Natyy
|
IZVIRNO SPOROČILO: bobby Kolikor razumem, sta se za tako majhno preživnino sporazumno dogovorila, tako da ne blatite moškega, ki nič kriv! Seveda pa bi sedaj lahko dal več, ko so tudi potrebe večje, ampak to je že druga stvar! Tudi jaz imam eno vprašanje: Bivša žena mi ne plačuje preživnine oz. zelo neredno, čeprav je zelo nizka(ja, bizarna, ampak tako sva se pač dogovorila in ne bom zahteval več in tudi računov od prijateljev ne bom zbiral, da bi dokazoval koliko zapravim za otroke!!!), znaša 84 EUR(z besedo: štiriinosemdeset evrov) za dva otroka( 7 in 13 let), pa še to preko trajnika nakazujem na otrokova računa!!! Zanima me, kdo plača mojega odvetnika, če jo tožim in seveda tožbo dobim? Ker če ga plačam jaz, se mi za tako majhno vsoto sploh ne splača najeti odvetnika, je torej bolje, da se sam spustim v bitko! Očitno imaš dovolj visoke prihotke, da lahko sam preživljaš oba otroka. postopek za dodelitev BPP pa je sledeč: - potrebuješ potrdilo o številu čalnov v gospodinjstvu in premoženskem stanju (dobiš ga na občini)
- obvestilo o povprečnem mesečnem dohodku (zadni trije meseci)
- fotokopijo prometnega dovoljenje
- kopijo CZD o višini preživnine
Mislim, da je to vse (je že kar nekaj let, kar sem posegala po tej zadevi). Vse to vložiš na sodišču in čakaš, da presodijo o tem. Cenzus je zelo nizek. Je pa tako, da je odvetnik, ki je prisoten na takšni obravnavi bolj farsa, saj sem bila jaz osebno pri njem le enkrat in še to 15 min. Je pa res, da jaz mojega nisem tožila za povečanje preživnine ampak za kvalitetne in organizirane stike. V bistvu sem pa mnenja, da so preživnine za tistega, ki jih pirejema niske, za tistega , ki pa jih daje so lahko (gledano na dohodek) tudi visoke. Mojemu bivšemu je sodnica dobro odprla oči in mu pojasnila marsikatero stvar. Tako, da ima sedaj moj otrok maksimalno od očeta. Je pa tudi pričel (poleg preživnine) sofinancirat večje nakupe (šolske potrebščine, novo otroško sobo, smuči.....) Moje živlnjene in živlnjene mojega otroka je po tej izkušnji lepše.
|