|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prehlad
4.1.2008 14:26:39   
smartika
Pozdravljene!
Sem noseča 9 tednov in doma ker imam 37 stopinj vročine, hud kašelj in malo me grlo boli. Ali lahko vzamem navaden Lekadol za vročino in glavbol, ki je res hud ali Lekadol plus C?

Zaenkrat poskušam z domačimi zdravili..med. čaj, limone, pomaranče, pa mi glih ne uspeva najbolj. Poleg tega mi je še slabo in zjutraj bruham.
Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prehlad
4.1.2008 14:29:00   
Lunca1
Lekadol lahko vzameš, tudi s C vitaminom. Čimprej se pozdravi.

(odgovor članu smartika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.1.2008 14:30:27   
Naja31
Pri 37 stopinjah vročine, ti pa res ni treba jemati lekadola.
Če bo višja, jo zbijaj.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.1.2008 14:31:14   
Tanja555
Ojla, jaz sem imela pred dnevi že mal čez 38 stopinj (virozo) in sem klicala sestro od svoje ginekologinje. Rekla je, da lahko vzamem edino Lekadol, ko pride vročina do 38, si jo naj zbijem, čez 38 ni fajn da gre!

Čim prejšnje okrevanje ti želim,

Tanja

(odgovor članu smartika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.1.2008 14:33:05   
Naja30
Meni so pa rekli, da se vročina zbija šele pri 38,5. In takrat sem šele vzela lekadol.
Pa veliko tekočine pij in počivaj.

(odgovor članu Tanja555)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
4.1.2008 14:33:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
4.1.2008 14:33:47   
smartika
Naja31 ni problem vročina ampak hudi glavoboli, zato sem vprašala glede Lekadola, samo zaradi te vročine ga res ne bi jemala!

Ostale hvala za odgovore!

lp

(odgovor članu Tanja555)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.1.2008 14:50:03   
polly80
lp
lekadol je edino zdravilo,ki ga lahko vzameš,tako da ga vzemi,če te zelo boli glava..normalno pa z njim ni za pretiravat. jaz ga vzamem,če je res hudo,ker je boljše,kot pa da trpim z glavobolom..sm pa šla v lekarno,je rekla da septolet al pa kaj drugega za grlo ne smem,edino lekadol,pa kalcij šumeče tablete sem si kupila,pa spila eno na dan proti prehladu..drugega pa tako ne smemo!ti se samo pozdravi!

(odgovor članu smartika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.1.2008 17:36:06   
jana81
jst sem vzela za galvobol kafetin....mnda ni preveč nevaren? ampak tisti trennutek sem imela samo to na voljo, lekadolov je zmankal. drugače za glavo pomaga olje 31-ga tudi uporabljam drugače, ampak nisem bila doma.

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.1.2008 17:41:48   
urssyy
Jaz tudi uporabljam Justovo olje 31user posted image . Ne smem delat reklame user posted image .

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.1.2008 18:39:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jana81

jst sem vzela za galvobol kafetin....mnda ni preveč nevaren? ampak tisti trennutek sem imela samo to na voljo, lekadolov je zmankal. drugače za glavo pomaga olje 31-ga tudi uporabljam drugače, ampak nisem bila doma.

ne jemlji več kafetina...niti v nosečnosti, niti ko nisi več noseča....moj nasvet...malo si preberi sestavine,ki so v kafetinu in da so športniki na dopingu padali zaradi tega....

(odgovor članu jana81)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
4.1.2008 18:51:19   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
4.1.2008 21:10:44   
eya
Se strinjam, ne s kafetini med nosečnostjo. Jaz sem vzela edino Lekadol.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.1.2008 21:42:56   
tweetek
Ja, kafetin baje ni  v redu, ampak nič se preveč ne sekiraj...Samo ne ga več jemat. Glede vročine pa, če je pod 38 je ni pametno zbijat, ti v bistvu pomaga viruse pobit (vsaj tako mi je zdravnica rekla) nad 38 pa bolje da ne gre. Za glavobol pa pomaga lekadol od "domačih" zdravil pa topla kopel, rožmarinovo ali pa svkino olje (meni sicver ne preveč, možu pa), pit veliko tekočine, počitek v temni, tihi sobi.... 

