|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prehitro pridobivanje teže???
1.3.2010 14:06:49   
MiniMe85
Vem, da je že veliko napisanega na to temo, ampak vseeno ... bom vprašala za mnenje oz. da delite svoje izkušnje, pa da vidimo user posted image

noseča sem 15 t in 1 danuser posted image , pridobila pa sem že 5 kg!!! Resnično ne jem veliko ... zjutraj zelenjavno juho, potem kakšni dve jabolki ali pomaranči, kosilo (ne preobilno) in zvečer spet kakšno jabolko ali pa solato. Ko sem bila nazadnje na pregledu (pred 3 tedni - 9.2.) sem imela 4 kg več od začetne teže, a čez dva dni, ko sem šla na nuhalno, kar 6 kg več od začetne teže user posted image user posted image user posted image  kako to, da teža tako niha??? Oblečena nisem bila nič bolj.

Res je, da sem bila pred zanositvijo suha. Imela sem 7 kg manj koliko sem velika, ampak vsi so mislili, da jih imam najmanj 15 user posted image . To pa zato ker sem mišičasta. In ko sem zvedela, da sem noseča, nisem več toliko aktivna kot sem bila, ker delam do 17ih zvečer v pisarni in, ko pridem domov sem zmatrana, nimam več volje, da bi šla še na sprehod. Že 100x sem si rekla, da se bom morala pripravit do tega, da bom šla, ampak mi nikoli ne uspe, ker včasih že okoli 19 ure zaspim user posted image

Kako je kaj z vašimi kg v nosečnost?? A je možno, da zadržujem vodo ali kaj naj bi bil razlog za takšno nihanje telesne teže??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
1.3.2010 14:29:12   
Joie
Moj nasvet - ne sekiraj se in raje uživaj v nosečnosti! V prvi user posted image  sem do 12t dobila 6kg, zdaj 5, se je pa potem ta trend ustavil - v naslednjih mesecih je šla gor samo še kakšna kilca, no zadnji mesec je bil pa spet katastrofa! Kot si sama ugotovila, se dosti manj gibaš in tako kg kar letijo gor, pa tudi telo dela večje zaloge! Frendica je imela predpisano ležanje in se je zredila za 32kg - pa je zdaj leto po porodu na stari teži!

(odgovor članu MiniMe85)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
1.3.2010 15:08:49   
hubi
Uživaj v nosečnosti in hrani, če ti paše. Tako prijetno napetega trebuha ne boš več imela. user posted image Pa še vsi gabodo občudovali. user posted image

(odgovor članu Joie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
1.3.2010 15:45:31   
MiniMe85
user posted image user posted image user posted image  hehehehe ... to je res, sam sekiranje še vedno ostaja user posted image

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
1.3.2010 21:47:50   
Naja31
Če ti teža prehitro narašča, in če resnično ne ješ več kot prej, povej G, da te pošlje na test za nosečniško sladkorno. Hitro povečanje teže je eden od znakov sladkorne.
Mene je v obeh nosečnostih G poslala na test, ampak jaz sem vedela, da se redim zaradi hrane, ker po moje nisem jedla samo ko sem spala, ne pa zaradi sladkorne.
Sekirat se pa ne splača, itak ne moreš vplivati na to. Ene nosečnice se zredijo full mal, ene pa velik. 

(odgovor članu MiniMe85)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
2.3.2010 13:35:06   
katrinka
ne vidim nobene tezave - jaz sem se pri teh tednih zredila ze 6kg - malo predvsem zato ker sem nehala kadit, se pa strinjam z predhodnico - ene se zredijo veliko - npr. sodelovka 30kg, ene skoraj nic - znanka 4kg...za moje pojme noben ekstrem ni dober,
brez sekiranja, zdravo in pametno jest pa jeuser posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
12.3.2010 21:05:44   
K_a_t_i
Ne sekiraj se - jaz sem pri takih tednih shujšala za 4 kile in ti pošteno povem, da bi raje mela 10+, kot pa da sem ves čas user posted image ...

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
12.3.2010 21:13:57   
Taddy78
Da pristavim še moj piskrček...

