|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pravila razprodaj
21.7.2005 10:01:43   
CatJa
Zadnjic sem sla mal po trgovinah in iskala srajce s kratkimi rokavi za mojga :love: In pridem v eno majhno trgovino, preverim kaj imajo in na policah v ozadju trovine odkrijem ene ful lepe primerke. Prodajalko vprasam ali so srajce s kratkim rokavom (ker so bile pac zapakirane) in rece ja, so. Pogledam ceno in glej ga zlomka, niso znizane! In sem jo vprasala ce to ne spada pod poletna oblacila in mi je hladno odvrnila: te pac niso znizane.
Zdej me pa zanima ali lahko trgovci samovoljno dolocijo kaj gre na razprodajo in kaj ne - glede na to, da gre za sezonsko (poletno) robo? Ker razmisljam o tem, da bi zadevo prijavila na Urad za varstvo potrosnikov.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pravila razprodaj
21.7.2005 10:11:25   
baguSka
Ah..

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pravila razprodaj
21.7.2005 10:13:10   
kepica
Jaz sem bila par dni nazaj v eni trgovini,je pisalo na vratih na veliko -40,potem pa pridem noter,je bilo pa samo nekaj stvari znižanih.Od zimske pa do poletne konfekcije:zmeden:

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pravila razprodaj
21.7.2005 10:19:06   
kofetek2010
kak mesec pred začetkom razprodaj dvignejo določeno blago za cca.20-30% (in ga umaknejo iz polic; da folk pozabi najn), nato pa to isto blago kao znižajo za 30-40% :) no, pol si pa izračunaj kolk prišparaš :zmeden:
pa ponavadi imajo največji % znižanja stvari, ki itak ne grejo, ki jih nihče ne bi kupil, če bi bile zastonj :zmeden:

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Pravila razprodaj
21.7.2005 10:33:43   
malika
Svašta!
Pri nas v MB (Zara) pa prodajajo bobmažne jopice-kakšno imam doma v omari že od decembra lani za novo kolekcijo!!!! In ko sem prodajalko vprašala kako to, in da imam to doma že več kot pol leta, je samo skomignila z rameni in hitro šla na drug konec trgovine!

Mislim, ful si dovolijo no

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Pravila razprodaj
21.7.2005 10:58:09   
pety78
Sem delala v trgovini z oblačili, ampak sem pozabila, kako je že določeno z zakonom.
Mislim, da morajo imeti določen % blaga v trgovini znižanega in najmanj 70% (upam, da se nisem uštela....lahk da malo manj) blaga mora biti znižanega za tisti %, ki je naveden....recimo....znižanje do -40%. Torej ne smeta biti za 40% znižana recimo samo 2 artikla.

Ne vem, kako se v drugih trgovinah dogaja, vendar mi cen nikoli nismo dvigovali pred znižanjem. Poleg tega pa mora biti na deklaraciji navedena stara cena, ki je z rdečo prečrtana in prav tako z rdečo napisana nova cena.

Bom pa še preverila, kako je s tem in vam javim, razen, če me ne bo že katera prehitela, ki dela v trgovini. ;)

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Pravila razprodaj
21.7.2005 11:09:28   
Anonimen
To piše pa v Zakonu o varstvu potrošnikov:

Če je odstotek znižanja objavljen v razponu, mora najvišji odstotek znižanja zajemati najmanj eno četrtino vrednosti vsega blaga, ki je na razprodaji.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Pravila razprodaj
21.7.2005 11:26:39   
pety78
Samo eno četrtino? Uf, sem falila. :)-:)-

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Pravila razprodaj
21.7.2005 11:40:38   
KIRA
trgovec mora določen odstotek sezonskega blaga znižat, ni mu pa treba vsega. to je doloženo v zakonu, koliko % mora spustiti za kakšno količino blaga.
je pa druga stvar, če obljublja popuste na VSO blago. takrat ti pa tudi obljubljen popust mora dat. drgač je to primer za tržno inšpekcijo...

