Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Pregledi med sluzbenim casom - nosecnice 2.3.2009 9:32:28
|
|
|
|
ninocka
|
Drugace sem temo odprla ze na Nosecnost in porod, samo je ful malo odgovorov, pa vas prosim, ce mi se tukaj pomagate, svetujete, se skregate Pravilnik o varovanju zdravja pri delu nosecih delavk, delavk, ki so pred kratkim rodile ter dojecih delavk v 7. clenu (prosti cas za preventivne preglede) pravi, da ima delavka pravico do placane odsotnosti z dela za cas tistih preventivnih pregledov v zvezi z nosecnostjo, porodom in dojenjem, ki jih ni mogoce opraviti izven rednega delovnega casa. Jaz to razumem tako, da ce grem med 8 urnim delavnikom na pregled, se mi to steje v teh 8 ur dela in mi zato ni potrebno dajati nobenih nadur ali kako drugace upravicevati odsotnost. Pri nam v sluzbi pa zgleda ne in imam zdaj problem, ker mi kao manjkajo ure. Mi pa seveda ni logicno, ker tam pise, da mi pripada placana odsotnost z dela (jst to smatram isto kot malica - malica je tudi placana odsotnost oz. odmor) in zato ne rabim nosit bolniskih in imet nadur. Sem pa na tistem forumu dobila vecino odgovorov, da so koristle bolnisko za preglede oz. opravile izven delovnega casa. Dobila sem tudi obcutek, da tale clen oz. pravica niti ni tako "znan-a" Sicer sem poslala tudi na ministrstvo mail, kaj je tocno za njih definicija placane odsotnosti, ce mi lahko to malo bolj pojasnijo. Hvala punce!
|
|
RE: Pregledi med sluzbenim casom - nosecnice 2.3.2009 9:40:06
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka Drugace sem temo odprla ze na Nosecnost in porod, samo je ful malo odgovorov, pa vas prosim, ce mi se tukaj pomagate, svetujete, se skregate Pravilnik o varovanju zdravja pri delu nosecih delavk, delavk, ki so pred kratkim rodile ter dojecih delavk v 7. clenu (prosti cas za preventivne preglede) pravi, da ima delavka pravico do placane odsotnosti z dela za cas tistih preventivnih pregledov v zvezi z nosecnostjo, porodom in dojenjem, ki jih ni mogoce opraviti izven rednega delovnega casa. Jaz to razumem tako, da ce grem med 8 urnim delavnikom na pregled, se mi to steje v teh 8 ur dela in mi zato ni potrebno dajati nobenih nadur ali kako drugace upravicevati odsotnost. Pri nam v sluzbi pa zgleda ne in imam zdaj problem, ker mi kao manjkajo ure. Mi pa seveda ni logicno, ker tam pise, da mi pripada placana odsotnost z dela (jst to smatram isto kot malica - malica je tudi placana odsotnost oz. odmor) in zato ne rabim nosit bolniskih in imet nadur. Sem pa na tistem forumu dobila vecino odgovorov, da so koristle bolnisko za preglede oz. opravile izven delovnega casa. Dobila sem tudi obcutek, da tale clen oz. pravica niti ni tako "znan-a" Sicer sem poslala tudi na ministrstvo mail, kaj je tocno za njih definicija placane odsotnosti, ce mi lahko to malo bolj pojasnijo. Hvala punce! Jaz to razumem tako, da če tvoj ginekolog nikoli ne dela popoldne in si tako primorana iti na pregled v tvojem delovnem času, ki je vedno dopopldne.....in v tem primeru je odsotnost z dela plačana......če pa tvoj ginekolog dela recimo v torek in četrtek popoldne, ti pa greš na pregled v sredo ob 10 uri pa jaz ne smatram to za plačano odsotnost z dela....... Vendar jaz nisem pravnik in si le razlagam pravilnik, katerega člen si citirala na ta način.......
