Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Pravljična dežela v Logarski dolini - NIKOLI ... 3.8.2011 21:43:31
|
|
|
|
Bojana 29
|
Da ne boste neprijetno presenečeni - zgodba z današnjega potepanja po Logarski dolini. Danes smo bili na izletu v Logarski dolini. Po ogledu slapa Rinke, Orlovega gnezda in metanju kamenčkov v bistro Savinjo, smo želeli z otroci (2 in 5 let stara) obiskati še Pravljično deželo pri gostišču Na Razpotju. Tam pa smo bili grozno razočarani, da ne rečem celo ponižani. Mojima otrokoma je na vsakem izletu zelo pomemben piknik (odeja na travici, sendvič in sok v košari, sladoled ali kakšna čokoladica), zato smo seveda vse to vzeli zraven. Pred ogledom Pravljične dežele smo se želeli okrepčati (otroka piknik ker sta bila že lačna, mi odrasli pa kakšno kavico, sok in pivo na otroškem igrišču, kjer imajo nekašno mini gostilno). In tukaj sledi to neprijetno presenečenje - kot prvo, nismo smeli na to igrišče, na katerem so mize in klopi te mini gostilne, odnesti sendvičev in soka za otroka, kaj šele da bi razgrnili odejo za piknik. Zato smo odšli skoraj do glavne ceste (kakšnih 150 m od tega gostišča) in na mali jasi razgrnili odejo, da bi otroka pomalicala. In verjamete ali ne, ženska (zaposlena tam) je prišla za nami in nas dobesedno vrgla na cesto (rekla je, da smo na zasebnem zemljišču in da tukaj ne moremo imeti "piknika"). Seveda se nismo želeli prepirati in smo odšli (lahko pa si predstavljate kako razočarana sta bila otroka). IN NIKOLI VEČ NAS NE BODO VIDELI TAM!!! Otroka pa sta imela piknik ob prelepi Savinji blizu "Igle". Toliko o naši neprijetni dogodivščini v tej na spletu zelo opevani Pravljični deželi.
|
|
|
|
RE: Pravljična dežela v Logarski dolini - NIK... 3.8.2011 21:51:02
|
|
|
|
Anonimen
|
razmišljam kot gostinec, kjer gostje prinesejo svojo hrano, namesto, da bi jo naročili
|
|
|
|
RE: Pravljična dežela v Logarski dolini - NIK... 3.8.2011 22:16:36
|
|
|
|
ajataja
|
Tudi meni je logično,da če je to zaseben ograjen prostor,da pač tam če to ni posebej označeno ne moreš imet piknika.Za piknike se mi odpravimo nekam v naravo,kjer ni nikogar na kako jasico in to je to.Oni so to pač odprli z namenom da nekaj zaslužijo in to je normalno.
|
|
|
|
RE: Pravljična dežela v Logarski dolini - NIK... 3.8.2011 22:32:27
|
|
|
|
mateyka
|
jaz pa takole razmišljam - če naročim nekaj, lahko otrok dam tud kej iz torbe. lepo prosim no, pa kaj je zdaj to? rigidnost do konca imo.. naša tamala je zbirčna in lahko povem, da ji ponavadi nič ne diši razen kakih stvari, ki jih v gostilni ne dobiš, če hočeš kaj naročit. in če jaz naročim zase in me potem otrok prosi za ubogo "šnitko", zakaj ji ne bi smela dat? a dveletnik šteka, da sme tukaj samo juho in špagete jest? drugo mi je, če maš piknik na travi pred gostilno ali pa se vsedeš na njihove stole in mize ter ješ svojo malico. če pa naročiš eno pico in pijačo za starša, zraven pa ti otrok žuli ubogi sendivč, ker pizze ne mara (pri nas je to možno ) - whats the big deal?
