|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prehrana 15-mesečnice
14.9.2007 13:26:03   
ninu
Zanima me, če ima še katera tako posebno gospodično glede prehranjevanja kot midva.

Gotovo ima katera od vas težave s hranjenjem, ker je treba otročka, da odipra usta non-stop animirat, mu dovolit vse možne stvari, da vala po rokah, se z njimi igra jih meče na tla.. No, vsaj tako je pri nas. Prvi dve žlici gresta zlahka, potem pa se trudiva za vsako nasljednjo, neglede na to kaj ji skuham (kuham zelo dobrouser posted image , tako, da probem ne more bit v moji kuhi). In to je že od začetka problem. Verjamem, da bo tudi te finte enkrat prerasla, ampak največji problem je drugje.

Skrbi me, ker razen golega kruha noče NIČ gor. Nič namazano, nobene salamice zraven, NIČ. user posted image  In še kruha poje samo par grižljajev. Vse živo kombinacij sem že poskusila, pa niti probat noče ali pa takoj pljune ven. Tako ji dnevno pripravljava razne linote, ker nama vsaj tistega nekaj uspe spravit vanjo. Tudi pri ostali hrani je posebna. Jogurt je dober samo navaden, sadnega pljuva, brez vsega. Krompirja v nobeni obliki ne mara, razen če ga skrijem v mineštro npr.. Zelenjavo začuda obožuje v gostih juhicah, celo raje kot sadje. Seveda mora biti marsikatera stvar  spasirana do neprepoznavnosti.
In, najraje bi pila mleko na flašo. user posted image  Ves čas je "meko, meko".

S septembrom je začela hoditi v vrtec in tam tudi noče nič jesti. Hrano samo poskusi in noče več naprej. Kakšen krhelj sadja poje, kakšen piškot in to je to. Ko pridem iz službe hitim kuhat zanjo. K sreči jo hodim iskrat že ob dveh, ker imam tak urnik. Skrbi me, kako bo to sčasoma. Sedaj ji zjutraj dam flašo mleka, da ni čist brez vsega do dveh.

Ima katera podobne izkušnje? Je dala katera kaj podobnega skozi? Naj vztrajam z namazanim kruhom - npr., naj počakam, da si bo zaželela poskusit? Res ne vem kje je to pobrala, midva sva oba zelo dobra jedca in nič izbirčna glede hrane. Prepričana sem, da bo malčica tudi, pa evo, čist kontra. Potem se pa sekiram glede njene teže, zdravja.. So kateri otroci rastli samo od pripravljenih kašic zalitih z mlekom..?? Kaj pa če ji še to ne bo več všeč? user posted image

Prosim vas za kakšno spodbudno besedo, nasvet.

Hvala!! In lep vikend vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prehrana 15-mesečnice
14.9.2007 13:47:18   
pikipu
Ne sekiraj se!!!!! Vem, da je težko, ko gledaš, kako nič noče, ampak bo že. Bo sama pokazala. Čim večkrat jejte doma skupaj obroke, jo bo že firbec premagal in bo poskusila še kaj, kar je na vajinem krožniku. Jaz pri mojem 13,5 mesecev starem falotu sicer z ješčnostjo nimam težav, vendar enkrat poje ful, da ne vem kam daje, drugič samo polovico ali četrtino. In mora biti spasirano, drugače ne gre dol po grlu. In pazi finto - tist kar imava midva na krožniku pa poje brez pasiranja, samo narezano na koščke. Obvezno pa mora imeti svoj krožnik in pribor - tak kot tati in mami. Jogurtov in skute navadne niti slučajno noče, zato pa obvezno sadnega, ampak tistega iz trgovine, da bi mu jaz kaj notri mešala od sadja niti slučajno. Če pije mleko - hvala bogu, da ga hoče. Moj ga noče že od 10. meseca in se potem sekiram, da ga ne bi slučajno dobil premalo. Jaz pa se npr. sekiram, ker je samo trikrat na dan, in moram nekako skrbeti, da dobi dovolj mešane hrane.
Kar pogumno ji skuhaj kar ima rada, bo že čas prinesel svoje.
Srečno!

(odgovor članu ninu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prehrana 15-mesečnice
14.9.2007 13:48:28   
pikipu
Aja, še to: moj tudi noče namazanega kruha. NIč noče na njemu, če je kaj gor, takoj pljune ven.

(odgovor članu pikipu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.