|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Predolgo brez UZ?
26.1.2006 7:44:30   
Lorena
LP!

Sem proti koncu 31.tedna, preglede imam na 2.,3 tedne, ampak nisem imela UZ že od (mislim da 22.tedna,...morfologijauser posted image , pa še takrat bolj površno. Vsega skupaj 3 minutke)

vse nekaj pišete koliko so težki in veliki vašiuser posted image , jaz pa nimam pojma.
Sicer mi res na vsakem pregledu izmeri trebuh in reče, da lepo raste-sklepam da je vse O.K., tudi srček poslušamo, samo jaz bi rada, da bi pa le malo pogledala kako leži, da ga izmeri in stehta. Da vidim kako napreduje.
Mislim, da bi bil že čas, kaj ve mislite?

Drugače pa moja nosečnost poteka res brez težav.user posted image

Kdaj, v katerem tednu so vam izmerili user posted image ?
Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
26.1.2006 8:01:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lorena)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Predolgo brez UZ?
26.1.2006 8:06:09   
saratanja
Kot je meni razložil ginekolog, zavarovalnica ob neproblematični nosečnosti krije dva UZ..se pravi tistega v prvih tednih okoli 9-12 tedna, in morfologijo okoli 20 tedna. Tega pri 30 tednu, ki je včasih bil del rednih pregledov pa so ukinili. Meni ga je že v prvi nosečnosti priporočil, češ da je fino še enkrat preveriti ali poteka vse v redu, je pa samoplačniški in stane 5.000 Sit.

Ko pa berem pisma tule gori, pa vidim, da je čisto odvisno od ginekologa do ginekologa....koliko UZ ti opravi in ali ti kakšnega zaračuna. Itak imajo napravo za pregled, čas namenjen za tvoj pregled...tisto malo gela in truda, ki ga dodatno porabi zato da ti naredi UZ...no res ne vem, če je to res tak strošek. Ampak tako je sedaj postalo naše zdravstvo....

in ja seveda bom tudi sedaj plača še ta UZ... do konca nosečnosti je vseeno res precej dolgo.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.1.2006 8:15:17   
Barbs
Sem govorila s prijateljico v Idriji - UZ ji G naredi ob vsakem pregledu.
Vprašala sem mojega G , zakaj sem jaz do zdaj imela le en UZ + morfologijo ( pa hitri UZ pred amniocintezo) , pa je rekel, da če ni nobenih posebnosti, potem je UZ odveč - niso še namreč povsem prepričani tudi o škodljivih učinkih prepogoste uporabe le tega . Mi je pa rekel, da če bi rada in na svojo željo, bova naslednjič ( to bo pri 28.tednih ) "malce pogledala kako in kaj" ... nič ni omenjal da proti plačilu, tako, da sklepam, da je to res odvisno od posameznega G.

Tudi mene včasih skrbi, ko berem o količini plodovnice, pa o legi, pa o MV ... kako hudiča naj vem, da je vse tako kot je treba. Pa odženem te misli stran z ( verjetno dokaj slabo) tolažbo : moja mama ni niti enkrat samkrat bila na UZ ko je bila noseča, pa sem še tukaj.user posted image user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu saratanja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.1.2006 8:27:19   
Lorena
Vse to o dveh brezplačnih UZ vem, in moja G ni tista, ki zaračunava vse naslednje, ker sem jih imela do 22.tedna mislim da 4!
Mislim da gre bolj za to, ker ima veliko gužvo, ogromno pacientk in če je nosečnost res brez nekih težav, potem UZ raje preskoči. Ravno zaradi te njihove ''gužve''!
Mene pa vseeno zanima kako je mojuser posted image  napredoval v 10.tednih!?
Mislim, da bi si moral G vzet več časa za nas nosečnice in naše otročke, kot pa za tiste user posted image babe (ne morem jim drugače rečt), ko so pri G po 1 uro!
Zadnjič sem gledala na uro; dobrih 45 minut je bila ena ženska pri G, pa ni bla noseča, ena stara koka! Jaz nisem bila toliko časa vsega skupaj od kar sem noseča!
In sem videla, da ni bilo nič takega z njo, ker je G obrnila z očmi, ko jo je pospremila iz svoje ordinacije! Ves čas je bilo slišati samo neko hihitanje.

kako mrzim take ženske ki hodijo tam samo debatirat, pa nosijo tistih 10 dg kave in nam kradejo čas!user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.1.2006 8:45:59   
Barbs
Pri nas pa pregledi za nosečke niso skupaj z ostalimi "babami"user posted image

Je poseben dan, posvetovalnica za spremljanje nosečnosti (al nekaj takega) in so same user posted image  v čakalnici.user posted image

