paris
|
IZVIRNO SPOROČILO: sunqueen Ja, saj zdaj berem ZDR, ampak še vedno ne vem, ali prodajalka lahko zapre trgovino in je ni pol ure Ne vem kako točno je po zakonih, lahko pa ti napišem, kako je v praksi. Pri našem podjetju lahko zapremo za čas malice, in to tudi vsak dan naredim za pol ure. ( Ni živilska trgovina) Še nikoli v 22 letih mi nihče ni rekel, da ne smem. Na vrata seveda obesim list od kdaj do kdaj me ne bo, in nekako se držim, da je to vsak dan ob istem času. Kar se tiče branja revij, ko ni nikogar- nimam časa, čeprav bi lahko . Interneta nimamo, s privatnimi telefoni je pa tako, da tudi jaz seveda kdaj telefoniram privat, samo, če pride stranka rečem v telefon" pokličem nazaj" in odložim- strank nikoli ne puščam čakat, ker vem kako je meni zoprno, če moram kje čakat zaradi telefonov. Kar se tiče kajenja vtrgovini, pri nas nikoli ni bilo dovoljeno- predvsem zaradi požarne varnosti, na srečo sem nehala kadit . Kar se tiče dodatnega zapuščanja delovnega mesta za pol ure ali več. Nekajkrat v vseh letih se je zgodilo, da sem morala kakšno stvar nujno urediti med delovnim časom, ker nikakor ni šlo drugače. Takrat sem klicala na upravo, povedala za kakšno nujno stvar gre, kdaj bi trgovino zaprla, za koliko časa, in so mi vedno dovolili. Jaz bi rekla tako, postavi se v kožo zaposlenega in bodi človeška. Bolj kot boš prepovedovala, bolj se bodo zaposleni upirali in ti za hrbtom počeli ravno vse tisto kar ne bi smeli.