|
|
|
|
RE: Pravljična dežela v Logarski dolini - NIK... 3.8.2011 22:37:06
|
|
|
|
ajataja
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka jaz pa takole razmišljam - če naročim nekaj, lahko otrok dam tud kej iz torbe. lepo prosim no, pa kaj je zdaj to? rigidnost do konca imo.. naša tamala je zbirčna in lahko povem, da ji ponavadi nič ne diši razen kakih stvari, ki jih v gostilni ne dobiš, če hočeš kaj naročit. in če jaz naročim zase in me potem otrok prosi za ubogo "šnitko", zakaj ji ne bi smela dat? a dveletnik šteka, da sme tukaj samo juho in špagete jest? drugo mi je, če maš piknik na travi pred gostilno ali pa se vsedeš na njihove stole in mize ter ješ svojo malico. če pa naročiš eno pico in pijačo za starša, zraven pa ti otrok žuli ubogi sendivč, ker pizze ne mara (pri nas je to možno ) - whats the big deal? Ja tole je pa potem čisto druga zadeva,na tak način pa mislim da noben ne bo kompliciral,ampak kot je avtorica posta napisala da so imeli odejo in celo piknik košaro ,potem je pa to res mišljeno kot piknik za celo družino in ja tako pač ne gre ker je pač treba gledat da se da kaj zaslužit.
|
|
|
|
RE: Pravljična dežela v Logarski dolini - NIK... 3.8.2011 22:39:20
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka jaz pa takole razmišljam - če naročim nekaj, lahko otrok dam tud kej iz torbe. lepo prosim no, pa kaj je zdaj to? rigidnost do konca imo.. naša tamala je zbirčna in lahko povem, da ji ponavadi nič ne diši razen kakih stvari, ki jih v gostilni ne dobiš, če hočeš kaj naročit. in če jaz naročim zase in me potem otrok prosi za ubogo "šnitko", zakaj ji ne bi smela dat? a dveletnik šteka, da sme tukaj samo juho in špagete jest? drugo mi je, če maš piknik na travi pred gostilno ali pa se vsedeš na njihove stole in mize ter ješ svojo malico. če pa naročiš eno pico in pijačo za starša, zraven pa ti otrok žuli ubogi sendivč, ker pizze ne mara (pri nas je to možno ) - whats the big deal? je mal drugače, kot pa samo kavico in pivo pa razlika je tud uboga šnitka ali pa sok, sendviči, sladoled, čokolada...
|
|
|
|
RE: Pravljična dežela v Logarski dolini - NIK... 3.8.2011 22:41:50
|
|
|
|
mateyka
|
ja sej, odvisno kaj so hotli Bojanini 29 naročit in kaj sami k mizi prinest - razmerje naredi situacijo.. je pa tud res, da je mal huda 150m od gostilne hodit najedat piknikarjem - to še nisem šlišala, ne videla..
< Sporočilo je popravil mateyka -- 3.8.2011 22:42:52 >
|
|
|
|
RE: Pravljična dežela v Logarski dolini - NIK... 4.8.2011 7:54:54
|
|
|
|
josephine27
|
se popolnoma strinjam z mateyko. če imamo kaj svojega za otroka zdraven nam nikoli niso komplicirali. seveda je normalno da kaj naročiš.
|
RE: Pravljična dežela v Logarski dolini - NIK... 4.8.2011 8:43:52
|
|
|
|
Bojana 29
|
Mogoče nisem razumljivo napisala. V gostišču smo odrasli želeli naročiti pijačo, sladoled za otroka, ... piknik odejo pa postaviti par metrov od mize (samo za otroka). Pa še to, gostišče je ločeno od otroškega igrišča na katerem je mini gostilna in še edini gosti smo bili. Piknik košara in vse ostalo kar spada zraven je bilo namenjeno samo otrokoma. To sem tudi povedala, pa je kljub temu gospa rekla, da tega ne smemo. Zato smo šli 150 m vstran od tega gostišča in otoškega igrišča - bi se vrnili in tudi kaj popili pa so nas "vrgli" na cesto. Poleg tega pa smo še želeli v ta pravljični gozd in jim zato tudi plačati (je vstopnina). Torej tudi s tega stališča smo gosti gostišča. In z gosti se ne dela tako .
