Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Preiskave pred umetno oploditvijo 9.10.2007 14:19:24
|
|
|
|
enia
|
Hej! Tiste, ki ste že v postopku za umetno, me zanima, če mi lahko poveste, katere preiskave ste dale skoz? Meni je G namreč rekla, da bo potrebna epruvetka in me mal zanima, kdaj so vas poslali na umetno.
< Sporočilo je popravil Eja RR -- 17.10.2007 22:22:58 >
Zakaj vztrajava v tem, če nama lomi srca v prah? Zakaj človek sploh moli, če obstaja od prej še strah? Zakaj sklonjene glave, če bi lahko vzravnana odšla? Zakaj so rože na oknih, če ne zaradi upanja? (Neisha - Zaradi upanja)
|
|
|
|
RE: Epruvetka 9.10.2007 14:36:57
|
|
|
|
spelka12
|
Hoj. Preiskav sem imela bolj malo. 4x laparoskopija, odščip in hormonski test. To je vse. A pa si vprašala g.zakaj rabita umetno?
|
|
|
|
RE: Epruvetka 9.10.2007 14:48:30
|
|
|
|
enia
|
Spelka, odščip? Mi prosim poveš, kaj to je? Hja, umetno pa zato, ker se trudiva 2 leti, klomifen ni pomagal, imam PCO.
Zakaj vztrajava v tem, če nama lomi srca v prah? Zakaj človek sploh moli, če obstaja od prej še strah? Zakaj sklonjene glave, če bi lahko vzravnana odšla? Zakaj so rože na oknih, če ne zaradi upanja? (Neisha - Zaradi upanja)
|
|
|
|
RE: Epruvetka 9.10.2007 14:53:39
|
|
|
|
sayuri
|
Jaz: Klomifen in slikanje maternice (HSG) On: spermiogram (in tle se je zataknilo oz. je premalo plavalcev - zato sva na epruvetki)
|
|
|
|
RE: Epruvetka 9.10.2007 15:41:45
|
|
|
|
spelka12
|
odščip - po domače če lahko . kot bris, samo da ti tu s posebnimi škarjicami odščipnejo delček (joj tu pa ne vem točno delček česa, bom pogledala na netu) in ga dajo naprej na preiskave. enia veliko sreče ti želim.
|
|
|
|
RE: Epruvetka 9.10.2007 15:45:41
|
|
|
|
enia
|
Aha, hvala Spelka12. :) Kako pa to, da si mogla 4krat na laparo? Aja, moj je bil na spermiogramu in je ok. Zato pa zdej ne vem, kaj moram jest še dat skoz, da prideva do umetne, čaka se na vse itak tolk doolg! No, hormonskih preiskav še nisem mela.
|
|
|
|
RE: Epruvetka 9.10.2007 15:47:53
|
|
|
|
spelka12
|
našla. V primeru, da so PAP testi slabi odščipnejo delček materničnega vratu. Bojda pa da nima zveze z nezmožnostjo zanositve tko da... enia, če bi rada to pospešila pojdi samoplačniško. Jaz sem pri dr.Rešu v dravljah. Letos je dobil več koncesij in smo bile nekatere v 1 mesecu že na vrsti. Aja 4x lap. ker imam endometriozo, pol.jajčnike, miome,zarastline...in me morjo pač vsake tolko časa mal popucat, da se pajki ne zaredijo . Joke.
< Sporočilo je popravil spelka12 -- 9.10.2007 15:50:30 >
|
|
|
|
RE: Epruvetka 9.10.2007 15:49:54
|
|
|
|
enia
|
Aha, hvala, Spelka12. Sem bla mal ferbčna. ;)
|
|
|
|
RE: Umetna oploditev 15.10.2007 22:33:54
|
|
|
|
Jaca
|
Živjo! Pišem prvič, imam pa podobne težave. Sva bila s partnerjem na pregledu pr dr. Rešu.Jst naj bi imela polic. jajčeca, on premalo semenčič. Meni je predpisal Klomofen, njemu nč. Po dveh ciklusih oz. na 2. pregledu, naj bi imela noramalno ovulacijo oz. naj bi ciste izginile. Kar se tiče zdravljenja in pregledov je bilo to vse. Reku je da nama ni potrebno več prihajati oz. ko se bova odločila za umetno, naj se naročiva. Kokr sm se pogovarjala s puncami, ki imajo enake težave, so vse imele še nekakšne dodatne preglede ( pri drugih G ), kot npr. pregled zamašitve "cevovodov", ... Se mi zdi, da dr. Reš nekako prehitro obupa in takoj predlaga umetno oploditev, osebno sm pičakovala več. Kakšne preglede si imela ti Špelca12?
|
|
|
|
RE: Umetna oploditev 17.10.2007 15:02:00
|
|
|
|
Lanat
|
Zivjo, ali mi katera lahko odgovori na naslednje vprasanje: Sem tik pred zacetkom postopka ivf, in sicer daljsega, v katerem ti, ce prav razumem, 22 dan cikla zacnejo inducirati nekaksno umetno menopavzo. Kaj pa, ce sem slucajno noseca (moznost obstaja)? Kako na to vpliva "postopek" (mislila bi si, da ne najbolje) oziroma, ali je kaksen nacin, da to preverijo pred zacetkom postopka? Hvala za morebitne odgovore in vase izkusnje.
|
|
|
|
RE: Umetna oploditev 17.10.2007 15:41:45
|
|
|
|
Anonimen
|
NIč hudega, če boš noseča, saj ne vplivajo zdravila na plod. Ob suprefaktu ti bo M najbrž zamujala, vsaj tako kažejo izkušnje večine punc, ti pa lepo naredi test nosečnosti za vsak slučaj. Drugaće ti pa ne more noben nikor preverit in ti niti ne preverjajo. če želiš strokovno mnenje o tem, pa imaš na tem linku http://med.over.net/forum5/read.php?19,4334403
|
|
|
|
RE: Umetna oploditev 17.10.2007 18:34:58
|
|
|
|
Lanat
|
Najlepša hvala!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?