|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pravice očeta do otroka
22.2.2006 8:32:38   
Anonimen
Kakšne pravice ima oče do otroka, če partnerko zapusti v prvem mesecu nosečnosti in sam za nosečnost seveda ve. Predlaga splav,ker pa ga ne doseže zapusti bodočo mamico. No bodimo iskreni, tudi drugače bi jo.
Kaj pa zdaj? Ali lahko zahteva kasneje potrditev očetovstva, obiske,...
Ima katera izkušnje  s tem?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pravice očeta do otroka
22.2.2006 8:43:35   
muha1
Jaz mislim, da ima vse pravice do očetovstva, če je otrok njegov in do obiskov. Pa saj je otrok njegov. Očeta več ne moreš izbrisati, kar je je! Tudi v otrokovo je dobro, da ima očeta, tebi pa bo lažje, ker bo moral plačevati zanj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.2.2006 8:46:23   
Soncnica
Ztomaz ima prav! Jaz bi na tvojem mestu preko sodišča izterjala tako visoko preživnino, kot jo sploh lahko. Bo tako otrok imel od očeta vsaj kakšno korist. Lahko zahtevaš tudi povračilo (deljenih) stroškov za nazaj, to je stroškov, ki so nastali zaradi nosečnosti

lp 

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.2.2006 8:50:20   
Anonimen
Lahko pa tudi narediš tako, da tega moškega ne priznaš kot otrokovega očeta. Rečeš, da je oče nekdo drug, ne on. Lahko, da bo znorel in odkorakal stran. In ne bo imel nobenih pravic, ker ti njega ne boš priznala za očeta, on bo pa tudi dvignil roke od tega. Lahko pa on vloži tožbo za ugotavljanje očetovstva - kar pa dvomim, glede na to, da otroka sploh ni hotel.
Na ta način je lahko otrok samo tvoj.
O moralnem vidiku take odločitve pa ne bom razpravljala. Povedala sem samo za možnost.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
22.2.2006 8:58:02   
Anonimen
Ma eni ljudje so res barabe. Pri moji sestri je tako. Za prvega otroka mora že celo življenje za karkoli vpisati preživnino, ki je v 18 letih še ni videla. To je pri otroških dodatkih, štipendiji, subvenciji za avtobusno vozovnico za v šolo itd. Tale namišljena preživnina zna včasih celo otrokovo življenje otroka prikrajšati za marsikaj, kar bi mu moralo pripadati.
Tako da vpis očeta je res lahko huda dilema. Vsaj meni bi bila. Do kdaj pa ima oče dejansko pravico, da se odloči biti oče svojemu otroku, pa ne vem točno. Se mi zdi, da je bilo enkrat tule govora, da do otrokovega enega leta starosti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
22.2.2006 9:03:30   
Marogica
Mislim, da imata pravico kar oba, oče in otrok. Pa čeprav bo oče ostal samo biološki oče, moraš gledati dolgoročno in misliti predvsem na otroka. Kako bi se ti počutila, če bi šele po 15 letih izvedela ali spoznala svojega očeta?? Kaj pa bo iz te zveze nastalo ali se razvilo, je pa odvisno samo od njiju dveh. Tvoja naloga pa je, da to zvezo vzpodbujaš, pa čeprav si najbrž trenutno jezna na otrokovega očeta. 
Nobena ženska nima pravice iz jeze ali drugih osebnih nagnjenj do očeta, le-temu nagajati ali ga izsiljevati. Ne pravim, da je pri tebi tako, govorim na splošno.Take stvari se nikoli ne rešujejo na "hrbtih" otrok.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.2.2006 9:17:35   
pety78
Težka odločitev. Kako bi se jaz odločila? Sigurno bi pretehtala, kaj je za otroka najbolje. Pozabi na jezo bodočega očeta in temeljito razmisli, kakšen človek je. Ali je sposoben dobro vplivati na otroka in skrbeti zanj, ko se bo sprijaznil, da ga ima? Če ne, potem verjamem, da bo imel tvoj otrok nekoč očeta, ki sicer ne bo biološki. Zaradi tega pa ne bo nič prikrajšan.

Ne vem, ampak meni se ne zdi najbolj pomembno darovalčevo seme. Biti oče pomeni veliko, veliko več.

