Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Prehrana mamice med dojenjem 17.9.2008 18:54:32
|
|
|
|
lady1
|
Jaz ne jem mesa zato popijem liter mleka na dan in tudi veliko sira (menda če v družini ni alergij ni panike) ne smeme pa jesti svežega sadja in zelenjave, ker ga po tem zvija. Mislim pa, da moraš kr malo probat kaj lahko ješ.
|
|
|
|
RE: Prehrana mamice med dojenjem 17.9.2008 19:17:54
|
|
|
|
nia5
|
Jaz nisem jedla mleka in mlečnih izdelkov, fižola, zelja, grozdja in breskev, jagod in arašidov še zdaj ne jem, potem sem počasi začela poskušat vse od naštetega in ji ni škodilo tako da sem začela vse jest. Na začetku sem imela ful lahko prehrano, potem pa ko sem vidla da ji nič ne škodi pa sem začela jesti vse. Probaj in boš vidla.
|
|
|
|
RE: Prehrana mamice med dojenjem 17.9.2008 20:51:06
|
|
|
|
anckabancka
|
Moj je star 14 dni pa jem zelo veliko stvari. Izogibam se le fižolu, zelju, svinjini (no ja, 1/2 klobase sem pojedla par dni nazaj ), golažu, pa z mlekom ne pretiravam. Patronažna mi je rekla, da naj se izogibam tudi čokoladi ampak pri meni to ne gre. Je kar vsak dan na jedilniku, v manjših količinah. Drugače pa jem vse, stvari ki so malo delikatne pa v zmernih količinah. Naprimer pojem samo pol jabolka ali nekaj jagod grozdja...
|
|
RE: Prehrana mamice med dojenjem 17.9.2008 21:57:41
|
|
|
|
Majuska
|
Mlečni izdelki prepovedani? Hm, meni so že v porodnišnici non-stop ponujali mleko, skutke in sirčke ... Tako da jih prakticiram tudi doma. Prepovedano naj bi bilo sveže sadje, zelenjavo pa jem v enem dnevu samo eno vrsto, da vidim od česa bi lahko malčka matralo. Zaenkrat se je slabo izkazal paradižnik, pa por. Stročnic ne jem, menda naj tudi ne bi sadnih sokov pile, pa gaziranih pijač. Svinjino pa itak jem 1x na leto. Malce dolgočasen jedilnik imam, stalno si kuham jabolčni kompot (plus suhe slive notri), pojem veliko pire krompirja ter ovsenih kosmičev, pijem pa čaj za doječe mamice od Ašiča. Nekako kar znese.
|
|
RE: Prehrana mamice med dojenjem 17.9.2008 22:03:04
|
|
|
|
lelaval
|
Jaz sem jedla vse, kar mi je pasalo - tudi zelje, fižol, neolupljen paradižnik. Res pa, da mleka ne pijem preveč rada (niti v kavi), pa sem le tega opustila, prav tako vse mlečne izdelke - ker je najstarejša imela alergijo na KM.
|
|
RE: Prehrana mamice med dojenjem 17.9.2008 22:05:25
|
|
|
|
Doll
|
Priporočljivo je jesti VSE
|
|
|
|
RE: Prehrana mamice med dojenjem 17.9.2008 22:09:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Mleko in mlečni izdelki ne bi bili priporočljivi samo, če bi bil alergičen na mleko. Jaz sem jedla vse, omejila sem samo fižol, kavo ipd.
|
|
|
|
RE: Prehrana mamice med dojenjem 18.9.2008 0:06:05
|
|
|
|
Pandica
|
gomin, mislim, da boš ti sčasoma sama ugotovila kaj paše tvoji in kaj ne...samo malo časa še rabita, da se navadita en na drugega. Jaz sem recimo mojo polno dojila do 6,5 mesecev in nisem smela jesti kislih kumaric, ker jo je po njih grozno zvijalo Sem jih pol probala še 1x okrog njenega 4 meseca pa je bilo isto grozno. Tak, da... Zdaj je mala stara 11 mesecev, se še vedno dojima , jem pa itak, da vse še preveč
|
|
RE: Prehrana mamice med dojenjem 18.9.2008 11:04:56
|
|
|
|
gomin
|
Pozdravljene, hvala vsem za nasvete. Upam, da našega Iztoka ne bo preveč zvijala in da bova lahko res vse jedla. Hvala.
|
|
|
|
RE: Prehrana mamice med dojenjem 18.9.2008 16:03:46
|
|
|
|
Inigo
|
jst sm od začetka jedla prav vse. s tem da se mmalo skoparila s kislimi stvarmi (kislo sadje, kis), mleko sem pila in jdela jogurte, vendar samo po eno enoto na dan (1 jogutr, 1 kozarec mleka), tut stročnice sem jedla, ampak ne samih (v juhi, fižol v solati, leča v omaki). pa so krčki bli prisotni. sem mislila, da bo bolje, če bom pazila kaj jem. in sem totalno spremenila prehrano... krči so ostali. tko, da jst mislim, da hrana mamice ni najbolj pogojena s tem. kaj pa vem... vsaj pri nas ni bilo razlike. zdaj jem vse... krčki pa so sami izginili. lepo napredujta in dojita se kar se da dolgo! SREČNO!
|
|
|
|
RE: Prehrana mamice med dojenjem 19.9.2008 9:19:34
|
|
|
|
gomin
|
Ja, jaz se zlo pazim kaj jem. Predvsem zato, ker so v družini prisotne alergije. Upam, da bom s tem ko se pazim kaj preprečila ali pa vsaj umilila. dojila pa se bova tao dolgo dokler bo hotel oziroma bom imela mleko ... Hvala za nasvet Lep pozdrav
|
|
|
|
RE: Prehrana mamice med dojenjem 22.9.2008 20:37:27
|
|
|
|
lidija***
|
Zdaj je mala stara 11 mesecev, se še vedno dojima , jem pa itak, da vse še preveč
|
|
|
|
RE: Prehrana mamice med dojenjem 15.11.2008 18:33:28
|
|
|
|
cursa
|
nam so v porodnišnici dali navodila, da naj mamica pred vsakim obrokom popije kozarec mleka, oziroma kak liter na dan. in jaz zaenkrat to prakticiram.
|
|
|
|
RE: Prehrana mamice med dojenjem 16.11.2008 10:33:51
|
|
|
|
ajduska
|
Jaz sem jedla čisto vse, razen prvi teden, ko sem bila še vsa blesava od poroda in sem verjela patronažni, da napenja po vitaminu C in da absolutno ne smem svežega sadja in zelenjave, kar sem si RES želela jesti. Potem sem imela pa čisto vnete dlesni in ustne kote, pa sem ugotovila, da je to ena neumnost in da dojenček rabi zdravo mamo. In sem jedla tudi fižol, cvetačo ipd. Če ugotoviš, da res lahko točno povežeš določeno hrano s težavami, ki jih ima dojenček, potem se tistemu pač izogibaj, sicer pa tudi za doječo mamo veljajo načela zdrave prehrane. Sebi lahko zaupaš veliko bolj kot pa raznim dobronamernim nasvetom! Pa čim več veselja v tem začetnem obdobju.
|
|
|
|
RE: Prehrana mamice med dojenjem 16.11.2008 10:35:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Pobrskaj nazaj po temah, je vsak mesec vsaj ena odprta. Jaz priporocam vsega po malem, meni je to ustrezalo, nekaterim ne. Odvisno od tvojih navad, organizma in reakcij dojencka.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?