|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pregled po roku?
13.2.2005 10:16:57   
Lu
Jutro!

No danes imam rok, nekaj me sicer že od včeraj zvečer non stop špika, med spanjem je prenehalo, in zdaj me zopet nekaj:ups:, me zanima, ker imam v torek zopet pregled, če mi bo delala še kaj drugega poleg CTG? Ima katera izkušnje s tem?

Hvala in lep pozdrav.

P.S. Upam, da mi ne bo treba čakati do torka. Že koamj čakamo da spoznamo našega škratka ali škratko :)

lp Lu in :duda: še v trebuščku
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pregled po roku?
13.2.2005 10:51:45   
Gina
Enako. Čakajo kar precej čez rok. Če si odprta, pa včasih pospešijo, tudi če si brez pop.V Lj. hodiš 1 teden ali celo 10 dni čez rok k svoji G, šele potem te kontrolirajo v porodnišnici.

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pregled po roku?
13.2.2005 11:01:08   
Anonimen
V Kranju ponavadi naredijo amnioskopijo, to je pregled plodovne vode. Če je ta še bistra, te pustijo, če pa je že bela, pa sprožijo porod.

(odgovor članu Lu)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pregled po roku?
13.2.2005 13:43:33   
nejcko
Jaz sem prvi teden čez rok hodila na dva dni k svoji gin., nato pa še en teden v porod, ravno tako na dva dni. 12 dan so mi porod sprožili, čeprav nisem bila nič odprta in čisto brez popadkov.

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Pregled po roku?
13.2.2005 13:48:21   
Lu
Nekaj me še zanima.

Včeraj me je začelo špikati malo v križu in pri jajčnikih + otrjevanje trebuha. Začelo se je ob ene 22.30 in je prenehalo ob ene 00.30. Noč je bila mirna. No, jaz nisem nič čutila. Že ni bilo tako močno, da bi se zbudila. No zjutraj, pa še vedno traja me pa skoz špika. A so to že popadki??? Samo ne vem a naj bi te bolelo hkrati v križu in odspredaj??? Sem že čisto zmešana.

Če se kateri da kaj napisat pa mi naj no.

Hvala in lp.

Lu

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Pregled po roku?
13.2.2005 15:32:33   
Anonimen
Da bi sami popadki špikali, mislim, da ne. Boli pa lahko samo v kružu, seveda. Mene je dokler me niso odpeljali v operijsko na CR, torej med popadki, grozno bolelo predvsem v križu. Tudi otrdevanje trebuha so menda lahko popadki. Bistvo popadkov pa je, da se pojavljajo v enakih zaporedjih, točno v določenem časovnem obdobju in ne enkrat na 10 minut, drugič čez pol ure, pa spet čez pet minut. Lepo vsakokrat točno, ko mine naprimer pol ure. Po moje si boš tako najbolje lahko pomagala, da boš vedela, če je to to. Pa še nekaj. Skozi moraš otroka čutiti. Če se ti bo zazdelo, da ga že enkaj časa nisi, kar pot pod noge. Bolje panika, kot da je kaj narobe.

(odgovor članu Lu)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Pregled po roku?
13.2.2005 15:38:30   
Gina
Lu, pri takih blagih popadkih sicer ženske čutimo malo špikanja ali napihnjen trebuh ali malo bolečin v križu, ampak to še ni to. Je pa fino, ker se pri takih pop. počasi odpiraš, tako da prideš v porodn. ponavadi že malo odprta. Fejst hodi okrog, pa "telovadi", to pomaga pri odpiranju, popadkov zares pa ponavadi ne sproži. Da bi čim prej rodila ti želim.

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Pregled po roku?
15.2.2005 13:20:26   
Blink1
Ola

jaz sem rodila 13 dni po roku...Po roku sem imela vsake 3 dni CTG in UZ, kjer so pregledali še plodovno vodo.

No, v MB ti porod sprožijo 14 dan po roku. Jaz sem že imela napotnico za soboto, pa sem šla v petek raje kar sama:bravo:

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Pregled po roku?
15.2.2005 14:14:48   
Lu
Sem ravno iz pregleda. Materični vrat je že zmehčan in skrajšan. Odprta pa nisem še nič je rekla moja G. CTG še tudi ni nobenih konkretnih popadkov zaznal. Pregled imam zopet v čet. So mi pa rekli, da te 1 teden pregleduje tvoja G potem pa 1 teden še v porodnišnici.

Joj to čakanje.

lp Lu

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Pregled po roku?
15.2.2005 14:22:21   
Blink1
Aha...mene je po CTG-ju vedno pregledala moja G. Potem pa je rekla, da če želim, lahko pridem tudi k njej. Ni pa nujno...tako da vedno nisem šla, ker je bilo prevroče se fijakat v avtu:zmeden:

Lu...vem da ni fajn čakat...ampak hitro še pobožaj trebušček...potem ga več nebo:(( Jaz sem ga komaj par mesecev po porodu začela pogrešat9nebesa

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Pregled po roku?
15.2.2005 16:20:27   
Lu
A mogoče veste koliko časa potem še traja glede na mojo situacijo??? Saj vem, da sem že zelo neučakana, ampak taka sem.;)

lp Lu

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Pregled po roku?
15.2.2005 16:34:39   
Gina
Bogica, je res zoprno to čakanje, ampak mine veš, sigurno. Pa v bistvu ni nič rečeno, kako bo. Lahko te prime čez 5 minut, pa imaš takoj močne popadke, lahko počasi napreduje, lahko hitro. Lahko ti odteče voda. To bi bilo kar fajn, ker potem moraš rodit v enem dnevu se mi zdi. Jaz sem bila že 14 dni prej odprta 3-4 prste, pa so mi vseeno teden po roku sprožili, mali ni hotel sam ven. Najboljše, da se na pregledu zelo bogo narediš, pa da jih malo prosiš, če bi te kar notri vzeli. Včasih pomaga. Držim pesti, da boš čim prej zagledala svoje lepo detece.:duda:

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?