Anonimen
|
Saj ne vem, če moj problem sodi na to temo, ampak nekje se moram izpljuvati. Sicer to sploh ni problem, ampak prej prednost, pa vseeno meni in tudi drugim vzbuja občutek slabe vesti. Imam prijateljico, že kakšnih 25 let. Bili sva sošolki v osnovni šoli, prijateljici v srednji šoli, skupaj smo žurali v študenstskih letih, se poročali, potem sem jaz dobila prvega otroka in so se najini odnosi malce zrahljali, drugega pa sem dobila v enakem letu kot ona, tako da sva sedaj nenehno skupaj. In v čem je problem? Moja prijateljica je kar premožna (od vse družbe najbolj), seveda za ta denar dela kot zmešana (vodi podjetje, honorarno predava, lektorira...) - večino v nočnih urah, saj je cele popoldneve z otrokom. In ker ima pač toliko denarja (da ne bo pomote, ji sploh ne zavidam, ker vidim, kako dela), svojemu otroku privošči samo najboljše - otrok nosi same firme: benetton, D&G, Dior, Oilily itd., sobo ima polno igrač... In sedaj naletimo na majhno težavo. Vse posoja meni in tudi drugim - vse obleke, vso opremo... Pripravljena je pomagati tako in drugače. Naše otroke za vsak praznik maksimalno obdaruje in komentira: komu pa bomo dali, če ne našim sončkom. Prav tako donira v dobrodelne namene, podjetje nikoli ne kupuje poslovnih daril, ampak si izbere najbolj revne družine v občini in jim za novo leto plača vse položnice, ki jih imajo za plačati... V glavnem predobra je... Sama se vedno bojim, da bom kakšno stvar uničila (vem, koliko stane jakna od Oililiya), a tudi če se mi to zgodi, se samo nasmeji in mi reče: Dolžna si mi kavo. V glavnem, vse daje in nič ne zahteva. Vsi kolegi pa imamo vedno tako slab občutek, da ji v zameno nič ne damo. Povejte, kaj nam je storiti, da se ji vsaj malo oddolžimo?
|