slovenka
|
Jaz bi na tvojem mestu pustila magisterij za en čas, tudi če magistriraš to ne bo nič pomenilo, itak boš na porodniški, napredovala ne boš zaradi magisterija in tudi če bi, se ti ta plača ne bo vštela v nadomestilo. sama sem recimo zaradi doktorata malo pred porodom napredovala, dobila en mesec precej višjo plačo, potem pa mi je nadomestilo padlo spet nazaj. Tako da finančne spodbude za magisterij nimaš. Da boš imela mir potem, praviš - ma kaj ti bo mir na račun, da se ti sedaj meša. Jaz sem v porodniški in par mesecev po njej napisala 800 strani debelo knjigo. Kako, mi sploh ni jasno, ker sem se cele dneve ukvarjala s pupo, zdelo se mi je, da nič ne delam, ampak rezultat je tu... tako da čaka te kar dolgo obdobje porodniške, mogoče ne prve mesece ampak pol leta po porodu boš pa že lahko kaj delala na nalogi, lepo v miru, počasi... Tako da jaz ne vidim razloga, zakaj bi se ti zdaj tako noro mudilo... Bo že Nočem pa ti soliti pameti, ker sem sama itak hiperaktivka... samo vikende imam pa kar proste, v službi jim pomalem lepo dajem do znanja, kako sem pridna, da delam s takim trebuhom... Aja, pa zdi se mi, da če ful delaš in nimaš nič časa pred porodom, se ti nosečnost še skrajša, pa boš rodila pri 36. tednih in še težje vse postorila, kar nameravaš do 40. tedna Jaz sem v prvi zadnja 2 meseca samo romane brala in se gugala doma, pa sem čakala v 42. teden, sedaj imam enega otroka in ful dela, pa bo po moje kar prej primarširal drugi bebi na svet