|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pravljice in vpliv na otroka
30.6.2007 21:06:56   
Mala_princeska
Kaj pa si ve mamice in vi očki mislite o tem???

Kliknite:
http://www.osebnost.si/clanki/preglej.php?id=259#start

Lahko noč princi in princeske......

Imate tudi vi kak pravljičen kompleks????

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pravljice in vpliv na otroka
30.6.2007 22:46:44   
frutka_
Ne, ker niso vse pravljice črno-bele! klasične pravljice, ki jih omenja avtor so ena varianta imaš pa tudi ogromno drugih pravljic, ki ne moralizirajo in osvetljujejo težave, ki jih mi odrasli ne vidimo. Recimo ena taka krasna je: The big bad wolf (zgodba o Rdeči kapici, ki jo pripoveduje volkec. Zanimivo v tej knjigi je , da je babica prava pokora in ne volk!), potem ena fajna je tudi Mavrična ribica, ki na nevsiljiv način, z močnim sporočilom širi in se uči reševati vsakodnevnih težav (tudi konfliktov, soočanj z drugačnim,...). Pa še in še...

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.6.2007 23:37:35   
Olivija
Sem na hitrco preletela. Meni je začela prababica pri 2 letih prebirat Grimmove pravljice, moja najljubša je bila Janko in Metka in, ker takrat niti nisem vedela, kaj je kanibalizem, se tudi nisem obremenjevala z njim.
Pri 9 letih sem prebirala Alice v ČD in mi tudi ni potegnilo, da je tista gosenica "zadeta". Se mi zid, da se vedno da kaj najti "med vrsticam".

Se strinjam pa s Frutko, da obstaja dandanes res ogromno knjig in so tiste klasične pravljice le en del in meni se nikoli niso zdeli problematični.

Sem pa Ani kupila Disneyevo pepelko, ki sem jo jaz kot otrok videla najmanj 20 x in še vedno jo rada pogledam, mi je takoooo lepa risanka. Svojega princa sem pa itak našla user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
1.7.2007 0:05:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.7.2007 0:43:20   
Felicity
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Eni ljudje imajo preveč časa za študiranje likov žal pa nimajo dovolj časa da bi naštudirali kako dejansko otroci dojemajo pravljice. bili bi zelo presnečeni, ker se svet v očeh otrok vrti popolnoma v drugo smer kot svet v odraslih očeh.

Se ne bi mogla bolj strinjat!user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.7.2007 1:08:41   
Olivija

ta članek me spominja na telebajske in na to da je tinki binki gej.

na to sem tudi pomislila. Pa tista teorija o pedofilskem volku pri redeči kapici in podobne ...

Neposredna povezava do sporočila: 6
1.7.2007 8:45:18   
dory
brezveze...spet so se vzel eni,k majo prevec cajta...pa tud ce bi bil tinki binki gej...so what...otroci tega ne sprejemajo tako,le tastari so prevec dovzetni za detajle,ki se ne pomenijo nic...

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.7.2007 9:00:30   
Anonimen
Saj na koncu lepo piše:

Težave bi se pojavile takrat, kadar bi otroci zamenjali ideale s stvarnostjo. Da se to ne zgodi, pa naj poskrbijo starši in vzgojitelji.

To je to.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
1.7.2007 10:58:50   
srki

ta članek me spominja na telebajske in na to da je tinki binki gej.

Eni ljudje imajo preveč časa za študiranje likov žal pa nimajo dovolj časa da bi naštudirali kako dejansko otroci dojemajo pravljice. bili bi zelo presnečeni, ker se svet v očeh otrok vrti popolnoma v drugo smer kot svet v odraslih očeh.

Se podpišem.

Neposredna povezava do sporočila: 9
1.7.2007 14:40:54   
lefairyon
mi pa prakticiramo "pravljice" oziroma prigode iz našega življenja, samo osebe spremenimo v živalce...za to je najbolj zanimiv moj ati, ki je odličen v tem...še mene pritegne in se mu pogosto iz srca nasmejim, saj ugotovim, da govori zgodbo o meni in mojih dogodivščinah...
drugače pa je najbolj aktualna pravljica sneguljčica v moji interpretacijiuser posted image ...don't know why...user posted image

umirem sto puta dnevno
a tebi je sasvim svejedno
znam da sam kriv i znaju to svi
znam da je kasno a trebaš mi ti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3347 ;)

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......