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.1.2008 21:46:10   
tweetek
aja pa pri prehladu te dostikrat glava boli zaradi zamašenih sunusov tko da vse kar ti odblokira nos tudi zelo pomaga (npr inhaliranje...) Kakih sirupov proti kašlju, operila,  sredstev za izkašljevanje pa ne jemat...

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.1.2008 22:51:02   
jana81
omg...nisem vedla da je kafetin tako strupen....
grem kar pogledat če je še kak ostal in ga vrzem v smeti.user posted image
tega si pa že ne bom dovolila , da zaradi mojega glavobola trpi mojuser posted image .
hvala vam za opozorilo...

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
5.1.2008 23:44:33   
Brisani uporabnik

(odgovor članu jana81)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
6.1.2008 15:02:50   
tweetek
No, to je pas res hecno - meni je pa zdravnica rekla da naj ne jemljem tega! No, pastile za grlo (pantol) in slezov sirup ja(kakšnih drugih pa ne, še posebej če vsebujejo codein), operila pa ne... Zgleda da še sami dobro ne vejouser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.1.2008 15:27:29   
smartika
Dekleta pozdravljene!
Sama nisem vzela nobene tablete; sem ostala na čaju z veliko meda, pomarančah, kiviju, ananasu, limoni.. Kašelj, zamašen nos in grlo so trenutno ok, edino vročina mi vedno popoldne naraste na okrog 37-37,2 stopinj. A je to normalno ali naj jutri vseemo obiščem osebnega zdravnika? Kaj predlagate? Danes so se mi še pojavile bolečine v križu. Verjetno to niso znaki ss, ali?

Hvala

(odgovor članu smartika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.1.2008 15:32:32   
lilija*
Tudi Pušenjak za kar nekaj zdravil, za katere "laiki" mislimo, da jih ne smemo jemati, pravi, da jih  - po posvetu z zdravnikom- lahko jemljemo... Tako da ni take hude panike...  A ni nekaj dni nazaj tekla debata o antibiotikih, ki so jih zaradi viroz in podobnega dobivale med nosečnostjo? Res pa v vseh navodilih piše, da se o jemanju  v nosečnosti posvetujte z farmacevtom (pač se zaščitijo), farmacevti pa se velikokrat tudiradi izognejo te odgovornosti, tako da ostanejo le zdravniki....

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.1.2008 15:47:38   
tweetek
Smartika, niso znaki SSja ne se sekirat in ne se bat za user posted image ... Jaz sem bila veliko bolna v prvih treh mesecih in so mi razložil da to nič ne škoduje dojenčku... Jaz sem k zdravnici šla po enem tednu, nekje piše da moraš it po treh dneh ampak men se to zdi prezgodaj ker te samo domov pošlje... Lahko pa tudi pokličeš svojo zdravnico in ti ona pove ali pridi ali ne in kaj smeš vzet in kaj ne. Jaz sem naredila to in ko mi čez en teden vročina še ni odnehala in se nisem boljš počutla sem šla pa k njej in po preizkavah dobila ene konjske antibiotike pa je z user posted image vse fajn. Tko da nikar se ne sekirat.

Pa res je, da dostikrat neko zdravilo odsvetujejo ker pač ni dokazov da ne škodi ne zato ker bi bili dokazi da škodi; mi je razložila kolegica farmacevtka, da zato ker pač na nosečnicah ni etično delat testov in pravilo je, da če se da preživet ne dajo zdravil pa pika. Sem kar klela zarad tega ko sem kašljala cele nočiuser posted image ... Skratka najboljš da kar zdravnico ozr sestro vprašaš, pa bo.

(odgovor članu lilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
6.1.2008 20:18:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tweetek)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

imena
baby girl 29

katero ime vam je lepše??

taj (25%)

ožbej (19%)

tilen (36%)

maj (21%)

Število vseh glasov: 366

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!