LP, Petra

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.2.2006 9:30:51   
Anonimen
Zako pety78 mislim tudi jaz. S partnerjem imava namreč že otroka, pa mu je že ta zadnja briga na tem svetu. Ta nosečnost je bila popolnoma nenačrtovana, prestrašila me je, vendar imam en splav že za sabo in kot je ena napisala četudi bom sama bom lažje nosila še enega po rokah kot na vesti. Tako v resnici čutim. Da se bo umaknil zdaj seveda boli, ampak nimam namena to reševati preko pikice, vprašenje je če bo njegov očka to sploh želel.

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.2.2006 9:44:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ima katera izkušnje  s tem?

To je ze nadrealizem..  Se mi ne sanja o tem...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
22.2.2006 10:12:20   
Anonimen
Nikakršen nadrealizem, če se prav spomnim je bila v taki  situaciji Teja in njen Maj? Pa verjetno ni edina. Zdi se mi namreč do konca strahopetno, neodgovorno in grdo da jo moški popiha v tem najbolj občutljivem obdobju vsake ženske in da ne sprejme malega bitjeca. Si ga potem zasluži imeti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
22.2.2006 10:16:06   
Anonimen
Hej!

Partner nima nobene pravie do obiskov otroka če ni podpisal očetovstva. Lahko pa kasneje toži tebe za očetovstvo, čeprav se to po moje zelo redko dogaja.

Moj je mene zapustil še predno sem vedela da sem noseča. Očetovstva ni podpisal, denarja ni še nikdar dal; prišel ga je pa pogledat 5x (pa ima mali zdaj eno leto - nazadnje smo se videli septembra).Tako da mislim da kaj več ne bo zahteval.

Je pa tako, da jaz njemu nisem nikdar rekla da ga ne sme pridt pogledat, ker se mi zdi prav da ga otrok pozna. Tožit ga pa ne mislim ker nimam denarja zato, pa tudi se mi zdi brez veze, da se tožarim par let, da bom pol dobila 13000 (kolikor baje dobiš iz preživninskega sklada).

Lep pozdrav.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
22.2.2006 10:43:49   
cicido
Jest se podpisem pod Marogico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
22.2.2006 11:14:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
22.2.2006 11:45:07   
Anonimen
O pa še kako lahko zahteva vse pravice do otroka,lahko ti tudi pošteno
nagaja,pa mu nihče nič ne bo branil.Če bo znal na socijalni
fajn jokat in stokat,bodo socijalne bol njemu verjele,kot tebi.
Nobene bajne preživnine ne boš iztirjala na sodišču.Odvisno je koliko
ima dohodka priznanega,če je zaposlen in podobne zadeve.
Oče je zščiten kot beli medved,ne glede.če te je zapustil še kot
nosečo,ali pa da ti grozi,pa nagaja.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
22.2.2006 11:50:14   
CatJa
Anonimna, jaz ti svetujem, da kljub zameri in bolečinam partnerja tožiš za očetovstvo. Če noče pravic, naj ima vsaj obveznosti! Razen, če si sama tako dobro preskrbljena, da lahko preživljaš dva otroka.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.2.2006 11:57:25   
dory
No pa se bom oglasila se jaz, ceprav mi je ta tema ze rahlo prezvecena user posted image .

Sama sem bla v podobni situaciji...moj bivsi je,ko sem jaz nepricakovano zanosila ugotovil,da mu ne sezem do gleznjev...tako se je izrazal...silil me je v splav na vse mozne nacine..ker tega ni dosegel je sel...a le za toliko casa, dokler je bil se "cas" za splav...potem je preveril zadevo...prisel nazaj...pa ne zaradi ljubezni, ampak zato, da bi mi dal vedet, kaksna **** sem, da sem mu to lahko naredila...ponizeval me je, zatiral, zaniceval...jaz pa sem sprva se malo potrpela, vse do usodnega padca, zanj seveda neznegauser posted image , zaradi katerega bi kmalu izgubila otroka...za otroka ni nikol imel denarja, izogibal se je vsem nakupom hkrati pa me je zmerjal za vsako nakupljeno stvar,ces,da je za otroka pa ja vse dobro,ker itak ne bo dolgo rabiluser posted image ...in ob vsej tej zgodbi se danes sprasujem,kaj mi je bilo,da sem ga toliko casa prenasala...ampak je blo ze prav tako...bila sem jezna nanj seveda, ampak z vsakim mesecem vec,ko sem bla noseca, vedno bolj sem pozabljala na ta najin odnos in gledala samo se na odnos on in takrat se nerojen otrok...

