knorbalbo
|
Super ste punce, hvala za odgovore! Tudi jaz gledam na to kaj poje in ne toliko na to koliko poje, je pa res, da ima naša veeeeelik apetit in bi jedla kar na prej...to pa me včasih kar malo skrbi.... Drugače pa podobno kot ste napisale: pijemo izključno vodo, včasih naredim domač pomarančni sok ali pa nesladkan čaj. Za zajtrk ima ponavadi kakšen kos kruha z domačo marmelado, medom, polento na mleku brez sladkorja, za malico ima sadje in navaden jogurt, rižev vafelj kosilo jemo skupaj, se pravi vse od ajdove kaše z gobicami, do golaža, polnozrnatih testenin in palačink iz pirine moke itd za večerjo je pa odvisno kdaj imamo kosilo (se prilagajamo očitovi službi), košček sira in kozarec toplega (polnomastnega svežega) mleka, jogurt ali kruh z maslom.... Gledam ,da poje veliko sadja, zelenjave, sladkarij v smislu bonbonov, lizik ,čokolad ni, ob posebnih priložnostih pa seveda dobi kos torte, sladoled... Izogibam se že pripravljene hrane, čeprav midva z možem tudi kdaj zavijeva v "Meka". Sem mnenja da ekstremi ,tako v eno kot v drugo stran, niso dobri, sploh pa ne za otroke. Je pa v varstvu, s seboj ji dam sadje in jogurt ampak imam vedno občutek, da tam dobi še kakšen "priboljšek".....kar pa mi sploh ni všeč, ampak to spremenit ne morem. S septembrom gre pa itak v vrtec. Se pa priporočam še za kakšno idejo glede zajtrka in večerje, to se mi zdi da se pri nas najbolj ponavlja, ker mi zmanjka idej....
|