Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Preživnina in otroški dodatek 23.2.2009 22:17:07
|
|
|
|
TanjaMami
|
Mamice na pomoč, v januarju sem oddala vlogo za otroški dodatek in me en teden nazaj kličejo iz socialne, da bo vloga dana na čakanje ker nimajo podatka o preživnini. Rodila sem 29.12.2008, tako da prvič oddajam. Z očetom nisva skupaj, se razumeva tako da o prezivnini sploh nisem razmislala, saj sva se dogovorila da bo pomagal kolikor bo lahko. Zdj pa meni nekaj ni jasno, kaj ne gledajo moj prihodek iz lanskega leta, ko o ni bilo ne duha ne sluha, kaj sele o prezivnini?! Če je temu tako, da prezivnina MORA biti, bi prosila katero ki je to že urejala, če napiše kaj in kako. Baje je treba do notarja, da on to spise! To pa baje plačaš okol 50€, kaj so z lune padl?! No če kera kaj ve, PROSIM pomagajte.
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 23.2.2009 22:25:18
|
|
|
|
kaja02
|
imaš ZS
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 23.2.2009 22:30:55
|
|
|
|
benika
|
Pojdita na sodišče, uredita plačevanje preživnine in dokladi bodo nakazani. V nasprotnem primeru dokladov ne boš dobila, razen če v vlogo vpišeš tudi otrokovega očeta in njegove dohodke. Kako pa je z notarjem in če lahko pri njem skleneš dogovor, pa ne vem.
|
|
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 24.2.2009 11:22:53
|
|
|
|
Gina
|
POjdi na csd, pa ti bodo pomagali rešit ta problem. Za letos boš dobila otroške najbrž na podlagi dogovora in podpisa na csd-ju ali morebitnega podpisa pri notarju, dolgoročno pa zihr ne bo šlo tako, boš morala slej ko prej vložiti tožbo za preživnino na sodišču. Samo overitev pri notarju tudi dolgoročno ne bo dovolj. Za letos pa.
|
|
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 26.2.2009 22:26:46
|
|
|
|
Nur
|
Od kje vam podatek, da se to pri notarju ureja??? Pri notarju se ureja le, če je otrok starejši od 18 let.
|
|
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 28.2.2009 12:40:48
|
|
|
|
uursa
|
Za preživnino je treba dat vlogo na sodišče- čakaš na obravnavo 2 do 3 mesece. Prej pa dobiš otroške , samo se upošteva tudi očetov dohodek .
|
|
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 1.3.2009 8:42:39
|
|
|
|
benika
|
Prej pa dobiš otroške , samo se upošteva tudi očetov dohodek . Hm, ne pa jih ne dobiš. In če si dokazano samohranilka, potem ti nikakor ni potrebno vpisovat očetovih dohodkov. Najpomembnejše je, da se vloga za ot. doklade odda najkasneje v 3 mesecih po rojstvu otroka skupaj s potrdilom iz sodišča, da je tožba za preživnino vložena. Tako si potem zagarantiraš izplačilo dokladov tudi za nazaj.
|
|
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 3.3.2009 20:24:34
|
|
|
|
mary_lou
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Prej pa dobiš otroške , samo se upošteva tudi očetov dohodek . Hm, ne pa jih ne dobiš. In če si dokazano samohranilka, potem ti nikakor ni potrebno vpisovat očetovih dohodkov. Najpomembnejše je, da se vloga za ot. doklade odda najkasneje v 3 mesecih po rojstvu otroka skupaj s potrdilom iz sodišča, da je tožba za preživnino vložena. Tako si potem zagarantiraš izplačilo dokladov tudi za nazaj. kako se pa dokazuje da si samohranilka?
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 3.3.2009 20:40:55
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mary_lou IZVIRNO SPOROČILO: benika Prej pa dobiš otroške , samo se upošteva tudi očetov dohodek . Hm, ne pa jih ne dobiš. In če si dokazano samohranilka, potem ti nikakor ni potrebno vpisovat očetovih dohodkov. Najpomembnejše je, da se vloga za ot. doklade odda najkasneje v 3 mesecih po rojstvu otroka skupaj s potrdilom iz sodišča, da je tožba za preživnino vložena. Tako si potem zagarantiraš izplačilo dokladov tudi za nazaj. kako se pa dokazuje da si samohranilka? Samohranilstvo dokazuješ tako, da oče ni znan (rubrika v rojstnem listu ostane prazna tam kjer se vpiše očeta) oz. z mrliškim listom, da je mož, partner pokojni. Urejaš kar na CSD-ju Enostarševsko družino dokazuješ na sodišču, kjer vam sodnik določi višino preživnine,ki ti jo mora plačevati bivši za vajinega otroka. Pa dejte že enkrat ločit kaj je to samohranilstvo ali enostarševstvo.
|
|
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 3.3.2009 21:16:01
|
|
|
|
benika
|
Pa dejte že enkrat ločit kaj je to samohranilstvo ali enostarševstvo. Sori, sori, sej je bilo mišljeno enostarševstvo, samo mi smo še navajeni na staro izrazoslovje.
|
|
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 5.3.2009 11:17:29
|
|
|
|
uursa
|
Tako kot je napisala Didlinaa . Enostarševstvo se dokazuje z odločbo sodišča, ki jo dobiš po obravnavi. Prej pa upoštevajo dohodke očeta - tako je bilo pri meni.
|
|
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 5.3.2009 11:56:19
|
|
|
|
benika
|
Prej pa upoštevajo dohodke očeta - tako je bilo pri meni. (odgovor članu b Če imaš sodbo sodišča, s katero imaš urejeno plačevanje preživnine, potem te noben bog ne more prisiliti, da kamorkoli vpisuješ očetove podatke.
|
|
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 5.3.2009 13:14:20
|
|
|
|
panja
|
mi smo to rešili na sodišču, kamor je treba dat en kup papirjev, tam se na obravnavi uredi preživnina in že teden dni po obravnavi sem od csd-ja dobila odločbo o višini otroškega dodatka
|
|
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 7.3.2009 20:57:44
|
|
|
|
uursa
|
benika- saj to sem napisala. Brez odločbe sodišča ne moreš dokazovat enostarševstva. In torej dokler je nimaš, upoštevajo dohodke obeh.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?