|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prekomerna teza?????
16.10.2009 14:01:34   
Mija79
Pozdravljene!
Znasla sem se v dilemi,ker ne vem, kako naj nekomu dopovem,da moj otrok ni debel.Sicer o tej osebi nimam slabega mnenja ampak te pripombe me pa ujezijo,ker se to vlece ze kar kaksno leto in ker so popolnoma neumestne.Naj povem ,da imamo doma uravnotezeno prehrano se pravi vkljucuje vse, sadje, zelenjavo, mlecne izdelke,ogljikove hidrate,meso itd....Njene pripombe sem sprva vzela resno in se o tej temi pogovorila tudi z sinovo pediatrinjo,ki mi je zagotovila ,da se sin popolnoma normalno razvija,ter da ni nobene dileme o tem ,da je premocan,tudi gibalno je zelo dobro razvit,kar pa priznava tudi ta oseba.
Druga stvar je pa ta ,da ves cas poudarja kako sem premila pri njegovi vzgoji,da mu prevec dovolim,ter da me domace povedano ze zdaj ovija okrog prsta......Glede na to ,da to ni moj prvi otrok,mislim ,da to ne bo povsem drzalo,se mi pa vse bolj dozdeva,da sem tem kritikam podvrzena ,ker opravljam dvojno vlogo ,vlogo oceta in matere in sem zaradi tega bolj izpostavljena.Pocutim se manj vredno,kot da nisem sposobna biti dobra mati....Prosila bi vas za mnenje kako na lep nacin nekomu dopovedat,da se ne strinjam z njegovimi trditvami........user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prekomerna teza?????
16.10.2009 14:14:23   
blaža
kolko je pa star tvoj otrok, in kolko visok pa težek?

No sej nismo mi tle da bomo odločali če je debel al suh, ma lih tako iz radovednosti.

Našemu ta starejšemu tudi ena skozi pravi, da kao veš, boš moral bolj jest, si zelo presuh,.... Ma moj otrok je zdrav, pa čeprav je res suhec in vsak naj se za svoje otroke briga. tudi mene te pripombe podkurijo.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Mija79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.10.2009 14:17:46   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Mija79

Pozdravljene!
Znasla sem se v dilemi,ker ne vem, kako naj nekomu dopovem,da moj otrok ni debel.Sicer o tej osebi nimam slabega mnenja ampak te pripombe me pa ujezijo,ker se to vlece ze kar kaksno leto in ker so popolnoma neumestne.Naj povem ,da imamo doma uravnotezeno prehrano se pravi vkljucuje vse, sadje, zelenjavo, mlecne izdelke,ogljikove hidrate,meso itd....Njene pripombe sem sprva vzela resno in se o tej temi pogovorila tudi z sinovo pediatrinjo,ki mi je zagotovila ,da se sin popolnoma normalno razvija,ter da ni nobene dileme o tem ,da je premocan,tudi gibalno je zelo dobro razvit,kar pa priznava tudi ta oseba.
Druga stvar je pa ta ,da ves cas poudarja kako sem premila pri njegovi vzgoji,da mu prevec dovolim,ter da me domace povedano ze zdaj ovija okrog prsta......Glede na to ,da to ni moj prvi otrok,mislim ,da to ne bo povsem drzalo,se mi pa vse bolj dozdeva,da sem tem kritikam podvrzena ,ker opravljam dvojno vlogo ,vlogo oceta in matere in sem zaradi tega bolj izpostavljena.Pocutim se manj vredno,kot da nisem sposobna biti dobra mati....Prosila bi vas za mnenje kako na lep nacin nekomu dopovedat,da se ne strinjam z njegovimi trditvami........user posted image user posted image user posted image

če ti utruja, se ne druži z tako osebo. No vsaj jaz se ne, ki se mi je ne da poslušat. če se ji ne da pač na lep način da vedet, da te zbada s temi pripombami.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Mija79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.10.2009 14:45:11   
Mija79
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

kolko je pa star tvoj otrok, in kolko visok pa težek?

No sej nismo mi tle da bomo odločali če je debel al suh, ma lih tako iz radovednosti.

Našemu ta starejšemu tudi ena skozi pravi, da kao veš, boš moral bolj jest, si zelo presuh,.... Ma moj otrok je zdrav, pa čeprav je res suhec in vsak naj se za svoje otroke briga. tudi mene te pripombe podkurijo.user posted image

Star je 27 mesecev,velik 96cm tezak 15,5kg....

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.10.2009 14:46:42   
Mija79
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Mija79

Pozdravljene!

če ti utruja, se ne druži z tako osebo. No vsaj jaz se ne, ki se mi je ne da poslušat. če se ji ne da pač na lep način da vedet, da te zbada s temi pripombami.
problem je v tem ,da mi varuje otrokauser posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.10.2009 14:56:15   
Anonimen
Moja pupa, je bila pri starosti 18 mesecev velika 96,5 cm in težka 14,4...pa pediater ni nikoli rekel, da je prevelika in predebela, sedaj, pri 6-ih letih tehta 22 kg, velika pa je 122 cm..
Druga pupa je pri 18/ mesecih dosegla višino 82 cm ter pridelala 9,66...trenutno pri 21 mesecih je od takrat pridobila le centimeter v višino in pol kilograma zraven...pa ni nihče rekel, da je premajhna in presuha

Hočem povedat, da sta obe zdravi, normalno prehranjeni, pa vseeno različni...
Zato smo pa ljudje vsak zase unikat.

