Barbs
|
Ta, da bi bilo otročka tudi s carskim rezom "težko ven dobit" kot praviš, je iz trte zvita. Če ti je to rekel tvoj G in če ti poleg tega že celo nosečnost utruja s predvidevanji "kaj bi bilo, če bi bilo..." , potem bi ga jaz nemudoma zamenjala ( no ja, zdaj je verjetno že brezveze) . Pri nosečnosti so vsa napovedovanja v tem smislu milo rečeno rahlo čudna. Potem bi ti lahko tudi rekel, da boš v bolnici, če boš imela visok pritisk, pa ga najbrž nimaš. Moj G pravi, da bi takšne mandlce, ki se pred nosečkami postavljajo z lastnim vedenjem celotnega fascikla, na katerem piše "Nosečnost", dobesedno UKINIL. Zadeve je treba reševati, ko do njih pride. Če nosiš zelo nizko in če imaš pri tem težave, če te tišči navzdol, lče te bolijo medenične kosti, potem pač več počivaš in hodišp na preglede. Če ti je rekel, da nosiš nizko in pri tem ti veš, da nimaš posebnih težav, se lahko giblješ, te nič pretirano ne boli ( malo je pač normalno) , potem sama veš, da ti ne more biti hudega. Moj G mi je povedal, da od vseh "prečno postavljenih dojenčkov" samo 1% vztraja tako tudi pri porodu - potem je jasno, kaj sledi - carski rez. Večina se jih obrne zadnje tedne pred porodom, veliko pa jih v "pravo lego" spravijo tudi že ta pravi popadki - samo 1% povprečno, od vseh prečnih leg ( pa še teh ni veliko - pri teh je ponavadi problem predležeča posteljica - to pomeni, da bi se posteljica hotela roditi pred dojenčkom - kje imaš ti posteljico - spredaj, zadaj? No vidiš...) !!! Da dojenčka tudi s carskim rezom ne bi mogli "dobiti ven" je pa res lovska - saj te vendarle (sori) lepo odprejo, ga enostavno dvignejo ven in te nazaj zaprejo ( vem, da se sliši grobo, ampak... jeb , tako je) . Aja, BTW , sem v tridesetem tednu in moj veselo prečno pančka, brca, kolca itd... Pa se ne sekiram, ker mi je moj G razložil kaj in kako, tako, kot sem jaz tebi. In hvala bogu, da je tako - vse bolj spoznavam, da je res vrhunski strokovnjak, ne samo s "tehnične" plati, obvlada tudi komuniciranje z včasih kar preveč nevrotičnimi .... Pove toliko, kot presodi, da je dobro za vse. Baucka, don't wory. be happy