Zanosila s 50kg pri 158cm (nosila konfekcijo XS)...
Pri 20. tednih nosečnosti sem imela že 10.5kg več. Do konca sem se zredila vsega skupaj 23 kg.
Resnično si ne delaj skrbi, jaz sem se počutila odlično, pa sem pojedla 10x več kot ti opisuješ (že za zajtrk sem štartala z dvema sendvičema).
Sin imel na koncu malo preko 4.kg, če odštejem še vodo in vse kar je šlo med in po porodu iz mene...tistih 23kg sploh ni bilo realnih:)

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
12.3.2010 21:42:50   
Zvezdici
Jaz sem imela enake probleme.
S tem, da sem vsak dan vsaj 4-6x bruhala do konca 4. meseca, vendar sem se kljub bruhanju redila. Kako je to mogoče, ne me vprašati. Še sama ne bi vrjela, če ne bi to doživela!
Sem se do 5. meseca tudi zredila 5kg. In naprej do 7. meseca sem jih že imela 12kg +.
Vendar se je potem umirilo (sem sedaj v 39. tednu) in sem na 14kg +. Kar pomeni, da sem se od tistega 7. meseca zredila samo še za 2kg. Pa pravijo, da bolj ko greš proti koncu bolj gre gor.
No pri meni je bilo ravno obratno.
Tako, da sem tudi jaz mnenja, da se ne sekiraj ter, da se bo slej kot prej pridobivanje teže umirilo.
Uživaj v nosečnosti!
user posted image user posted image user posted image user posted image

Aja.. sem, pa tudi jaz pred nosečnostjo nosila številko 34.


< Sporočilo je popravil Zvezdici -- 12.3.2010 21:43:50 >


_____________________________

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
13.3.2010 9:58:15   
Natasssa
Ja mene je tudi živa groza se tehtat. Sem v 26. tednu pa 11 kg več. Že v prvih 12. tednih sem pridobila 4 kg. Počutila sem se super in nisem nič bruhala user posted image . Vem pa da jih veliko bruha in izgubijo 2-3 kg do 12. tedna.
Res, da jem več kot pred zanositvijo, ker sem bolj lačna ampak mi kg rastejo ko user posted image . Kaj še bo se sprašujem...Še posebej, ker se precej gibljem. Prav zoprno mi je, ko me običajno ženske sprašujejo koliko kg sem se zredila do zdaj...ko povem pa vsi joj to je pa preveč pa komentirajo kako so se one do konca toliko. To me spravi malo v slabo voljo, kot da je to neko tekmovanje kdo se bo manj zredil. Na koncu mi je pa itak pomembno samo, da bo otroček ok. Tako, da ko me pograbi lakota pozabim na vse user posted image .

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
13.3.2010 12:28:54   
vvvv
Še jaz se vam pridružujem! Najprej lep pozdravček vsem.
V ponedeljek sem imela pregled pri G in sem se od začetka zredila 8 kg (sedaj sem konec 18 tedna) in me je dala na dieto, je rekla da to je pa že zgornja meja. Zdej se pa tak sekiram zaradi tega, pa tuk mi paše jesti. Ta teden se še nisem zredila, ampak ne vem kuk bom jst to zdej zdržala, samo zelenjavo pa sadje pa jogurte natepavam. Sej pa ne vem če je to res tuk grozn povečanje teže? Kaj pa ve mislite, ali naj jem al ka? Al bo res teža tuk grozn narastla, če bom vse jedla? Prosim za kak nasvet, če ima katera kaj več izkušenj s tem? Sem pa prvič noseča, tko da ne vem kaj je prav in kaj ne.

Lep pozdrav vsem in prijeten vikend!

(odgovor članu Natasssa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
13.3.2010 14:05:53   
tejči28
Kar nekaj jih poznam,ki so se zredile več kot 20kg,pa ene so bile prej zelo suhe.Zdaj ne vem kaka si ti bila pred nosečnostjo? Jaz ti predlagam vse jej kar ti paše,samo pač v normalnih količinah,sploh če so samo lušti ali pa lakota.Nima smisla zdaj samo jogurte,zelenjava,sadje, ker pol se boš pa nabasala nezdravih reči,ker ti bo vse manjkalo.


