|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preživnina
1.11.2007 20:41:17   
M.G.
Živjo!

Z bivšim partnerjem sva po rojstvu hčerke uredila glede preživnine, ki znaša 85€ na mesec (pa še to mu je težko dat). Sedaj ko je hčerka večja (2 leti) in s tem tudi večje potrebe, bi rada višjo preživnino. Nekje sem brala in tudi že slišala, da lahko zahtevam 1/3 njegove plače (živi pri starših, ima avto, redno službo, drugih otrok nima). Zmenjeno imava da mi plačuje na roko, zato bi rada, ko bi vložila za večjo preživnino, da se mi denar nakazuje.
Ali vložim zahtevo za večjo preživnino kar na sodišču al na CSD?
Pa še to...za tiste, ki tudi živite ločeno...kdaj (koliko so bili stari) so vaši otroci prvi ostali za vikend pri bivšem partnerju?

Hvala.

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preživnina
1.11.2007 21:22:08   
filipina
najprej vprašaj njega direktno ali ti je pripravljen dajati večjo preživnino, drugače boš šla po sodni poti.
Če se boš odločila za sodno pot, potem daj na pristojnem sodišču vlogo za BPP ( brezplačno pravno pomoč), da ti ne bo treba imeti še stroškov z odvetnikom. Ko boš dajala zahtevek za večjo preživnino, daj kar višji znesek kot bi ga rada imela, saj ni rečeno, da boš dosegla toliko. Za vsak slučaj. Na sodišču boš morala dokazovati, kolikšni so stroški za otroka mesečno, zato shranjuj vse račune, pa še kakšne prijateljice ti jih naj dajo. Pa veliko sreče.

Z nasmehom marsikomu polepšamo dan!

(odgovor članu M.G.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.11.2007 22:53:41   
VERONICA
pa še kakšne prijateljice ti jih naj dajo
pa še kakšne prijateljice ti jih naj dajouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu filipina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.11.2007 23:02:51   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA

pa še kakšne prijateljice ti jih naj dajo
pa še kakšne prijateljice ti jih naj dajouser posted image user posted image user posted image

Ne bo treba, ker če sešteješ vse stroške za otroka, jih je precej več kot 250eur na mesec. Toliko še država da za tiste, ki so v reji, poleg njihove preživnine, tako da...tvoja oz. preživnina tvojega otroka je bizarno nizka. Nekam naj si jo zatakne, pardon izrazu, ampak meni se zdi to poniževanje vseh žensk, če meni, da je 85eur polovica vseh otrokovih potreb na mesec. Naj sam preživi s 170euri, če je sposoben na mesec. Edino pod mostom mogoče z dekco pokrit al pa s kartonom. Toži ga, če ne bo pristal na višjo preživnino. Otroku moraš zagotoviti spodobno otroštvo in on je fotr, prav je, da plačuje. Še država to ve.

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.11.2007 7:28:50   
M.G.
IZVIRNO SPOROČILO: filipina

najprej vprašaj njega direktno ali ti je pripravljen dajati večjo preživnino, drugače boš šla po sodni poti.

Sem ga že...pa je rekel, naj kar sanjam o večji preživnini...midve z malo komaj prideva skoz mesec, on se pa dobesedno valja v denarju. Pozna le svoje pravice, o obveznostih se mu pa tud sanja ne. Da ne rečem, da za mesec oktober še vedno nisem dobila preživnine.

(odgovor članu filipina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.11.2007 18:21:53   
bobby
Kolikor razumem, sta se za tako majhno preživnino sporazumno dogovorila, tako da ne blatite moškega, ki nič kriv! Seveda pa bi sedaj lahko dal več, ko so tudi potrebe večje, ampak to je že druga stvar!
Tudi jaz imam eno vprašanje: Bivša žena mi ne plačuje preživnine oz. zelo neredno, čeprav je zelo nizka(ja, bizarna, ampak tako sva se pač dogovorila in ne bom zahteval več in tudi računov od prijateljev ne bom zbiral, da bi dokazoval koliko zapravim za otroke!!!), znaša 84 EUR(z besedo: štiriinosemdeset evrov) za dva otroka( 7 in 13 let), pa še to preko trajnika nakazujem na otrokova računa!!! Zanima me, kdo plača mojega odvetnika, če jo tožim in seveda tožbo dobim? Ker če ga plačam jaz, se mi za tako majhno vsoto sploh ne splača najeti odvetnika, je torej bolje, da se sam spustim v bitko!

(odgovor članu M.G.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.11.2007 9:02:19   
Natyy
IZVIRNO SPOROČILO: bobby

Kolikor razumem, sta se za tako majhno preživnino sporazumno dogovorila, tako da ne blatite moškega, ki nič kriv! Seveda pa bi sedaj lahko dal več, ko so tudi potrebe večje, ampak to je že druga stvar!
Tudi jaz imam eno vprašanje: Bivša žena mi ne plačuje preživnine oz. zelo neredno, čeprav je zelo nizka(ja, bizarna, ampak tako sva se pač dogovorila in ne bom zahteval več in tudi računov od prijateljev ne bom zbiral, da bi dokazoval koliko zapravim za otroke!!!), znaša 84 EUR(z besedo: štiriinosemdeset evrov) za dva otroka( 7 in 13 let), pa še to preko trajnika nakazujem na otrokova računa!!! Zanima me, kdo plača mojega odvetnika, če jo tožim in seveda tožbo dobim? Ker če ga plačam jaz, se mi za tako majhno vsoto sploh ne splača najeti odvetnika, je torej bolje, da se sam spustim v bitko!

Očitno imaš dovolj visoke prihotke, da lahko sam preživljaš oba otroka.
postopek za dodelitev BPP pa je sledeč:
  • potrebuješ potrdilo o številu čalnov v gospodinjstvu in premoženskem stanju (dobiš ga na občini)
  • obvestilo o povprečnem mesečnem dohodku (zadni trije meseci)
  • fotokopijo prometnega dovoljenje
  • kopijo CZD o višini preživnine

Mislim, da je to vse (je že kar nekaj let, kar sem posegala po tej zadevi). Vse to vložiš na sodišču in čakaš, da presodijo o tem. Cenzus je zelo nizek. Je pa tako, da je odvetnik, ki je prisoten na takšni obravnavi bolj farsa, saj sem bila jaz osebno pri njem le enkrat in še to 15 min.  Je pa res, da jaz mojega nisem tožila za povečanje preživnine ampak za kvalitetne in organizirane stike.

V bistvu sem pa mnenja, da so preživnine za tistega, ki jih pirejema niske, za tistega , ki pa jih daje so lahko (gledano na dohodek) tudi visoke.

Mojemu bivšemu je sodnica dobro odprla oči in mu pojasnila marsikatero stvar. Tako, da ima sedaj moj otrok maksimalno od očeta. Je pa tudi pričel (poleg preživnine) sofinancirat večje nakupe (šolske potrebščine, novo otroško sobo, smuči.....)

Moje živlnjene  in živlnjene mojega otroka je po tej izkušnji lepše.

(odgovor članu bobby)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?