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.1.2006 9:40:58   
balaena
jaz sem hodila k tako priznanemu pušenjaku,
ima tudi ločene termine za nosečke in ne-nosečke.
no, UZ mi je naredil pa samo na prvem pregledu (potrditev nosečnosti) in morfologijo. v ordinaciji sem bila po 3 minute -"a je vse v redu?"-. pa na koncu, ko sem ga spraševala, kako kaj kaže, pa če bi šli še na kak UZ, mi je s šiviljskim metrom trebuh premeril in rekel, da raste točno tako, kot je treba.
cimra v porodnišnici je rekla, da je njo skoraj vsakič še ginekološko pregledal njen ginekolog, no mene je samo na koncu, zadnji pregled.
aja, pa na CTG me je dal tudi en teden pred rokom samo - ker je  "itak nezanesljiv"...

sem bila tudi slabe volje dostikrat, ko sem na RR brala, kolikokrat so druge videle svoje otročke, ampak tako pač je. edino ginekologa lahko zamenjaš.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.1.2006 10:17:58   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: balaena

jaz sem hodila k tako priznanemu pušenjaku,

Imava istega G. Vendar so moje izkušnje popolnoma drugačne.user posted image

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.1.2006 10:40:23   
Lorena
Tudi jaz sem bila na NS pri njemu, totalno razočarana - trajanje 5 minut. Njegove besede bo bile ;vse je O.K. Haloo?

Vidim, da je bilo že veliko tem na to, da so ene blazno presrečne in zadovoljne z njim, ene pa totalno razočarane.

Sedaj pa razmišljam, od česa je odvisno to njegovo razlikovanje med ženskami, svojimi pacientkami?
Da ni morda od frizurc tam spodaj?user posted image user posted image user posted image

hecam se, seveda

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.1.2006 11:03:31   
KMALU
Ce te skrbi, ce te kaj zanima... Pojdi na samoplacniski UZ pa bos vse zvedela.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.1.2006 11:04:59   
Barbs
Po moje je odvisno, kaj in kako vprašaš. In na kakšen način te zanima.
Je strokovnjak svetovnega formata in kot takega ga je treba vzeti in mu popolnoma zaupati.

Si že kdaj pomislila, da pa morda ne ve, kaj vse bi tebe utegnilo zanimati? Jaz to jemljem natanko tako in vprašam - nekaj, kar je njemu samo po sebi umevno, meni pač ni in to povem. In vedno mi je prijazno povedal VSE, kar me je zanimalo. Ne more kar lapati brezveze, če je vse vredu, pa sploh. Naj razlaga in s tem potrjuje celoten "pravilni" potek nosečnosti? Nima časa. Ker dnevno pregleda in obravnava ogromno žensk; v ambulanti, v operacijski, na internetu nenazadnje...

Še na en moment ne smeš pozabiti - on natančno ve, kje in kako mora določeno "stvar"  pogledati, pretipati, prijeti, kaj mora videti... Nekateri G pač rabijo malo več časa, ker imajo enostavno premalo priložnosti, da bi bili tako zelo zverzirani...
Kaj ti pomaga, če ti  G naredi deset ultrazvokov, če pa ga ne zna na"pravem koncu" uporabiti in pravilno "prebrati"?

Primer : preden sem zamenjala G mi je moj (prejšnji) G "izmeril" dolžino MV in zagnal vik in krik, priporočil bolniško, morivanje, me že obvestil, kaj vse me čaka, če se začnem odpirati...dobro me je prestrašil. Pri mojem zdajšnjem G pa je trajalo natanko dve minuti, da je z UZ lociral MV, ga izmeril.... nato je ponovil še enkrat, proti koncu pregleda - rezultat isti ; MV imam čist vredu . Samo prav ga je treba izmerit.

Pa še mnogo takšnih podorbnosti, o katerih zdaj ne bi govorila. Morda je zame lažje, ker je to moja tretja nosečnost in vem, kako sem bila pri prvih dveh pri prejšnjem G obravnavana. Veliko več časa sem prebila v ordinaciji, vedela sem pa znatno manj, kaj se dogaja z mano in zuser posted image . Pomembna je kvaliteta časa , ki ga preživiš v ordinaciji, ne pa kvantiteta ( in kvante....user posted image  )

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.1.2006 11:16:28   
bskrle
Samoplačniški UZ je pri moji G kar 7.800, toliko zaslužim v enem dnevu.
Tudi mene moti, da zavorovalnica krije le 2 UZ.
DO sedaj sem bila na dveh pregledih, oba sta bila daljša od 15 min pri zdravnici, potem pa še tiste formalnosti pri sestri.

Pri nakterih G je pač potrebno dosti spraševat, saj sami od sebe ne govorijo.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.1.2006 11:23:06   
KMALU
ce te res skrbi, potem ti denarja ne sme biti skoda. Saj ne bos sla vsak dan, ampak 1x! Tako da ta izgovor, da je drago, je meni za lase privlecen..

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.1.2006 11:46:27   
mika
Meni je na  vsakem pregledu na redila uz, vedno je  pogledala srček, nekje po20 tednu pa je vedno  še zmerila prsni obseg in obseg glavice. nikoli mi ni rekla, da bi morala kaj plačat. A uz požre toliko elektrike ali kaj? Mislim, da je škodljivost uz isamo zgovor.
Veliko je odvisno od vaših g., ker nihče ne ve če vam je naredil uz ali ne. Pač ne vpiše pregleda v materinsko knjižico.