|
|
|
|
RE: Pravljična dežela v Logarski dolini - NIK... 4.8.2011 8:46:30
|
|
|
|
Rožica I
|
Tole se lahko samo pri nas zgodi .
|
|
RE: Pravljična dežela v Logarski dolini - NIK... 4.8.2011 9:01:36
|
|
|
|
eva1
|
No mi imamo pa ravno ta vikend namen it v Logarsko! Ker nisem bila že od osnovne šole tam, nimam pojma kako vse skupaj izgleda..nekaj sem na netu videla, sedaj pa me še bolj podrobno zanima-mislili smo iti do slapa, pa potem v to pravljično deželo, tam nekaj pojesti in seveda glavni namen se je malo premigat! Zdaj pa vprašanje-kje naj parkiramo? Koliko je recimo od gostilne(tam kjer je ta pravljična dežela ) pa do slapa? Mogoče bi šli še na Okrešelj, samo ne vem koliko je pot primerna za 4 in 6 letna otroka! Ok vsi namigi in ideje kaj naj si ogledamo so več kot zaželjeni !
|
|
|
|
RE: Pravljična dežela v Logarski dolini - NIK... 4.8.2011 9:06:22
|
|
|
|
ninini
|
Na to temo pa moram pripomnit,ker smo tudi mi bili tam pred 14 dnevi in smo bili zelo zadovoljni in smo ravno tako sedeli tam v gostišču si lepo naročili pijačo otrokoma pa sem dala vsakemu svoj sendvič in je tista gospa ki je stregla videla pa ni ničesar rekla.Je pa res da mi nismo bili oboroženi s kakimi košarami za piknik in odejami,ampak samo z enim manjšim nahrbtnikom ,tako da mislim da ni problem v tem da otroku tam ne bi smel dat kaj za jest iz svojega nahrbtnika in je tista gospa najbrž res mislila da boste vi kar kampirali tam tolk vsega imate zraven.
|
|
|
|
RE: Pravljična dežela v Logarski dolini - NIK... 5.8.2011 18:55:02
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bojana 29 V gostišču smo odrasli želeli naročiti pijačo, sladoled za otroka, ... piknik odejo pa postaviti par metrov od mize (samo za otroka). Pa še to, gostišče je ločeno od otroškega igrišča na katerem je mini gostilna in še edini gosti smo bili. Nič čudnega.
|
|
|
|
RE: Pravljična dežela v Logarski dolini - NIK... 7.8.2011 21:20:51
|
|
|
|
eva1
|
Danes bili v Logarski, moram reči,da je bil super izlet(pohod od pravljične dežele do spala Rinka)...kr dolga a zelo prijetna pot! kar sem želel napisati, da je vse povsod okoli pravljične dežele in v okolici gostilne Na razpotju napisano da ni dovoljeno prinašati svoje hrane, tako da je jasno in glasno napisano in če pogledam iz njihove strani čisto logično! Konec koncev, zadnjič bi bili vi prvi ki bi imeli piknik, čez 1teden bi še kdo...pač to ni piknik plac! Mi smo v gostilni jedli in zato smo plačali samo 3 karte za pravljično deželo namesto 5 kart, kar se mi zdi zelo prijazno od njih...
|
|
|
|
RE: Pravljična dežela v Logarski dolini - NIK... 8.8.2011 15:46:39
|
|
|
|
Lolek in Bolek
|
No se moram kar pridružiti Bojani, ker so se meni zdeli blazno neprijazni, celo nekoliko arogantni že leto nazaj. Ampak seveda nisem napisala, sem raje hitro pozabila
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 idej, v katere muzeje z otrokomKer smo radi družinsko aktivni tudi na kulturnem področju, vam v spodnjem članku predstavljamo nekaj muzejev, ki smo jih...
Zadnje s foruma
Tretji otrok, da ali ne?endrinaAli bi se poleg dveh otrok odločili še za tretjega?da (
72%)
ne (
28%)
Število vseh glasov: 289Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!