ninu
|
Zanima me, če ima še katera tako posebno gospodično glede prehranjevanja kot midva. Gotovo ima katera od vas težave s hranjenjem, ker je treba otročka, da odipra usta non-stop animirat, mu dovolit vse možne stvari, da vala po rokah, se z njimi igra jih meče na tla.. No, vsaj tako je pri nas. Prvi dve žlici gresta zlahka, potem pa se trudiva za vsako nasljednjo, neglede na to kaj ji skuham (kuham zelo dobro , tako, da probem ne more bit v moji kuhi). In to je že od začetka problem. Verjamem, da bo tudi te finte enkrat prerasla, ampak največji problem je drugje. Skrbi me, ker razen golega kruha noče NIČ gor. Nič namazano, nobene salamice zraven, NIČ. In še kruha poje samo par grižljajev. Vse živo kombinacij sem že poskusila, pa niti probat noče ali pa takoj pljune ven. Tako ji dnevno pripravljava razne linote, ker nama vsaj tistega nekaj uspe spravit vanjo. Tudi pri ostali hrani je posebna. Jogurt je dober samo navaden, sadnega pljuva, brez vsega. Krompirja v nobeni obliki ne mara, razen če ga skrijem v mineštro npr.. Zelenjavo začuda obožuje v gostih juhicah, celo raje kot sadje. Seveda mora biti marsikatera stvar spasirana do neprepoznavnosti. In, najraje bi pila mleko na flašo. Ves čas je "meko, meko". S septembrom je začela hoditi v vrtec in tam tudi noče nič jesti. Hrano samo poskusi in noče več naprej. Kakšen krhelj sadja poje, kakšen piškot in to je to. Ko pridem iz službe hitim kuhat zanjo. K sreči jo hodim iskrat že ob dveh, ker imam tak urnik. Skrbi me, kako bo to sčasoma. Sedaj ji zjutraj dam flašo mleka, da ni čist brez vsega do dveh. Ima katera podobne izkušnje? Je dala katera kaj podobnega skozi? Naj vztrajam z namazanim kruhom - npr., naj počakam, da si bo zaželela poskusit? Res ne vem kje je to pobrala, midva sva oba zelo dobra jedca in nič izbirčna glede hrane. Prepričana sem, da bo malčica tudi, pa evo, čist kontra. Potem se pa sekiram glede njene teže, zdravja.. So kateri otroci rastli samo od pripravljenih kašic zalitih z mlekom..?? Kaj pa če ji še to ne bo več všeč? Prosim vas za kakšno spodbudno besedo, nasvet. Hvala!! In lep vikend vsem!
|