Po dolgih mesecih muk sem se odlocila prekinit stike...za otroka je potem izvedel in ga tudi prisel pogledat...kaj dosti pa mu tudi ni bilo, sploh ker se je bal obveznosti...po drugi strani,pa je kazal svojo nezrelost,ko je po svetu siril take govorice, da smo veckrat pomislili, da ni cisto pri pravi...no ampak glede tega se ne sekiram vec, saj so moji domaci bili price marsikateremu incidentu in res sem jim hvalezna,da so mi takrat znali stati ob strani in mi dati moci za naprej....

Skratka od tega je ze kar precej casa...ocetovstva nisem urejala in ga verjetno se nekaj casa ne bom...gledam pa predvsem na varnost in zascito otroka nic drugega...ceprav si zelim,da bo nekoc le prislo tako dalec in bo prisel obiskat otroka...nikoli ne bom pustila otroka brez nadzora in tudi obiske ne bom dovolila prepogoste, ampak toliko pa, da bo tamal vedel kdo je njegov oce...rajs vidim,da je njegov oce enkrat na leto kot nikoli...ceprav dejanski oce bo pa nekdo,ki ga bo vzgajal...

Otrok ima pravico do oceta, ce so normalni odnosi in oce ne predstavlja nobeno ogrozenost za otroka...ampak taksni ocki bi se morali poleg pravic seznaniti tudi z obveznostmi, ki niso tako enostavne...sploh za tiste nezrele!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.2.2006 12:45:28   
lelaval
Če si se odločila, da boš otroka obdržala - to tudi stori, čeprav bo odšel. A, ko enkrat gre, ga ne vzemi nazaj le zaradi otrok.  - o tem ti je lepo napisala Teja. Otroci bodo nekoč odrasli, tebe pa zopet lahko pusti.
Kar pa se tiče otrok - verjetno bo prvega kaj obiskoval (ne vem koliko mu je pomenil do zdaj), drugega pa - boš videla, če ga bo sprejel. Če želiš, ga daj kot očeta (vendar terjaj preživnino), sicer lahko rečeš, da je otrok od drugega - v tem primeru pričakuj njegovo situacijo, ki ne o ravno prijazna.
O tem se pač sama odloči, ampak na koncu vedno glej, da bo dobro zate in za tvoja otroka.
Pa še user posted image user posted image user posted image user posted image , da bo tvoja pot posuta s cvetjem - a brez trnja. Resnično ti želim vso srečo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.2.2006 13:55:39   
Taj
Pravni pogled:

Zaenkrat tvoj otrok očeta nima in posledično tudi tvoj ex partner nima nikakršnih pravic, niti dolžnosti, nasproti njemu. Če ostane status quo tvoj bivši nima stikov,ne roditeljske pravice, ničesar...
Moj predlog: če noče očetovstva priznati, vloži tožbo na ugotovitev očetovstva.Zakaj? Ker je in bo to v korist otročka. Lahko bo prejemal preživnino, če ne bo šlo od očeta, pa od Preživninskega sklada, lahko boš uveljavljala regres pri plačevanju vrtca, lahko boš prejemala otroški dodatek, kasneje bo lahko zaprosil za republiško štipendijo...do vsega naštetega sicer ne bosta upravičena...Poleg tega pa je tudi s strani otroka in njegove kasnejše lažje identifikacije in osebnostnega razvoja zanj bolje, da ve, kdo je njegov oče in da ima z njim stik (četudi bo do tega prišlo šele kasneje), odnos do njega...sicer se bo celo življenje spraševal, iskal, sanjaril...Oba starša sta za otroka pomembna, čeprav nista ves čas prisotna in četudi ne idealna...Upoštevaje vse svoje dosedanje izkušnje in znanje lahko svetujem, da je v otrokovo korist, da očetovstvo čim prej uredita.

Formalnopravno to pomeni, da poiščeš odvetnika, založiš stroške tožbe in predlagaš izvedenca za DNK preiskavo. Če imaš denar, plačaš to dvoje sama (vse stroške na koncu postopka vrne tožena stranka, tvoj bivši), s tem, da ta preiskava stane 250.000 SIT. Če nimaš sredstev, bo tvoj odvetnik zaprosil za brezplačno pravno pomoč in bodo stroški kriti iz proračuna. 

Premisli, pretehtaj in se odloči. Kar koli boš storila, tebi in malemuuser posted image  želim vso srečo.

Če hočeš biti srečen, bodi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.2.2006 14:14:43   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Kakšne pravice ima ...

