Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Predavanje o otroski tematiki - dr. Zalokar-D... 9.3.2006 19:44:33
|
|
|
|
Seven*
|
Danes smo imeli v okviru vrca organizirano predavanje predvsem na temo otrok in razvajenosti. Napisala bom nekaj stvari, ki so se mi zdele kljucne, toliko koliko se bom pac spomnila.. 1. Glede pravljic. Otroku moramo prebrati pravljico taksna kot je. Ne smemo olepsevat stvari ali jih poskusati razlagati. Na tak nacin se bo otrok soocil s stvarjo, sicer na zacetku se ne bo vedel zakaj se gre, ampak bo scasoma procesiral. Spomnite se kako je bilo, ko smo bili mi majhni. Ja, volk je pojedel rdeco kapico.. Ja pa kaaaaaajjj.. Bolj kot bomo razlagali otroku stvar, bolj ga bomo opominjali, bolj bo on o tem razmisljal. Tudi otroci se morajo namrec soociti s slabimi stvarmi. 2. Glede duhov in posasti. Ne smemo rect, da ne obstajajo, ce pa jih tamali vidijo (domislija pac). Moramo jih skupaj napodit, spustit po sekretu ali preplasit, da odidejo. 3. Opozorila je na posledice prevec gledanja TV. Menda so nemske studije grozljive, da je vsevec motenj v koncentraciji otrok.. Nemski strokovnjaki odsvetujejo gledanje TV do 12 leta. Rekla, cim manj TV-ja, ce je moznost celo nic. 4. Predavanje je bilo sicer super, vendar je bila tocka v kateri se nisem strinjala. Omenjala je skodljivost dojenja po 1.letu in da bi otrok ze moral biti brez plenic pri 2.letih. Obenem pa govorila o tem, kako se od otrok danes prevec zahteva. Hmnja. 5. Ko se igramo igre z otrokom se ne smemo pustiti otroku da zmaga. Igrajmo kot z odraslim. Tudi otrok se mora nauciti porazov in razocaranj, saj bo tako skoz igro spoznal te obcutke in mu bo zato v zivljenju lazje. Ce se se kaj spomnim, vam napisem.
|
|
RE: Predavanje o otroski tematiki - dr. Zalok... 9.3.2006 20:34:56
|
|
|
|
sašaš
|
Tudi mi imamo v vrtcu vsako leto 2 predavanja za starše. Prihodnji mesec imamo go. Zalokar Divjak - že tretjič, saj pripravi res predavanje kot je treba!
|
|
RE: Predavanje o otroski tematiki - dr. Zalok... 9.3.2006 20:55:27
|
|
|
|
Skaana
|
Najlepša ti hvala za tale povzetek.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.