soncece24
|
Jančika, še sreča, da mi nismo edina neromantična familija venčkov ne delamo, včasih ga mama kupi v sparu, če je ravno v akciji. smrekico od mame ta stari privleče kak dan pred božičem domov, potem mama smreko okrasi. na božični večer imamo najprej božička (darila) zgoraj pri nas, potem še spodaj pri babici, ki nas vedno sili, da bi peli božične pesmi - ob tem se nam iz zgornjega štuka bruha - potem jemo, zvečer grem še k tašči, zjutraj še k očetu midva imava ponavadi svojo smrekico v sobi, tako "mini", ki jo moj tak z občutkom okrasi (ma ful smisel), darila pri njih so vedno tak lepo zavita, ko da bi jih dali aranžirat v cvetličarno, tak da me je vedno sram, ko privlečem na dan svojo "omotke", kaj češ, pač nimam aranžerskega daru. pri očetu pa je povdarek na hrani (požrešnež), smreka je vedno ogromna in izredno kičasto okrašena, včasih je tudi spodaj kaj, odvisno od tega kak uspešno je bilo poslovno leto jaz za vsakega družinskega člana kupim kakšno malenkost, malo več edino za mamo in mojega dragega (na mamo se razen mene itak nihče ne spomni - adams family) miklavž pa pri nas ne prinese nič, razen narezka in francoske, včasih kakšnega čokoladnega miklavža. ko smo bili pa majhni, pa se je sosed vedno oblekel v miklavža, njegova žena pa v parklja in sta hodila od hiše do hiše po ulici, mi smo se pa tresli od strahu za novo leto pa greva najprej k njegovi mami, kjer se najemo pršuta in domače francoske (moja tašča nardi najboljšo francosko na svetu!!), potem pa greva s prijatelji kam praznovat.