_____________________________

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu vvvv)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
13.3.2010 14:40:38   
vvvv
Pred nosečnostjo sem imela 63 kg, sedaj pa jih imam 70,9 in to ji je bilo že preveč. Zdaj mi je rekla, da naj se odpovem belemu kruhu, sladkarijam in testeninam. Pa sej pravim, do včeraj je še nekako šlo, sam ko ti določene stvari začnejo dišat, sploh kaj sladkega, pač malo pojem. A naj zdaj še celih 5 mesecev stradam al kaj? Mogoče so se mi ti kilogrami tudi zato toliko hitreje nabrali, ker sem pred nosečnostjo shujšala za 8 kg, pa ne zaradi zanositve ampak pač sm se tak odločla, pa sm probala ločevalno dieto. Lahko pa da se mi sedaj, ko sem začela normalno jest pa vse to obrestuje, ja pa še v bolniški sem že od konca prvega meseca. Ne vem, tuk se zdej s tem ubadam, moj pa kar nori zraven, ker se sedaj bojim jest. pa mi pravi, da naj jem kar mi paše, da za kilograme se pa naj ne sekiram, ker itak sama nosim svoj trebuh, kaj pa ene ko se zredijo za 30 kg pa imajo ravno tko zdrave otroke. najbolj je pomembno, da je otrok zdrav, ne pa kolk se katera zredi

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
13.3.2010 21:11:45   
tejči28
vvvv pomoje je to zdaj zaradi diete prej,pa ne se sekirat glede hrane,to ni dobro za dojenčka.Glej ti kar normalno jej kaj ti paše,večkrat po malo.Ene dobijo na začetku več gor in kasneje malo,ene pa obratno,mene običajno zadnje mesece raznese,pa se ne mislim sekirat.
Se bo pa tak na UZ vidlo,če dojenček preveč raste,če bi bilo to povezano z naraščanjem teže ali pa če imaš nosečniško sladkorno se bo pa tudi videlo na testu.Do takrat pa normalno jej in se ne sekirat.user posted image


_____________________________

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu vvvv)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
15.3.2010 13:34:14   
Penelope84
vvv ti kar normalno jej, zredila si se res verjetno zaradi diete, sedaj, ko si pa normalno začela jest si pa vse pridobila. Ne sekiraj se, čeprav vem, da ti je hudo, ampak poglej kaj so napisale punce na vrhu, ene so se še bolj zredile pa imajo zdrave user posted image , itak pa boš po nosečnosti vse zopet zgubila. Res se ne obremenjuj in se ne oziraj na tvojega G.
Je pa nekaj tudi res, tehtajo nas pri G., tehtamo se doma, tehtajo nas na nuhalni- to so različne tehtnice, ki lahko tudi različno pokažejo. Najbolj realna je domača na kateri se tehtamo že od začetkauser posted image .
Lep pomladanski pozdravček

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
15.3.2010 15:13:59   
MiniMe85
vvvv - jaz sem v 17. tednu in sem pridobila 6 kg. In kaj je najhuje? Prejšnji teden (16.teden) sem imela pregled in sem imela kar 8 kg več od začetne teže. Pregled sem imela ob 17ih in sem bila polna vode in pa hrane. Sem vedela, da bom drugi dan 2 kg lažja in sem tudi bila. Moj ginekolog sploh opazu ni težo, pa sem ga sama opozorila na to, ker sem se bala, da je to že preveč. In veš kaj je naredil? Nasmejal se je in je rekel, da počasi narašča, tako kot počasi raste moja pikica. Je rekel, da če se bom sekirala, ne bo nič pomagalo, le še hujši bo in je rekel, da ne smem met nobene diete user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Penelope84)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
15.3.2010 22:09:14   
kai1
Jaz sem se v 1.user posted image  zredila za 18kg. Bila sem pa tudi polna vode. Domov iz P sem prišla s 12kg manj.Sedaj v 2.user posted image ( sem v 19T), sem začela tudi že zelo na začetku zatekat. Če jem kakšne salame, slane jedi, preveč kruha imam naslednji dan takoj 1kg več.
vvvv, ali si mogoče opazovala kaj poješ. Mogoče pa se nisi samo zredila. Kaj če ti zastaja voda? Bodi pozorna še na to, saj je v nosečnosti to pogosto.
Drugače se pa ne preveč sekirat. S tem se boš ukvarjala potem.

(odgovor članu MiniMe85)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
16.3.2010 19:29:18   
vvvv
POZDRAVLJENE PUNCE!

Na začetku se vsem zahvaljujem za vaše odgovore, zelo ste me pomirile. Vse kar ste mi napisale imate prav in naj vam povem, da se nič več ne sekiram in sem začela normalno jesti tko da sm jedla danes že torto in sladoled, pa naj mi reče kar hoče. Tko da sem zelo vesela da normalno jem in se odlično počutim. Vsem vam želim lepo nosečnost in čim več uživanja v nosečnosti.

