Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 0:08:48
|
|
|
|
AnjaSamm
|
Načeloma ne. Odvisno za kakšno prekvalifikacijo gre glede na vrsto dela. Kvečjemu bi za V. stopnjo naredila kakšna 2 izpita.
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 8:21:20
|
|
|
|
m_o_i
|
bi - v vsakem primeru imas potem vec moznosti za zaposlitev. pa tudi (moj pogled na svet) prav nc ne skodi, ce vec ves oz znas...
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 9:33:15
|
|
|
|
Tanja55
|
IZVIRNO SPOROČILO: puppa Bi šle delat prekvalifikacijo za V. stopnjo, če že imate končano VII. stopnjo? Ne. Ker mam ze narejeno V. stopnjo in to ni gimnazija. Ce bi zelela, bi nadaljevala na tej V. stopnji, ki jo ze imam. Prekvalifikacijo bi delala samo znotraj svoje stroke, tako da npr. bi namesto poucevanja iskala kaksne druge moznosti. Ce se ne motim si slavistka: npr. isces namesto mesta v soli, sluzbo lektorice, kaksne zalozbe, podjetja itd. Nekako vnovcit ze pridobljeno znanje. Prekvalifikacija se ti splaca samo v primeru, da imas zagotovljeno delo in ti manjka samo nekaj dodatnega znanja ali uraden papir. Sicer pa bi jaz iskala moznosti znotraj lastne stroke, sam da bi gledala sirse.
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 11:05:44
|
|
|
|
alda
|
a to zaradi službe? Ker kot mi je znano naj bi na določenih delovnih mestih bilo z VI in VII,stopnjo izobrazbe dovoljeno delat tudi če ni iz istega foha. Npr: soseda dela kot trgovka v eni modni trgovini pa ima VIst. čist druge smeri , pa kot je povedala tudi nobenih dodatnih izobraževanj ji ni trebalo naredit! Pa če gledam našo "ustanovo" imamo veliko kadra z nižjo stopnjo pa dela na bolj zahtevnejših del, mestih in pa dost z višjo stopnjo pa delajo na delovnih mestih z zahtevano V.stopnjo. No zdaj sem mal zamutila ampak moj point je: da ne rabiš novga izobraževanja !
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 12:37:04
|
|
|
|
puppa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 IZVIRNO SPOROČILO: puppa Bi šle delat prekvalifikacijo za V. stopnjo, če že imate končano VII. stopnjo? Ne. Ker mam ze narejeno V. stopnjo in to ni gimnazija. Ce bi zelela, bi nadaljevala na tej V. stopnji, ki jo ze imam. Prekvalifikacijo bi delala samo znotraj svoje stroke, tako da npr. bi namesto poucevanja iskala kaksne druge moznosti. Ce se ne motim si slavistka: npr. isces namesto mesta v soli, sluzbo lektorice, kaksne zalozbe, podjetja itd. Nekako vnovcit ze pridobljeno znanje. Prekvalifikacija se ti splaca samo v primeru, da imas zagotovljeno delo in ti manjka samo nekaj dodatnega znanja ali uraden papir. Sicer pa bi jaz iskala moznosti znotraj lastne stroke, sam da bi gledala sirse. Ne motis se. Res sem slavistka. Ki ji je glavni cilj čimprej pobegnit iz slavističnih voda. Zato pa sprašujem... Ker financ za izredni študij nimam, za prekvalifikacijo za VII. stopnjo pa potrebujem izkušnje v določeni stroki - bi šla delat tud voluntersko - a žal trenutno ni tolk financ.
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 13:22:44
|
|
|
|
krokos
|
Če bi imela zagotovljeno službo - definitivno.
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 13:53:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi sama premišljujem o tem. Ker se mi zdi cenejša in tudi hitrejša prekvalifikacija na V. stopnji. Samo premišljujem, kako je potem s plačilnim razredom. Bi katera vedela?
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 14:07:49
|
|
|
|
HuAnita
|
da. Razmišljam, da bi šla za medicinsko sestro. Gotovo bi redno zaposlitev dobila, medtem ko je zdaj s 7. stopnjo ne in sem lahko v našem poklicu kvečjemu samozaposlena---
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 15:00:36
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita da. Razmišljam, da bi šla za medicinsko sestro. Gotovo bi redno zaposlitev dobila, medtem ko je zdaj s 7. stopnjo ne in sem lahko v našem poklicu kvečjemu samozaposlena--- nisi edina
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 15:03:00
|
|
|
|
puppa
|
V bistvu mene ta smer za katero bi delala prekvalifikcaijo zelo veseli. Ok, ne nameravam ostati celo življenje potem v tem poklicu, ampak razmišljam nekak tako. Nekak lažje je delat še kaj dodatno in se dodatno izobraževati, če te služba veseli, kot pa, če z huuudo muuuko hodiš na šiht in trpiš vsak dan znova. A se motim? Ok, finančno bi pač stisnila. Pa saj kaj, nisem edina, ne, ki bi bila prisiljena v to.
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 15:10:05
|
|
|
|
water lily
|
Jaz sem šla čist v drugo smer. Iz družboslovja na tehnično. Ampak ista stopnja. Bi šla pa tudi za peto če ne bi znesel faks. Ker me pač ta smer zanima. Je pa res da v tej smeri že v službi delam.
