|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prekinitev delovnega razmerja
26.1.2012 18:08:47   
tamiflu
Ali lahko prekinem delovno razmerje pred potekom pogodbe brez negativnih posledic zame?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prekinitev delovnega razmerja
26.1.2012 18:09:52   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: tamiflu

Ali lahko prekinem delovno razmerje pred potekom pogodbe brez negativnih posledic zame?

kadar češ.

(odgovor članu tamiflu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.1.2012 18:19:13   
Paštetka
Nadomestila ne dobiš. Zdaj,pa če je to slabo...

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.1.2012 18:19:16   
tamiflu
thanks

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.1.2012 18:47:24   
blaža
kaj pa odpovednega roka, nimaš?. meni bi blo to neugodno, če bi bil rok dolg, bi pa želela v novo službo,..

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu tamiflu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.1.2012 18:49:13   
Raho
Odvisno, kaj piše v pogodbi o zaposlitvi... Če nima kakšnih posebnih določil v primeru prekinitve zate, potem ja.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.1.2012 18:49:27   
tamiflu
mi ne pripada, ker je bla pogodba sklenjena za manj kot 1 leto

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.1.2012 18:51:23   
Kerensa*
Preveri potencialno konkurenčno klavzulo v pogodbi o zaposlitvi (v primeru, da imaš namen zamenjati samo delodajalca, stroke pa ne).

(odgovor članu tamiflu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.1.2012 18:53:13   
Raho

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Preveri potencialno konkurenčno klavzulo v pogodbi o zaposlitvi (v primeru, da imaš namen zamenjati samo delodajalca, stroke pa ne).

Konkurenčno klavzulo ponavadi imajo samo vodilni in vodstveni delavci.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.1.2012 18:54:11   
Kerensa*
Tudi jaz sem jo imela.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.1.2012 18:54:16   
blaža

Tudi če imaš to klavzulo vpisanov pogodbi, ti mora za tole plačevat in mora biti razvidno na plačilni listi, če ne je ta klavzula nična user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.1.2012 18:55:24   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Konkurenčno klavzulo ponavadi imajo samo vodilni in vodstveni delavci.

hihihi jaz jo imam, pa sem daaaaaaleč od tega, oz sem ofr. In imam celo 3m odpovedni rok, no tole pa najbrž ne bo šlo, ker za vpisano 4 stopnjo izobrazbe, tole ne pride v poštev.user posted image ( za katero stopnjo sem vpisana, drugače imam itak višjo ;))

< Sporočilo je popravil blaža -- 26.1.2012 18:56:26 >

Steve Jobs

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.1.2012 19:14:45   
Raho

Tudi jaz sem jo imela.

Kaj je pa bilo navedeno kot razlog?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.1.2012 19:20:05   
Kerensa*
Nekaj v stilu a la "varovanje poslovnih skrivnosti". S tem so bile mišljene predvsem stranke, katere bi s spremembo delodajalca in z znanjem medsebojne pogodbe o sodelovanju lahko "speljala" drugam (ponudila boljše pogoje in s tem t.i. oškodovala takratnega delodajalca).

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.1.2012 19:23:42   
Raho

Nekaj v stilu a la "varovanje poslovnih skrivnosti". S tem so bile mišljene predvsem stranke, katere bi s spremembo delodajalca in z znanjem medsebojne pogodbe o sodelovanju lahko "speljala" drugam (ponudila boljše pogoje in s tem t.i. oškodovala takratnega delodajalca).

Noben delodajalec ne more navesti v pogodbo varovanje poslovnih skrivnosti, ker je on tisti, ki mora presoditi, kaj bo povedal svojim zaposlenim in to, kar pove, več ni poslovna skrivnost. To imajo lahko v pogodbi navedeno samo najtesnejši sodelavci delodajalca.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.1.2012 19:27:19   
Kerensa*
Med mano in direktorjem ni bilo nobenega drugega zaposlenega.

Sicer je pa tako ali tako vseeno, ali je bilo to zakonito ali ne, saj me že več let ni v tisti firmi.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.1.2012 21:19:57   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: tamiflu

mi ne pripada, ker je bla pogodba sklenjena za manj kot 1 leto

a ni sedaj tako, da ti pripada nadomestilo po 9 mesecih, a so to že spet spremenili?

Sicer pa vsak ob normalni menjavi službe da odpoved pred iztekom pogodbe brez negativnih posledic zase, razen, če nima zagotovljene boljše situacije.

< Sporočilo je popravil nananaja -- 26.1.2012 21:20:24 >

(odgovor članu tamiflu)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.1.2012 8:41:56   
phelps
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Noben delodajalec ne more navesti v pogodbo varovanje poslovnih skrivnosti, ker je on tisti, ki mora presoditi, kaj bo povedal svojim zaposlenim in to, kar pove, več ni poslovna skrivnost. To imajo lahko v pogodbi navedeno samo najtesnejši sodelavci delodajalca.

V malih do srednje velikih podjetjih (do 50 ljudi) je taka pogodba s konkurenčno klavzulo zelo pogosta.

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?