Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Preživnina in otroški dodatek 27.12.2006 21:37:20
|
|
|
|
Špeli80
|
Živjo! Danes je šla moja prijateljica oddati vlogo za otroški dodatek!Tam je morala napisati tudi preživnino ,ki je določena preko sodišča,čeprav je ne prejema.Ko je to povedala gospe na CSD, ji je ta rekla,da se preživnina upošteva pri otroškem dodatku,kljub temu ,da je ne prejema.Da bi morala dati izvršbo na sodišče.Moja prijateljica je izvršbo že dala...ampak so ji zavrnili na sodišču,ker jim ni dala tudi TRR od bivšega.Normalno ,da ni dala njegovega TRR,če ga pa nima.Kje neki naj ga dobi? Ko je to povedala zaposleni na CSD, je samo skomignila z rameni.Strokovnost pa taka... Ali ni bilo pred časom rečeno,da se preživnina ne upošteva pri otroškem dodatku?Mogoče sem si napačno zapomnila. Je pa tudi zelo čudno, da mora mati poizvedovati za TRR bivšega partnerja.Ali ni to naloga sodišča?
|
|
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 27.12.2006 22:07:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Sicer o tem ne vem nič, se pa strinjam, da bi morala biti naloga sodišča, da poizve za TRR od njenega bivšega. Res grdo, kaj vse štejejo zraven k prihodkom, ko oddaš vlogo za otroški dodatek. V primeru tvoje prijateljice ji štejejo nekaj, česar nikoli ni videla, meni pa nekaj, kar mi je dejansko strošek in ne prihodek. Svinjarija na kubik! Sem jezna na to našo državo, pa še prav veliko se mi pozna pri dodatku.
|
|
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 27.12.2006 22:27:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Ali ni bilo pred časom rečeno,da se preživnina ne upošteva pri otroškem dodatku?Mogoče sem si napačno zapomnila. Jaz imam tudi tako zapisano v spominu. Je pa tudi zelo čudno, da mora mati poizvedovati za TRR bivšega partnerja.Ali ni to naloga sodišča? Se mi zdi, da bi namesto vozniškega izpita pri 18-ih lahko opravljali detektivski izpit. Da bi vsaj za silo preživeli v tej birokratski državi, ki je včasih res brez repa in glave.
|
|
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 28.12.2006 2:50:07
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič Se mi zdi, da bi namesto vozniškega izpita pri 18-ih lahko opravljali detektivski izpit. Da bi vsaj za silo preživeli v tej birokratski državi, ki je včasih res brez repa in glave. Če se pa s čim strinjam, potem se pa s tem, ja... banda birokratska! No, jaz ti še vedno predlagam klic direktno na MDDSZ, kjer naj ti pojasnijo, po katerem členu katerega zakona se ti v dohodek upošteva nekaj, česar nikoli nisi imel. Potem pa dalje...
|
|
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 28.12.2006 9:24:15
|
|
|
|
darjatimci
|
Na sodišču lahko izdajo tak sklep in jih tudi izdajajo.Dopolnit vlogo s podatki,ki jih sodišče zahteva pa ni nobena težava,samo moraš dopolniti v roku 30 dni.Podatke pa dobiš v Banki Slovenije-plačilni sistemi na podlagi začasnega sklepa sodišča in podatkov o očetu.Najbrž se tole bere komplicirano,ampak v praksi je stvar enostavna in tudi hitra.
|
|
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 28.12.2006 9:51:19
|
|
|
|
maša78
|
Hja, meni se pa zdi logično, da se preživnina upošteva pri višini otroškega dodatka. No, vsekakor tista, ki jo dejansko prejemaš!!! Torej prejeta preživnina pokriva stroške otroka, otroški dodatek tudi...torej mora biti otroški dodatek odvisen od prejete preživnine. Kot je odvisen tudi od plače. S tem, da plača ni v celoti namenjena preživljanju otroka. Preživnina pa je - kar pa nekatere matere pozabijo. Če pa preživnine ne prejemaš*?!?!? potem pa v lov na neplačnika!
|
|
|
|
RE: Preživnina in otroški dodatek 28.12.2006 10:54:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Obstaja preživninski sklad, ki ti nakazuje preživnino, če le ta ni plačana s strani tistega, ki bi jo moral plačevati za otroka. In to moraš dokazati. In dokler ni npr. ločitev pravnomočna, ne dobiš niti ficka. In tudi tu ne vidim razloga, zakaj bi kogarkoli zavrnili, da ne bi prejemal iz preživninskega sklada . Itak moraš dat izvržbo, da to država- preživninski sklad dobi nazaj. Tu gre izključno za rubež tistega, ki ne plačuje preživnine, samo dokazat je treba in vstrajat do konca, ne obupat že na začetku.Če pa ne dobijo plače neplačnika, rubijo najprej premičnine, nato pa nepremičnine.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?