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Pravila razprodaj
21.7.2005 11:41:26   
Anonimen
:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-
No, saj jaz sem tudi nekaj o eni polovici sanjala, preden sem šla v zakon gledat, hehe. Saj ni čudno, da se mi še vedno vse zdi tako drago v trgovinah.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Pravila razprodaj
21.7.2005 11:54:33   
CatJa
Eh, pol itak znizajo bolj tisto robo, ki ne gre tako v promet :hudicek:

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Pravila razprodaj
21.7.2005 12:18:49   
lin
Res so nesramni samo dostikrat mi kupci spregledamo da piše do -40% ne pa -40%,kar ni isto -40%pomeni da je vse znižano za -40%, do -40 % pomeni pa da neki je znižano neki ni ampak največ je znižano za -40%.
Sem malo zablodla a,ne resno sem mislila čeprav se meni to nezdi prav.dD negovorimo o trgovinah kjer par dni pred znižanjem dajo taboljšo (firmato)robo v skladišče za čas znižanj(primer Hervis,greš par dni pred znižanjem in majo polno polico poletnih stvari od North Sails,.........,pol pa prideš prvi dan znižanj in vidiš mogoče dve majčke če jih sploh pred tremi dnevi pa so meli ooohoho stvari te znamke ,neverjamem pa da so par dni pred popusti vse prodali ker ljudje nismo šutasti da bi tri dni pred znižanjem kupovali neko stvar če veš da bo pol znžanje.
Meni je recimo ful doro kot majo v trgovini Iana v Portorožu.
Recimo ene dva do tri tedne pred popusti dajo recimo 25% na gotovino,pol za čas popustov je vse kar je v trgovini tudi poletno in kar je z dolgimi znižano za -45%pol pa po cca. dveh tednih vso robo ki jim je ostala dajo znižano recimo vse po 1.000 1.500 2.000 se mi zdi do 3.000.tako sem jaz pozimi dobila hlače ki so bile v redni prodaji 7.500(res so bile ker sem jih gledala dosti časa pred znižanji)za 1.500,No bravo Iana v Portorožu:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Pravila razprodaj
21.7.2005 12:26:33   
dejčka2
Mimogrede,sem bila prvi dan razprodaj v H&M in sploh nisem vedela kaj je znižano, ali ti popust na blagajni obračunajo. Potem pa sem ugotovila da 3/4 poletnih stvari, za otroke, sploh ni bilo znižanih, tudi za dojenčice so imeli samo eno stojalo znižano. Verjetno bodo pozimi prodajali kratke rokave.:zmeden:

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Pravila razprodaj
21.7.2005 13:26:12   
Anonimen
Lep pozdrav! :bravo::bravo::bravo:

Tudi jaz sem imela isti problem. Na prvi dan razprodaj sem šla v City Park v New Yorker-ja z namenom, da si kupim modrček ali komplet spodnjega perila, pa je bilo znižano vse, razen tega... :ups::ups::ups:
In v Intersparu je bilo enako... :ups::ups::ups:
In nisem kupila nič... :zmeden::zmeden::zmeden:

Pa-pa!

:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Pravila razprodaj
21.7.2005 14:21:57   
Andra
Da povem še jaz svojo zgodbo.
Pred kratkim sem v Hervisu gledala šotor za tri osebe in zraven blazino za napihnit. Odločila sem se, da bom počakala na razprodaje, ker bo takrat sigurno znižano. Šotor je stal 14.990 SIT, blazina pa 2.990 SIT. In kaj se je zgodilo?
Ta ista artikla sta res "znižana" ampak kako? Na šotoru je zraven pripopana cena 24.990 SIT in prerčrtana ter aktualna 14.990 SIT (kao znižano za 10.000 SIT). Isto je pri blazini, le da je tam cena 3.990 in sedaj 2.990 SIT. Bi jim še nasedla, če ne bi ravno dobrih 14 dni nazaj iskala točno teh artiklov.
Svinje, kako si sploh upajo? Sploh niso nič znižali, samo prilimali zraven neke cene in jih prečrtali.Tako sem jezna kot :hudicek:, da bi jih res najraje prijavila.
Kaj menite ve?

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Pravila razprodaj
21.7.2005 15:25:42   
lin
kerensa,ampak spodnje perilo ni sezonsko tako da ponavadi ni znižano,na žalost:zmeden:Nrazen v posebnih trgovinah kjer držijo smao spodnje perilo ap dao znižanje,drugae ko so sezonska znižanja spodnje perilo ni,vsaj v teh trgovinah kjer prodajajo še ostalo

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Pravila razprodaj
21.7.2005 16:07:52   
soncece24
andra, mojemu :love: se je v Hervisu enako zgodilo pri eni srajci. to je kr primer za inšpekcijo, jaz bi jih prijavla. kake svije:pujs:

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Pravila razprodaj
21.7.2005 19:07:48   
kofetek2010
to kar sem prej napisala drži, sem delala v eni taki trgovini (sicer na uvozih v veleprodaji), a vem kaj so morale trgovke v trgovini delat :(

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?