Vsak je lahko oče. Še tak kreten in nasilnež. Ni problema. Za vožnjo avtomobila pa rabiš izpit.  Še za traktor ga rabiš.
Kako pa je postal oče?
Saj niso stvari kar same naenkrat padle tako usodno. Ljudje sami jih pripeljemo do te točke. In navadno z vedenje in istočasnim zatiskanje oči. Potem se pa sprašujemo, zakaj se meni tako dogaja. Sedaj pa dajmo iskati možnosti, da se ga znebimo. Iz našega življenja. Iz življenja otroka.
Kaj pa ko si bo ta njegov oče ustvaril družino in premoženje. Ali ne pripada vsem njegovim otrokom dedovanje? Prikrajšanje otroka za očeta se bo poznalo kot mladostniku in tudi kasneje. Oče je del identitete, ne glede če je to tebi všeč ali ne. Ne pozabi. Ti si izbrala otrokovega očeta. Sedaj pa bo potrebno s to odločitvijo živeti na tak ali drugačen način.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.2.2006 23:02:58   
moja Pia
Sodišča v bistvu ne zanima zakaj sta se razšla.Če on-torej oče,vloži prošnjo na sodišče,da želi imeti stike s svojim otrokom,mu sodišče (če je nesporazumno) dodeli obiske do njegovega otroka in mesečno plačilo otroškega dodatka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.2.2006 23:07:09   
moja Pia
Soncnica,daj si malo preberi pravne člene in ne butaj neumnosti.

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.2.2006 23:13:57   
moja Pia
Kerensa to je nova teorija al kako?Če bi se vse šlo le na podlagi besed,bi danes vsi plavali pod vodo ali pa sedeli nad oblačkih.Si že kdaj slišala za DNK-a???Kri ni voda,ljubica!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
23.2.2006 0:12:14   
moja Pia
Tehnofil tvoje besede so bile zelo jasne in popolnoma se strinjam z njimi!!!
Ubogi otroci kaj počnemo z njimi.Če že pride do te situacije,da se nekdo ne razume in se odloči za razvojeno življenje,pa tukaj ostane otrok in sta oba starša normalna in odgovorna,se oba trudita po svojih najboljših močeh zanj,otrok še vedno trpi.ZAKAJ?!Ker mi nihče ne bo rekel,da si ta dva starša nikdar ne bosta več poiskala novega partnerja oz. nekoga,ki mu bo v njegovem življenju blizu.Tretja oseba zna narediti totalno zmedo!Pa če rečemo,da do tega ne pride.Otroku bo vedno rojilo po glavi,zakaj se to dogaja njemu,zakaj se prav njegova mamica in ati nimata rada,zakaj nikdar kakšnih počitnic ali potovanja ne preživijo skupaj,... bo velikokrat krivdo pripisoval sam sebi!
Ve gospodične pa se trudite na vse možne načine,kako najbolj očrniti očeta svojega otroka-svojega revčeka,kako ga bi olupale za denar,čeprav bi ga v bistvu vlagale kdo ve kam.Ko te je fant zapustil,te celo pripravljal do tega,da ne bi imela nobehih obveznosti,skrbi in raznih nepotrebnih nevšečnosti zaradi njegove oz. vajine neumnosti(na splav),si se sama odločila za trnjevo pot.Morala bi se zavedati takrat,da boš (si) edina,ki boš za otroka morala poskrbeti 100%,s pomočjo ali brez nje!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 23
23.2.2006 9:27:23   
Anonimen
Pia, ljubica... boš še enkrat prebrala moj post, kajne? Vidi se, da nisi niti malo razumela tega, česar sem napisala... Lahko pa seveda "kašljaš" dalje čez moje besede, ne da bi jih sploh razumela. Take imam najraje, ja...

(odgovor članu moja Pia)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
23.2.2006 10:50:56   
zoya_
Kot si rekla, da bi šla tudi, če ne bi bila noseča, narazen, potem ga ne moreš krivit, da te je zapustil nosečo... potem si tako ali tako vedela.... to si sama izjavila...

Zakaj bi otroka prikrajšala za očeta????? Oče, če otroka prizna ima iste pravice do otroka, kot ti. Zavedati se moraš tudi tega, da če bo opravil svojo dolžnost, to je plačeval preživnino, potem je tudi tvoja dolžnost, da mu omogočiš stike z otrokom.
Na sodišču pa nobenga nič ne briga, zakaj sta vidva šla narazen, gre se samo za dobrobit otroka.

L I V E S T R O N G

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?