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 16:37:27
|
|
|
|
Lilu23
|
Nekateri šele po 30 letu ugotovijo kaj bi radi počeli v življenju in se jim zdi, da so prestari ali da nimajo časa za prekvalifikacijo... Moje mnenje je, da nima smisla trpet do penzije na delovnem mestu, ki te ne veseli... Naredi prekvalifikacijo in delaj kar te veseli, da boš srečna :) pomisli 8 ur na dan do 65 leta trpet v službi?! Na tvojem mestu bi sledila svojim sanjam, željam ali potrebam, če bi se le dalo...
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 17:55:31
|
|
|
|
donat
|
se strinjam
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 20:19:01
|
|
|
|
sanasan
|
bi ja, še posebno, če bi me to veselilo. jaz vedno pravim, da si lahko uspešen v stvari, ki te resnično veseli oz. imaš močnbo motivacijo jaz sicer nisem delala prekvalifikacije, sem pa naredila par dodatnih tečajev iz popolnoma različnih stvari...nekaj, ker pač rabim za družinsko podjetje in nekaj čisto iz veselja ...oboje mi pa prinaša dodaten denar
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 20:55:23
|
|
|
|
MC09
|
Kolegica ima 7 st. turizem in je naredila prekvalifikacijo v varuhinjo, ne vem če je 5 st. in mi je čisto normalno, ker je res bolj tip za to, drugi manjka diploma da je mag. in tudi dela 5 st. za varuhinjo, ji to bolj leži. Tak da, če se vidiš kje drugje, kr pogumno
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 21:08:07
|
|
|
|
m_o_i
|
moje razmisljanje je pa tako: v roku 5ih letih bo bolj iskana tehnicna(ce ne celo poklicna) izobrazba, kot katerakoli visja stopnja frizerk enostavno ni vec, mehanikov tudi ne, ne vem, kdo nam bo cez 3 leta se kljuce izdeloval itd. pisarn je zmanjkalo
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 11.8.2010 21:11:08
|
|
|
|
Najaa
|
Ja, bi šla (in sem šla), ker sem res šele po 30.letu ugotovila, kaj si resnično želim delat.
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 12.8.2010 1:30:23
|
|
|
|
Raho
|
Takoj, če bi bil to poklic, ki bi me veselil. Če ne bi štela 37 pomladi, bi takoj šla študirat medicino (imam končano splošno gimnazijo). Če bi se morala še 1x odločati za SŠ pa bi 100% šla na oblikovno.
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 12.8.2010 10:48:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Raho, NIKOLI ni prepozno. Če te veseli, vpiši. Tako boš lahko vedno (tudi svojim otrokom) rekla, da se vse da, če je le volja. Se mi zdi, da si pri 15. letih res še premlad za hudo odločanje o tem, kaj boš počel v življenju. Takrat bi vsi radi delali nič pa imeli veliko denarja. Meni je žal, ker sem poslušala nasvete, da z ekonomsko se pa da povsod delat. Ja, res se da. Ampak se mi zdi, da je ravno v tem problem, ker je preveč splošna.
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 13.8.2010 9:04:22
|
|
|
|
lenika83
|
IZVIRNO SPOROČILO: tuli_panka Meni je žal, ker sem poslušala nasvete, da z ekonomsko se pa da povsod delat. Ja, res se da. Ampak se mi zdi, da je ravno v tem problem, ker je preveč splošna. Podpis... Pa dodali so še, da so ekonomisti polni denarja in valjda pri 18-ih je to glavno, da bo denar. Zdaj pa vidim, da vsak električar s 3-letno šolo zasluži bistveno več kot jaz. Pa itak je ekonomistov milijon in službe sploh ne najdeš.
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 13.8.2010 14:39:58
|
|
|
|
Lilu23
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenika83 IZVIRNO SPOROČILO: tuli_panka Meni je žal, ker sem poslušala nasvete, da z ekonomsko se pa da povsod delat. Ja, res se da. Ampak se mi zdi, da je ravno v tem problem, ker je preveč splošna. Podpis... Pa dodali so še, da so ekonomisti polni denarja in valjda pri 18-ih je to glavno, da bo denar. Zdaj pa vidim, da vsak električar s 3-letno šolo zasluži bistveno več kot jaz. Pa itak je ekonomistov milijon in službe sploh ne najdeš. lepo napisano, se podpišem
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 13.8.2010 16:16:18
|
|
|
|
nejcko
|
Jaz tudi že kar nekaj časa premišljujem o tem. Poleg faxa imam tudi SŠ izobrazbo, ampak tudi če je ne bi imela ... madonca, jaz sem kar 2x falila pri izbiri poklica Sem se odločila, da v roku dveh let grem v neke druge vode ali na svoje, samo hudič je, ker pri svojih skoraj štiridesetih še vedno ne vem, kaj bi rada počela No, ena stvar me zelo vleče, žal pa se neha pri denarju ... in sem spet tam, kjer sem ... na začetku
|
|
|
|
RE: Prekvalifikacija, če imaš VII. stopnjo? 13.8.2010 19:27:52
|
|
|
|
Colt
|
IZVIRNO SPOROČILO: puppa Bi šle delat prekvalifikacijo za V. stopnjo, če že imate končano VII. stopnjo? Odvisno kolk si lačna
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?