosti ampak da bomo videli pri naslednjem pregledu. Pri naslednjem pregledu je bilo še kar uredu vendar gin. še kar ni bil glih zadovoljen. Po 3. mesecih pa mi je na NS prestavila PDP za 11 dni, ker je bil večji kot bi moral bit drugač. Tko da ne se sekirat malček bo že nadoknadil svojo rast, ti pa pazi nase!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.6.2006 11:13:27   
natalia
po mojem je prehitro, ne obupaj, srečno.

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.6.2006 11:29:28   
onina
Ovulacija itak ni vedno 14 dni pred naslednjo M, ampak je lahko 20 dni ali pa 5 dni pred pričakovano M ali pa kadarkoli. In potem še, da ostanejo semenčeca živa še 5  dni po odnosu...mislim, da ti to pove, da ni panike in, da bo vse OK. Tudi jaz sem imela 15.6. prvi pregled in naj bi bila noseča 8 tednov, plod je bil pa velik za 7 tednov. Sedaj sem naročena 29.6., da vidim, pri čem sem. Pa še vmes kar nekaj krvavim (rjav izcedek po 2 dni skupaj), vendar skušam misliti pozitivno. Srečno!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.6.2006 13:30:03   
Lunca1
Pri meni je bil plod vedno manjši kot bi morala biti, pa je vse v redu. Rodila sem pa 9 dni čez rok, ker se ji ni nikamor mudilo. No upam da je pri tebi tudi prišlo do kasnejše oploditve in ne bo prevladal črni scenarij.

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?