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
16.3.2010 19:33:33   
tejči28
vvvv tako se govori.Zdaj se res ne smeš odrekat hrani.Saj veš kaj pravi stare vraže,da se bo otroku poznalo,če se ti kaj lušta in tega ne boš izpolnila.user posted image Jaz sem danes med drugim pojedla tortico in eno kepico sladoleda.user posted image Lepo nosečnost ti želim.

_____________________________

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu vvvv)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
17.3.2010 7:49:37   
tina1979
Eh sej potem hitr dol pade teža - dojenje, neprespane noči... :)

Res je da je povprečnih 13,5 kg zelo težko dosečt.

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
17.3.2010 10:38:25   
Martinčka
ah ta teža je tako čudna da joj.. jaz sem imela preden sem zanosila 59kg in na prvem pregledu pri 4 tednih sem imela +3kg... potem pa kar naenkrat -2 in spet +2 in zdaj grem v 23 t in imam kot pri 4t +3kg! tako da če si se na začetku tako redila ni nujno da se boš še naprej... mislim da tukaj hormoni malo znorijo in tudi to da se več ne gibaš toliko je velik krivec zato. zdaj sem se v tednu in pol zredila za 1,5kg... sam bog ve kaj bo naprej ker tako teža niha...user posted image
brezveze se s kg obremenjevati, važno da bodo naši user posted image  zdravi prikukali na svet.. potem  ko dam otročeka na še kakšno drugo hrano poleg moje zize se bom pa začela ukvarjat s svojo težo, ker mu ne bi rada ukradla vitaminčkov in dobrega mlekecauser posted image ...


< Sporočilo je popravil Martinčka -- 17.3.2010 10:39:49 >

(odgovor članu tina1979)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
19.3.2010 11:42:27   
MiniMe85
Martinčka : kot si napisala ... čista resnica! Ženske se tako obremenjujemo s svojimi kilami, da je joj, ampak moški sploh ne opazijo teh 5, 6 dodatnih kilc, ki smo jih pridobile. Moj mi skoz govori, da sem shiran drobiž, a sem se kar opazno zredila, ampak vsak dan me gleda, pa pač tega ne opazi user posted image
Vsaka se malo obremenjuje, ko vidi na tehtnici kako kilo ali dve več, ampak kaj hitro pozabimo na to, je res?? No, vsaj jaz user posted image
Uživajmo ženske, meni je postalo popolnoma vseeno za kile, samo še na avgust čakam, da vidim mojega sončka user posted image

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
29.4.2010 8:35:20   
zlicka
no pa še jaz :)

28 teden, jaz pa že 11kg plusa:((( pa kar nekaj prehodim, peš v službo, peš domov. resd a kosilo mam obilno, malico vmes kak sendvič, zvečer pa odvisno če mi je. Sam mam pa noge že full otečene, zdaj pa ne vem je to vse realno, al je kaj vode tudi zraven, se mi zdi da sem vsak dan širša:(

Saj to me niti toliko ne moti, koža poka:(( kljub temu da jo mažem in mažem, celulit je kot najhujša pomaranča:( to me bolj jezi kot kile se mi zdi:((

ne vem bomo vidli kako bo :((

Lep pozdrav vsem sotrpinkam:))

(odgovor članu MiniMe85)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Prehitro pridobivanje teže???
29.4.2010 12:08:02   
ooooo
no, jst sm v 26. tednu pa imam tudi 11 kg plusa... pa dokler sem se sekirala sem se najbolj redila, ko pa sem si rekla briga me, samo da sem sita se je situacija malček umirila... ker sem šla 9 kg gor do 18. tedna in kar 6 kg med 13. in 18.tednom user posted image sem pa imela prej 65 kg na višino 183... pa se mi ni glih poznalo da jih mam tako malo... pa kej sem dobila na raćun opuščenega kajenja... ma no... kakor koli, za zdej me kilogrmi čisto nič ne motijo... raje mam kšnega več pa sem se najedla vsega kar mi je pasalo, kot pa d štejem kalorije, sploh pa ne vem kako bi preživela brez sladkarij user posted image

(odgovor članu zlicka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




imena
klara2007

katero izmed naštetih imen vam je najbolj všeč?

tiana (19%)

lana (31%)

neža (50%)


Število vseh glasov: 112

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!