|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prečna lega ploda
19.4.2011 8:10:49   
butt3rfly
torej, noseča sem 31 tednov in naša bejba že ves čas vztraja v prečni legi. brce čutim levo in desno od popka oz. malo nad. mislim, da je njena glavica na desnem koncu, ker so takrat gibi dost bolj intezivni, močni in pogosti. torej sklepam, da ji ni všeč, ko jo postavim na njeno bučkouser posted image

včeraj sem zasledila zanimiv podatek, da je nosečnic s takšnim položajem ploda le okoli 1 %, kar se mi zdi skoraj neverjetno, da bi bilo to tako redko. prav tako sem zasledila, da je takšen položaj pogostejši pri mnogorodnicah in pri nosečnicah, ki imajo spredaj ležečo posteljico (jaz jo imam, vendar ne leži prenizko). pa me zdaj zgolj iz firba zanima, kolko uporabnic tle je dejansko z istim položajem ploda? in pa kolikom se je plod nato obrnil v pravilni položaj?? jst srčno upam, da bo do dneva x naša mala obrnjena pravilno. HB še imamo nekaj časa...user posted image

lep dan vsem.

< Sporočilo je popravil butt3rfly -- 19.4.2011 8:11:45 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prečna lega ploda
19.4.2011 8:46:50   
fluf
Meni se je otroček obrnil nekje v 32 al 33 tednu... zdej je pa na glavo :D

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.4.2011 9:00:00   
srečkanosečka1
no, jaz sem bila v takem položaju, ko je mali ležal prečno in to celo nosečnost. pri meni se tudi ni več obrnil, zato je bil potreben CR. obrata mi pa niso delali, ker mi je voda predčasno odtekla (36. t.), tako da je šlo na koncu kar za nož.

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.4.2011 9:24:19   
ribica.
nič nisi rekla če si prvič noseča? Ja sem drugega otroka nosila prečno nekaj časa. Na morfologiji je bil že lepo na glavici. Potem okrog 30 tedna pa mi je tako čudno brcal, da se mi je sploščil trebuh, prava fora. Sem sumila da leži prečno, kar se je v 32 tednu na UZ izkazalo za resnico. Moja g mi je rekla, da tudi če se bo obrnil, se bo na rito, ker je imel tako lego. V 36 tednu pa se mi je sam obrnil, in to na glavo. Tako da še ni prepozno. Pravijo pa, da je, če je gre za vsaj drugega otroka, maternica bolj ohlapna. Zna biti, da se pri prvesnicah dete težjo tako obrne?? Samo ugibam.

(odgovor članu srečkanosečka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.4.2011 9:29:36   
butt3rfly
to bo naše 2. dete. glede ohlapnosti maternice pri večrodnicah sem to tud jst slišala.

mah, jst res srčno upam, da se okoli zasukne. pa tud če bo to zadnih 5 min, ker CR mi pa niti najmanj ne diši.

< Sporočilo je popravil butt3rfly -- 19.4.2011 9:30:09 >

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.4.2011 10:47:37   
manna
Jaz sem v 24.tednu in otroček je v prečni legi. Ampak zaenkrat ima še ogromno časa...

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.4.2011 12:52:19   
josephine27
moj je ležal prečno. ko sem prišla v porodnišnico s popadki so mi naredili še en ultra zvok pa se je postavil v sedeč položaj ( z ritko naprej) tako da sem imela na koncu vseeno CR. so mi skoz govorili da ma še čas da se obrne... pa ni blo nč.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.4.2011 8:42:37   
tybysy
Moja user posted image (prva nosečnost) je bila tudi prečno. Sem bila naročena na carski rez v 39. tednu. Ko sem prišla na sprejem, so naredili UZ in je bila obrnjena na glavico. Obrnila se je pa en dan prej, ker sem imela popoldne tri napade bolečin, da se nisem mogla premikati. Tako sem imela normalen porod 10 dni čez rok.
Ker je bil CR naročen (na en petek) je imel mož že gostilno rezervirano, dopust dogovorjen itd. No, pa je moral vse prestaviti user posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?