|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prehrana doječih mamic
5.11.2006 11:05:16   
JurijV
Glede na številne članke o prehrani doječih mamic, ki se po vsebini raztezajo od prepovedi vsega, do dovoljevanja vsega, bi bilo koristno slišati izkušene mamice! Hvala. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prehrana doječih mamic
5.11.2006 11:18:50   
lenika
Jaz sem do tretjega meseca pazila kaj sem jedla, potem pa, ko so se nehali krči, pa nič več. Jem vse in naš user posted image  pri 6. mesecih zaradi tega na srečio nima nobenih težav.

(odgovor članu JurijV)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.11.2006 11:23:33   
Sandra*
Jaz sem do enega meseca in pol pazila kaj sem jedla da ga nebi zvijalo (na srečo nismo imeli nobenih krčev). Zdaj pa jem vse kar mi paše in prav tako ni nobenih težav. Aja čokoladi se že dva dni po porodu nisem uspela odreči.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.11.2006 12:54:55   
Katrin
Žal se bodo tudi mnenja "izkušenih" mamic razlikovala. Ene se pazijo, spet druge ne ...

Jaz sem pol leta le dojila in se tudi pol leta pazila pri prehrani. Težav (krči, alergije ...) nismo imeli nobenih.

Odločitev je tvoja user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.11.2006 13:15:49   
tananejka
Na začetku sem se izogibala: čebuli, stročnicam, citronkam, čokoladi in začinjeni hrani. Potem sem počasi začela jesti vse (po 1. mesecu sem postopoma začela s to hrano). Krčev user posted image  ni imela, dvojčici (ki sta stari 4-leta) pa sta imeli krče, zato sem malo dlje pazila na prehrano.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.11.2006 13:19:50   
Anonimen
Jedla vse.
Potencialno problematično hrano v zmernih količinah in dodajala postopoma v jedilnik.

(odgovor članu JurijV)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
5.11.2006 14:34:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.11.2006 14:44:14   
didi1
Jaz sem do trtjega meseca malo pazla s stročnicam, drugo sem pa vse jedla.Pa ni bilo krčev.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.11.2006 17:39:32   
Splet.Ka
Jah, jaz se pa kar pazim.

Na začetku smo imeli težave s krčki in sem izločila sveže sadje in zelenjavo, razen solate.

Ko sem pri 3 mesecih začela jesti 1 jabolko na dan, je imela princeska spet hude krče zvečer...tako da sem to spet ukinila.

Ko bom malo pozabila, kako zgleda jok s krčki, bom pa spet kaj svežega uvedla v jedilnikuser posted image .

Cvetim...

(odgovor članu didi1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.11.2006 18:21:25   
pomarančas
Prve tri mesece sem se bolj pazila (brez stročnic, ne preveč začinjene, kisle hrane...). Potem pa sem postopoma začela jesti vse - v zmernih količinah.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.11.2006 20:02:29   
F*S*M
oja cimra v bolnišnicai je izkušena mamica, saj je povila že 5 deklico mi je dala nasvet. Ješ lahko vse razen ocvrtih stvari, to se pravi nič dunajskih nič pomfrija in tako dalje, prav tako je rekla nobenih sočnih tort in sočnega peciva ter brez čokolade in sploh nismo vedeli kaj so to krči.
Ker pa sem jaz sama zelo zbirčna sem jedla predvsem pečen mlad krompir v pečici in pa mešano solato z jogortom, pa makarone ampak jaz jem to vse borovo brez raznih omak tako da ne vem kako bi bilo z omakami. Pa paradižnik je prepovedan, ker povzroča alergije. Pojedla sem pa veliko kumarične solate tudi, pa se je naš fant potem ko sem izčrpavala mleko redil tako kot je potrebno. Saj ti tudi v materinski povedo da je potrebno uživat veliko OH in pa škroba ter beljakovin, kij dobiš dovolj v siru in pa mlečnih izdelkih. Pa juho predvsem kokošja je dobra za okrepitev tvojega imunskega sistema.

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu pomarančas)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.11.2006 7:12:17   
pearl
Jaz sem izločila fižol, koruza - enkrat probala in bila je katastrofa, svež paradižnik, ne zaradi krčev, tamveč kakca, verjetno zaradi kislosli je kakala kot vidra, citrusov, hrušk. Ostalo pa jem, predvsem solato. Prva dva meseca sem se je izogibala.

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.11.2006 9:39:09   
TiaSara
Jaz sem zaradi krčev izločila vse sveže sadje razen banan, pri zelenjavi sem se izogibala papriki, koruzi in stročnicam, pa mleka nisem smela. Ko so se krči nehali sem postopoma uvedla spet vse nazaj. No jajca še vedno napenjajo, tako da jih jem zelo zmerno.
Se mi zdi, da moraš ugotoviti sama, kako na prehrano reagira tvoj user posted image in da ni nekega splošnega nasveta. 

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.11.2006 20:11:25   
Alisa
Jaz sem do 3. mesca pazila; nisem jedla hrane ki napenja, ter citruse. Zdaj jem skoraj vse razen mastnih stvari (ocirkov, suhe salame,...)in čokolade ker sem na to sama alergična.
Še zdaj pa ne smem jesti mandarin. Sem kakšen mesec nazaj kupila mandarine in sem pojedla samo tri! Pa je imel mali prec spuščaje po riti in rdečo ritko.
Vsako hrano ko jo boš probal jo daj res le malo da vidiš reakcijo malčka.
Pa srečno!

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.11.2006 17:09:22   
Eviii
jst sm tudi v porodnišnici čokolado napadala. in ne boste verjele, dejanu je čokolada najljubša hrana user posted image . dejan se drugače še kr doji (ima pa 8 mescev), enkrat čez dan, drugače pa ponoči in zjutri. čez dan pa jemo vse od a do ž. jst se tudi nism kej pretirano pazla (temu primerno so kile na istem kot pred user posted image ), mogoče samo prvo obdobje. na začetku pa apetita itak nisem imela pretiranega, ker te v bolnici kr precej zmuči porod.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?