|
|
|
|
RE: Pregledi med sluzbenim casom - nosecnice 2.3.2009 9:58:34
|
|
|
|
ninocka
|
liliana, jst nisem mogla opraviti pregledov izven DC, ker moj G dela samo ob ponedeljkih dopoldne, delala sem pa dopoldne, kar pomeni, da je moja odstotnost z dela placana. Ampak pri meni v sluzbi si to razlagajo, da mi trgajo nadure oz. da moram te manjkajoce ure zdaj oddelat, jst pa da ne rabim nic in da mi niti nadur ne bi smeli trgat. V tem je problem.
|
|
RE: Pregledi med sluzbenim casom - nosecnice 2.3.2009 10:14:51
|
|
|
|
knedli
|
Prinesi bolniški list, pa bo.
|
|
|
|
RE: Pregledi med sluzbenim casom - nosecnice 2.3.2009 10:15:59
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka liliana, jst nisem mogla opraviti pregledov izven DC, ker moj G dela samo ob ponedeljkih dopoldne, delala sem pa dopoldne, kar pomeni, da je moja odstotnost z dela placana. Ampak pri meni v sluzbi si to razlagajo, da mi trgajo nadure oz. da moram te manjkajoce ure zdaj oddelat, jst pa da ne rabim nic in da mi niti nadur ne bi smeli trgat. V tem je problem. Tvoja odstotnost z dela bo plačana, če boš delodajalcu dokazala, da noben dan v tednu nisi mogla iti na pregled izven delovnega časa, ker pač ti delaš vsak dan dopoldne in tudi ginekolog dela vsak dan v tednu dopoldne......na žalost......
|
|
|
|
RE: Pregledi med sluzbenim casom - nosecnice 2.3.2009 10:29:45
|
|
|
|
urška
|
kakor jaz razumem je to takole (mogče se pa motim, ampak tako mi je bilo razloženo): torej, pregledi v nosečnosti niso obvezni (no razen, če si kakorkoli rizičen, najverjetneje, ampak takrat si itak v staležu) zato za te preglede ne moreš koristiti bolniške. kako je pa s tem, da ti trgajo ure pa ne vem. sploh v tvojem primeru, ker G dela samo ob ponedeljkih. ampak glede na to kar sem zgoraj napisala, bi sklepala da je enako. pregled obvezen ni, torej je odsotnost, iz tega naslova, tudi neopravičena.
|
|
|
|
RE: Pregledi med sluzbenim casom - nosecnice 2.3.2009 10:41:24
|
|
|
|
ninocka
|
IZVIRNO SPOROČILO: urška kakor jaz razumem je to takole (mogče se pa motim, ampak tako mi je bilo razloženo): torej, pregledi v nosečnosti niso obvezni (no razen, če si kakorkoli rizičen, najverjetneje, ampak takrat si itak v staležu) zato za te preglede ne moreš koristiti bolniške. kako je pa s tem, da ti trgajo ure pa ne vem. sploh v tvojem primeru, ker G dela samo ob ponedeljkih. ampak glede na to kar sem zgoraj napisala, bi sklepala da je enako. pregled obvezen ni, torej je odsotnost, iz tega naslova, tudi neopravičena. IZVIRNO SPOROČILO: ninocka Pravilnik o varovanju zdravja pri delu nosecih delavk, delavk, ki so pred kratkim rodile ter dojecih delavk v 7. clenu (prosti cas za preventivne preglede) pravi, da ima delavka pravico do placane odsotnosti z dela za cas tistih preventivnih pregledov v zvezi z nosecnostjo, porodom in dojenjem, ki jih ni mogoce opraviti izven rednega delovnega casa. Ni treba, da je pregled obvezen - gre za placano odsotnost preventivnih pregledov. Sej v koncni fazi noben pregled pri zdravniku ni obvezen, a ne? Knedli, sej poanta je v tem a moram nujno prinest bolniski list oz. koristit ure ali ne. Ker ce mi ni potrebno, (po zakonu o DR in tem pravilniku) ne vem zakaj bi? Men je to tko, kot da bi mogla za malico prinest potrdilo iz restavracije, da sem jedla, ker drugace moram dat pa nadure
|
|
RE: Pregledi med sluzbenim casom - nosecnice 2.3.2009 10:43:19
|
|
|
|
urška
|
no sej sem rekla, da je bilo men tako razloženo. kakorkoli upam, da urediš. ampak iz tistega člena je razvidno da bolniške ne moreš imet.