Na tvojem mestu bi plačala uz.

lp.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.1.2006 11:48:33   
KMALU
JOJ! Pa ja ni med vami se kaksna taka, ki misli da UZ skodiuser posted image user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.1.2006 11:48:41   
Lorena
Jaz ne pravim, da je drago, ker potem pri svojih letih ne bi rabla it na NS, ki tudi ni zastonj...

Me pa jezi to, ker ima moja G preveč dela, pa ne najde časa za bolj pogoste UZ. In jih sploh ne zaračunava, ker je full prijazna in dobra.
Saj vem, da mi bo še naredila kakšnega, samo me zanima kdaj.
Pa malo sem res nestrpna

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.1.2006 11:51:59   
KMALU
Kako pa naj mi vemo kdaj? Njo vprasaj!

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.1.2006 11:58:42   
mika
Ja kako pa potem zgleda tvoj pregled pri g, če ima toliko dela? Jaz nikoli nisem bila v ordinaciji več kot 15 min. Pa sem vedno imela  vaginalni pregled, pa še zunanji uz je naredila.

< Sporočilo je popravil mika -- 26.1.2006 12:00:00 >

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.1.2006 12:16:17   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: KMALU

JOJ! Pa ja ni med vami se kaksna taka, ki misli da UZ skodiuser posted image user posted image

Jap, vidiš...to je pa večna dilema... kako veš, da lahko nekaj potencialno škodi/ne škodi, če pa ni dokazano, da ne škodi / škodi?

user posted image

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.1.2006 12:44:53   
KMALU
po bededah Dr.Pusenjaka, po besedah mojega G v sloveniji in tega tukaj, UZ ni skodljiv. Prav tako sem to prebrala v marsikateri literaturi...

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.1.2006 13:02:49   
Barbs
Meni je pa ravno moj ginekolog, dr. Pušenjak, rekel, da kar ni dokazano, se nikoli z gotovostjo ne more trditi, da škodi/ne škodi. Še posebno je poudaril UZ - da sicer ni nikakršnih dokazov, da bi kakšnemuuser posted image  škodil, ni pa tudi dokazov, da recimo dolgoročno ne škodi za kakšno stvar. Zato se ga uporablja zmerno in po potrebi.

Antidepresivi, alkohol..... tudi za tidve, zelo oporečni substanci, ni konkretnih dokazov, kako in zakaj škodijo - dolgoročnih vplivov na plod oz. user posted image  ne morejo empirično dokazati. Le z leti so ugotovili, da se npr. materam alkoholičarkam rojevajo manjši, šibkejši otroci, ni pa nujno. Lahko se torej le sklepa ( in po logični pameti tudi verjetno je tako) , da alkohol ni priporočljiv v nosečnosti.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.1.2006 13:14:10   
fionaP
Lorena, saj vem, da te skrbi za otročka, ampak ali si mogoče pomislila, da ima tista starejša ženska lahko kakšne resne ginekološke težave - npr. raka ali kaj podobnega. Za brez zveze verjetno ni bila toliko časa notri.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.1.2006 15:17:22   
Barbs
Spet smo zašle...ok....whatever...user posted image

(odgovor članu fionaP)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.1.2006 19:57:04   
bena
Jaz pa mislim, da je število UZ odvisno predvsem od tega, ali ginekolog dela znotraj javnega zdravstvega zavoda ali pa kot koncesionar. V okviru zdravstvenega zavarovanja user posted image res pripadata dva UZ, dodatni pa le, kadar se pojavijo kakšne težave. Zato tisti ginekologi, ki delajo v zdravstvenih domovih ali ambulantah v porodnišnicah v primeru, da ni nobenih težav, ne delajo več kot dva obvezna UZ, saj njihova plača ni odvisna od števila opravljenih UZ. Koncesionarji pa delajo za lasten žep in več UZ ko napravijo, več denarja dobijo. Da pa to opravičijo pred zavarovalnico, pač v kartoteko napišejo, da je bil potreben zaradi suma na to in ono. Ginekologinja moje prijateljice ima koncesijo in ji je med nosečnostjo napravila UZ pri vsakem pregledu, čeprav je bila nosečnost povsem normalna in menda to dela pri vseh user posted image enako.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.1.2006 20:04:24   
KMALU
evo se bom kar kopirala iz prejsnjega odgovora..

jaz sem ga imela v petem- potrditev nosecnosti, v sedmem- da sem videla utrip srcka, v dvanajstem- nuhalna, v sestnajstem- se ena nuhalna (iz radovednosti), v dvaindvajsetem- morfologija, v osemindvajsetem - uz da smo videli kaj kej pocne nasuser posted image  in v 32 imam se en UZ- preverili bodo ali dobi dovolj krvi preko posteljice (tega ori nas ne delajo- baje)...

Je pa vse odvisno od ginekologa.
Meni je boljse  placati in videti vec, kot da imam samo 2 UZ (toliko ti pripada) in se potem sekirat...

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......