Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Pravljice in vpliv na otroka 30.6.2007 22:46:44
|
|
|
|
frutka_
|
Ne, ker niso vse pravljice črno-bele! klasične pravljice, ki jih omenja avtor so ena varianta imaš pa tudi ogromno drugih pravljic, ki ne moralizirajo in osvetljujejo težave, ki jih mi odrasli ne vidimo. Recimo ena taka krasna je: The big bad wolf (zgodba o Rdeči kapici, ki jo pripoveduje volkec. Zanimivo v tej knjigi je , da je babica prava pokora in ne volk!), potem ena fajna je tudi Mavrična ribica, ki na nevsiljiv način, z močnim sporočilom širi in se uči reševati vsakodnevnih težav (tudi konfliktov, soočanj z drugačnim,...). Pa še in še...
|
|
|
|
RE: Pravljice in vpliv na otroka 30.6.2007 23:37:35
|
|
|
|
Olivija
|
Sem na hitrco preletela. Meni je začela prababica pri 2 letih prebirat Grimmove pravljice, moja najljubša je bila Janko in Metka in, ker takrat niti nisem vedela, kaj je kanibalizem, se tudi nisem obremenjevala z njim. Pri 9 letih sem prebirala Alice v ČD in mi tudi ni potegnilo, da je tista gosenica "zadeta". Se mi zid, da se vedno da kaj najti "med vrsticam". Se strinjam pa s Frutko, da obstaja dandanes res ogromno knjig in so tiste klasične pravljice le en del in meni se nikoli niso zdeli problematični. Sem pa Ani kupila Disneyevo pepelko, ki sem jo jaz kot otrok videla najmanj 20 x in še vedno jo rada pogledam, mi je takoooo lepa risanka. Svojega princa sem pa itak našla
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.7.2007 0:05:19
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Pravljice in vpliv na otroka 1.7.2007 0:43:20
|
|
|
|
Felicity
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR Eni ljudje imajo preveč časa za študiranje likov žal pa nimajo dovolj časa da bi naštudirali kako dejansko otroci dojemajo pravljice. bili bi zelo presnečeni, ker se svet v očeh otrok vrti popolnoma v drugo smer kot svet v odraslih očeh. Se ne bi mogla bolj strinjat!
|
|
|
|
RE: Pravljice in vpliv na otroka 1.7.2007 1:08:41
|
|
|
|
Olivija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR ta članek me spominja na telebajske in na to da je tinki binki gej. na to sem tudi pomislila. Pa tista teorija o pedofilskem volku pri redeči kapici in podobne ...
|
|
|
|
RE: Pravljice in vpliv na otroka 1.7.2007 8:45:18
|
|
|
|
dory
|
brezveze...spet so se vzel eni,k majo prevec cajta...pa tud ce bi bil tinki binki gej...so what...otroci tega ne sprejemajo tako,le tastari so prevec dovzetni za detajle,ki se ne pomenijo nic...
|
|
|
|
RE: Pravljice in vpliv na otroka 1.7.2007 9:00:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Saj na koncu lepo piše: Težave bi se pojavile takrat, kadar bi otroci zamenjali ideale s stvarnostjo. Da se to ne zgodi, pa naj poskrbijo starši in vzgojitelji. To je to.
|
|
|
|
RE: Pravljice in vpliv na otroka 1.7.2007 10:58:50
|
|
|
|
srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR ta članek me spominja na telebajske in na to da je tinki binki gej. Eni ljudje imajo preveč časa za študiranje likov žal pa nimajo dovolj časa da bi naštudirali kako dejansko otroci dojemajo pravljice. bili bi zelo presnečeni, ker se svet v očeh otrok vrti popolnoma v drugo smer kot svet v odraslih očeh. Se podpišem.
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......