|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pregled hormonov v krvi
11.7.2005 8:13:15   
bebi
En lep podopustniški pozdravček :morje: :)

No, pa sem spet v službici. Škoda, da vsak dopust tako hitro mine... No, ampak smo se pa spočili, naplavali, dali možgančke na off,...:) Seveda smo med dopustom tudi veselo in sproščeno :sloncek: :sloncek: :sloncek:.

G me je napotil na pregled hormonov v krvi, ki ga moram opraviti med 4.-7. dnevom M. Pregledali mi bodo hormone FSH, LTH (vsaj mislim, da je LTH, nisem pa prepričana, al pa je LH :zmeden:, mam napotnico doma, v glavnem neki na L je) in PRL. A katera ve kaj pomenijo ti hormoni in katere žleze jih izločajo? Sej vem, da bi to morala vprašati G, ampak kaj ko se ti poraja še tisoč vprašanj, ko prideš ven iz ambulante :zmeden:

Že vnaprej hvala za vaše dragocene odgovore. :rozica:

Naredite si sončen dan. :)

:rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pregled hormonov v krvi
11.7.2005 8:22:47   
vampirka
No, malo jutranjega branja:
FSH
Vrednost se določi 3° dan ciklusa, oz med 2°-4° dnem.
Rezultat pod 6 je odličen, med 6-9 je še vedno zelo dober. Vrednosti med 10-15 nakazujejo na zmanjšanja jajčne rezerve. Nad 15 govorimo že o začetku prezgodnje menopavze.
Normalno je razmerje LH:FSH 1:1 (vrednosti so skoraj da enake). Kadar ni tako je to pogosto posledica policističnega ovarija.

LH
Vrednost 3° dne je skoraj da enaka FSH. Razmerje LH:FSH 2-3 : 1 pa nakazuje na PCO.
Vrednost LH narašča z približevanjem ovulaciji in je navadno na dan ovulacije višja od 20mIU/ml.

Estradiol
Visoka vrednost ( višja od 80-100 pg/ml) na 3° dan ciklusa lahko nakazuje na prisotnost ovarijske ciste ali na znižanje ovarijske rizerve.
Estradiol se zvišuje z rastjo foliklov in doseže vrednost nekje 200 pg/ml za vsak zrel folikel.

Prolaktin
Previsoka vrednost je lahko posledica adenoma hipofize ali pa sindroma policističnega jajčnika.
Vrednost je lahko lažno povišana zaradi trenutnega vzburjenja(stres). Iz tega razloga se vzame kri trikrat v 20 minutnih intervalih.

Progesteron
Preiskava se naredi 21°dan ciklusa oziroma 7 dni po ovulaciji. Rezultat nad 5 ng/ml potrjuje da je ovulacija bila, vendar je rezultat odličen pri vrednosti nad 10 ng/ml.
Pri prenizkih vrednostih gre za nepravilnosti v lutealni fazi.

TSH
Visoka vrednost nakazuje hipotiroidizem nizka pa hipertiroidizem

T3 e T4
Pri hipertiroidizem so vrednosti visoke medtem ko je FSH nizek. Pri hipotiroidizmu pa so vrednosti T3 in T4 nizke FSH pa je visok.
Nell'ipertiroidismo il T3 e il T4 sono alti mentre il TSH è basso; nell'ipotiroidismo il T3 e il T4 sono bassi mentre il TSH è alto.

Testosteron
Testosteron je glavni moški hormon, torej so vrednosti pri ženski zelo nizke (pod 0,5 ng/ml)
Višje vrednosti nakazujejo hiperandrogenizem.

Upam, da bo vse OK! :rozica:

(odgovor članu bebi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pregled hormonov v krvi
11.7.2005 8:23:49   
emaa
ne vem več kateri hormon je za kaj, probaj v iskalniku. Drugi je pa LH, če mene spomin ne vara. Jaz sem takrat po Googlu iskala, da sem videla mejne vrednosti, pa kaj pomeni, če si zunaj. Jaz mam malo nižje, pa se da vse poštimat

(odgovor članu bebi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pregled hormonov v krvi
11.7.2005 12:02:25   
bebi
Hoj vampirka!

Res ti hvala za tako izčrpno razlago. :rozica: No, kot vedno, upajmo na najboljše izvide :)

:metulj:

(odgovor članu bebi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?