Reči babnici naj se briga za sebe, pa poišči drugo varuško, drugače pa ignoriraj njeno mnenje.
user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu Mija79)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.10.2009 15:24:46   
uwaga
Mija79, če ti je zdravnica zagotovila, da je z otrokom vse v najlepšem redu, potem je vse v najlepšem redu! In edino to je važno.
Če si ta oseba ne da dopovedat tega pa imaš po moje dve možnosti: ali zamenjaš varuško ali pa načrtno preslišiš take izjave.
Vem ,da je neprijetno to poslušat vendar zaupaj vase ( sploh ko ti še zdravnik pritrdi da je vse o.k.)!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.10.2009 17:02:42   
noranate
Ni mi jasno, zakaj se sploh oziraš na to osebo. To je tvoj otrok in samo to šteje in kdo sploh je ta stvor in kaj mu daje pravico, da kritizira tvojega otroka na tak način in glede tega, kar se ga ne tičeuser posted image . Tej osebi bi jaz že pokazala, kje ji je mesto. 

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.10.2009 17:08:51   
valerija77
Mija sploh se ne oziraj na to varuško. Kaj bi potem šele za mojega rekla, ko je imel sin pri enem letu 13 kg?!? Pa če mi pediatrinja ni nikol težila, in očitno tudi tebi ne,  ne vidim razloga s kako pravico se potem ona vtika v težo tvojega otroka. Če ti ne bo nehala težit, ji enostavno povej "ta svoje".

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.10.2009 17:49:25   
Isabellabina
user posted image babji,kaj pa se vtika v tvojega otroka...nima pravice,pa četudi je to njegova babica.Povej ji kar se gre,.
Moj je star 18 m in ima 15 kg,pa ni debel ne zame ne za pediatrinjo.

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.10.2009 18:04:18   
lukec
Jaz se sicer s tem ne bi ubadala, če bi jo pa res rada prepričala ji pa nesi razpredelnico razvoja otroka, v kateri je vedni, da je tvoj sin za svojo starost precej nad povprečjem, da teža, ki približno ustreza tej višini je pa okrog 16 kil.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.10.2009 20:34:56   
RAKICA2007
Naša je pri skoraj 2,5 letih premajhna in presuha, glede na sovrstnike v vrtcu. Meri 85cm in tehta 11,8 kg. Ampak se ne obremenjujem, otrok ni nikoli enak otroku, tako da pusti času čas in otroček bo prehitro izgubil težo ko bo zrastel user posted image jaz pa zmerom pravim, naj bo kakršen je... bog ne daj, da zboli in potemuser posted image user posted image user posted image takoj 2-3 kg manj... je pa čisto odvisno od otročka do otročka...

Jaz sem se zelo obremenjevala... pa sem se sprijaznila s tem... da nisva oba visoka kot košarkarja...
bo pač kakršna bo...

nisem ti bila v veliko pomoč, ampak vem kako se počutiš...zato user posted image

Varuški bi pa rekla user posted image user posted image kako lahko?!?!?!

< Sporočilo je popravil RAKICA2007 -- 16.10.2009 20:37:40 >

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.10.2009 21:11:17   
Najaa
Uh Mija, tvoj pa res ni debel! Moja ima pri skoraj 3 letih okoli 18 kg, velika je pa cca 104 cm in ni debela. Res pa tudi suha ni, ampak ravno prav.

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.10.2009 8:37:00   
Mija79
Se strinjam ,ocitno delujem nesamozavestna ampak jaz to nisem,le kregati se mi ne da.user posted image .....mi je pa vceraj pri najinemu pogovoru, cisto spontano usel stavek ob katerem je ostala brez besed....resnicno jo imam ze cez vrh glave zadost in zaradi tega tudi razmisljam  o zamenjavi varstva....Punce naj se povem ,da sem sina tehtala vceraj,prav tako sem ga vceraj tudi izmerila,zelim povedati se to ,da pediatrinja,ki jo ima moj sin je v nasem okolju znana kot zelo kriticna ter velika zagovornica zdravega nacina zivljenja in ce ona trdi ,da je moj sin  normalno razvit,potem se res nimam za kaj obremenjevat,Sem se pa nasmejala ob nekaterih vasih predlogih in jih bom tudi upostevalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....Hvala ,lep dan vsem.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.10.2009 14:24:04   
roberta
tvoj problem je, da si preveč prijazna.

glej, zlepa očitno ne bo šlo, ker pametnjakovičem je težko kaj dopovedat. zato, kar pogumno, po prstih kolikor se le da.

ko naslednjič pride do tega, takoj prekini in reči, da se o tem ne boš pogovarjala z njim/njo. pika. če bo še kaj nadaljeval/-a, vprašaj, ali nisi bila jasna? in če še kar ne bo konec, se obrni proč in pojdi stran.

vsaj jaz bi to naredila. red je red. in določeni ljudje se nimajo kaj vtikavat v naše otroke, pa če je to tašča ali lastna mati.

(odgovor članu Mija79)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?