|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preživnina in otroški dodatek
23.2.2009 22:17:07   
TanjaMami
Mamice na pomoč,
v januarju sem oddala vlogo za otroški dodatek in me en teden nazaj kličejo iz socialne, da bo vloga dana na čakanje ker nimajo podatka o preživnini. Rodila sem 29.12.2008, tako da prvič oddajam. Z očetom nisva skupaj, se razumeva tako da o prezivnini sploh nisem razmislala, saj sva se dogovorila da bo pomagal kolikor bo lahko.
Zdj pa meni nekaj ni jasno, kaj ne gledajo moj prihodek iz lanskega leta, ko o user posted image ni bilo ne duha ne sluha, kaj sele o prezivnini?!
Če je temu tako, da prezivnina MORA biti, bi prosila katero ki je to že urejala, če napiše kaj in kako. Baje je treba do notarja, da on to spise! To pa baje plačaš okol 50€, kaj so z lune padl?!

No če kera kaj ve, PROSIM pomagajte.

Pa smo ga dočakali *29.12.2008*
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preživnina in otroški dodatek
23.2.2009 22:25:18   
kaja02
imaš ZS

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

(odgovor članu TanjaMami)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.2.2009 22:30:55   
benika
Pojdita na sodišče, uredita plačevanje preživnine in dokladi bodo nakazani. V nasprotnem primeru dokladov ne boš dobila, razen če v vlogo vpišeš tudi otrokovega očeta in njegove dohodke.

Kako pa je z notarjem in če lahko pri njem skleneš dogovor, pa ne vem.

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.2.2009 11:22:53   
Gina
POjdi na csd, pa ti bodo pomagali rešit ta problem. Za letos boš dobila otroške najbrž na podlagi dogovora in podpisa na csd-ju ali morebitnega podpisa pri notarju, dolgoročno pa zihr ne bo šlo tako, boš morala slej ko prej vložiti tožbo za preživnino na sodišču. Samo overitev pri notarju tudi dolgoročno ne bo dovolj. Za letos pa.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.2.2009 22:26:46   
Nur
Od kje vam podatek, da se to pri notarju ureja???
Pri notarju se ureja le, če je otrok starejši od 18 let.

(odgovor članu TanjaMami)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.2.2009 12:40:48   
uursa
Za preživnino je treba dat vlogo na sodišče- čakaš na obravnavo 2 do 3 mesece. Prej pa dobiš otroške , samo se upošteva tudi očetov dohodek .

(odgovor članu Nur)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.3.2009 8:42:39   
benika
Prej pa dobiš otroške , samo se upošteva tudi očetov dohodek .

Hm, ne pa jih ne dobiš. In če si dokazano samohranilka, potem ti nikakor ni potrebno vpisovat očetovih dohodkov. Najpomembnejše je, da se vloga za ot. doklade odda najkasneje v 3 mesecih po rojstvu otroka skupaj s potrdilom iz sodišča, da je tožba za preživnino vložena. Tako si potem zagarantiraš izplačilo dokladov tudi za nazaj.

(odgovor članu uursa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.3.2009 20:24:34   
mary_lou
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Hm, ne pa jih ne dobiš. In če si dokazano samohranilka, potem ti nikakor ni potrebno vpisovat očetovih dohodkov. Najpomembnejše je, da se vloga za ot. doklade odda najkasneje v 3 mesecih po rojstvu otroka skupaj s potrdilom iz sodišča, da je tožba za preživnino vložena. Tako si potem zagarantiraš izplačilo dokladov tudi za nazaj.

kako se pa dokazuje da si samohranilka?

Tai moj sonček sveti od 18.2.2008

Edina dilema če nič ne delaš je ta, da ne veš kdaj si gotov!

http://marylou.shrani.si

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.3.2009 20:40:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mary_lou

IZVIRNO SPOROČILO: benika

kako se pa dokazuje da si samohranilka?

Samohranilstvo
dokazuješ tako, da oče ni znan (rubrika v rojstnem listu ostane prazna tam kjer se vpiše očeta) oz. z mrliškim listom, da je mož, partner pokojni. Urejaš kar na CSD-ju
Enostarševsko družino dokazuješ na sodišču, kjer vam sodnik določi višino preživnine,ki ti jo mora plačevati bivši za vajinega otroka.

Pa dejte že enkrat ločit kaj je to samohranilstvo ali enostarševstvo.

(odgovor članu mary_lou)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
3.3.2009 21:16:01   
benika
Pa dejte že enkrat ločit kaj je to samohranilstvo ali enostarševstvo.

Sori, sori, sej je bilo mišljeno enostarševstvo, samo mi smo še navajeni na staro izrazoslovje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.3.2009 11:17:29   
uursa
Tako kot je napisala Didlinaa . Enostarševstvo se dokazuje z odločbo sodišča, ki jo dobiš po obravnavi. Prej pa upoštevajo dohodke očeta - tako je bilo pri meni.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.3.2009 11:56:19   
benika
Prej pa upoštevajo dohodke očeta - tako je bilo pri meni.

(odgovor članu b

Če imaš sodbo sodišča, s katero imaš urejeno plačevanje preživnine, potem te noben bog ne more prisiliti, da kamorkoli vpisuješ očetove podatke.

(odgovor članu uursa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.3.2009 13:14:20   
panja
mi smo to rešili na sodišču, kamor je treba dat en kup papirjev, tam se na obravnavi uredi preživnina in že teden dni po obravnavi sem od csd-ja dobila odločbo o višini otroškega dodatka

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.3.2009 20:57:44   
uursa
benika- saj to sem napisala. Brez odločbe sodišča ne moreš dokazovat enostarševstva. In torej dokler je nimaš, upoštevajo dohodke obeh.

(odgovor članu panja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.3.2009 21:09:29   
benika
benika- saj to sem napisala. Brez odločbe sodišča ne moreš dokazovat enostarševstva. In torej dokler je nimaš, upoštevajo dohodke obeh.

To je res, ja. Ampak vseeno ti na vlogo za doklade ni potrebno vpisovat partnerjevih dohodkov. Enostavno v roku 3 mesecev od rojstva oddaš vlogo na CSD da si zagarantiraš povračilo denarja za doklade in zraven priložiš potrdilo s sodišča, da imaš tožbo za preživnino v teku. CSD tako zadrži izdajanje odločbe do pravnomočne sodbe, tebi pa ni potrebno vpisovat partnerjevih dohodkov.

(odgovor članu uursa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?