< Sporočilo je popravil urška -- 2.3.2009 10:44:17 >
|
|
|
|
RE: Pregledi med sluzbenim casom - nosecnice 2.3.2009 10:44:28
|
|
|
|
liliana
|
Ninocka, a ti imaš ginekologa, ki dela samo v ponedeljek dopoldne.......ostale dni v tednu pa ne dela...
|
|
|
|
RE: Pregledi med sluzbenim casom - nosecnice 2.3.2009 12:21:29
|
|
|
|
ninocka
|
urška, sej tisto ni bil mišljeno kot napad nate, upam, da nisi tako razumela . Samo rada bi prišla zadevi do dna, ker mi ni jasno, kako nihče nič o tem ne ve. liliana, drugače dela v porodnišnici, 1x tedenesko ima pa še ambulanto.
|
|
RE: Pregledi med sluzbenim casom - nosecnice 2.3.2009 12:23:28
|
|
|
|
urška
|
ne sej nisem tako razumela. čeprav še vseeno mislim, da ne moreš imet bolniške. ne vem. mogoče bi blo pametno vprašat na ZZZS.
|
|
|
|
RE: Pregledi med sluzbenim casom - nosecnice 2.3.2009 12:40:05
|
|
|
|
abc100
|
Ja koliko pa si imela pregledov? Pa daj 1 dan dopusta, pa ti naj tiste manjkajoče ure zapolnijo.
|
|
RE: Pregledi med sluzbenim casom - nosecnice 2.3.2009 15:10:10
|
|
|
|
liliana
|
Ninocka.....pod sklop Nosečnost, kjer si dala isto temo si napisala, da si pri delodajlacu nekaj podpisala.....tako si rekla: Jst sem sla v kadrovsko povedat, da sem noseca (itak je bil totalen sok, ker sem se komaj vrnila iz druge porodniske in sem bla ze noseca) in vprasat, kaj moram narest, ce zelim uveljavljat to pravico. In mi je rekla, da moram pac izpolnit nek obrazec o odsotnosti, gor napisat, da gre za zdravniski pregled in pa kaj oznacit. Sem jo 2x vprasal, ce je ziher to prav, ker sem morala oznacit kompenzacija ur. In je rekla ja. OK, jst sem tko delala (moj G dela tudi samo ob ponedeljkih dopoldan, sluzbo sem mela dopoldan), zdej je pa ratal ful problem, ker jst nimam plusa ur, oni mi jih pa na podlagi tistega obrazca trgajo. Izgleda, da si podpisala, da boš ure za zdravniški pregled kompenzirala......
|
|
|
|
RE: Pregledi med sluzbenim casom - nosecnice 2.3.2009 15:45:22
|
|
|
|
ninocka
|
Vem, kaj sem podpisala, ampak tako mi je bilo receno s strani nase kadrovske. To pa pomeni, da je ona meni narobe povedala oz. da se zdaj ne znajo zjasnit, kaj ja in kaj ne glede teh ur. Ce mi ne bi bilo treba nic podpisovat, bi mi rekla ne rabis nic, samo povej, da gres na pregled. Pa ce bi rabli dokaz, da sem bila na pregledu, bi za to prosila G oz. lahko pogledajo tudi v materinsko, saj je vse not napisano.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?