Barbs
|
Po moje je odvisno, kaj in kako vprašaš. In na kakšen način te zanima. Je strokovnjak svetovnega formata in kot takega ga je treba vzeti in mu popolnoma zaupati. Si že kdaj pomislila, da pa morda ne ve, kaj vse bi tebe utegnilo zanimati? Jaz to jemljem natanko tako in vprašam - nekaj, kar je njemu samo po sebi umevno, meni pač ni in to povem. In vedno mi je prijazno povedal VSE, kar me je zanimalo. Ne more kar lapati brezveze, če je vse vredu, pa sploh. Naj razlaga in s tem potrjuje celoten "pravilni" potek nosečnosti? Nima časa. Ker dnevno pregleda in obravnava ogromno žensk; v ambulanti, v operacijski, na internetu nenazadnje... Še na en moment ne smeš pozabiti - on natančno ve, kje in kako mora določeno "stvar" pogledati, pretipati, prijeti, kaj mora videti... Nekateri G pač rabijo malo več časa, ker imajo enostavno premalo priložnosti, da bi bili tako zelo zverzirani... Kaj ti pomaga, če ti G naredi deset ultrazvokov, če pa ga ne zna na"pravem koncu" uporabiti in pravilno "prebrati"? Primer : preden sem zamenjala G mi je moj (prejšnji) G "izmeril" dolžino MV in zagnal vik in krik, priporočil bolniško, morivanje, me že obvestil, kaj vse me čaka, če se začnem odpirati...dobro me je prestrašil. Pri mojem zdajšnjem G pa je trajalo natanko dve minuti, da je z UZ lociral MV, ga izmeril.... nato je ponovil še enkrat, proti koncu pregleda - rezultat isti ; MV imam čist vredu . Samo prav ga je treba izmerit. Pa še mnogo takšnih podorbnosti, o katerih zdaj ne bi govorila. Morda je zame lažje, ker je to moja tretja nosečnost in vem, kako sem bila pri prvih dveh pri prejšnjem G obravnavana. Veliko več časa sem prebila v ordinaciji, vedela sem pa znatno manj, kaj se dogaja z mano in z . Pomembna je kvaliteta časa , ki ga preživiš v ordinaciji, ne pa kvantiteta ( in kvante.... )