Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Pranje zaves in čiščenje preprog 23.12.2005 9:07:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Če so novejše,jih najbrž perete v pralnem stroju,na programu za občutljivo perilo.Namesto belila,lahko vsipate v stroj vrečko pecilnega praška(pobeli tudi kuhinjske krpe in prte,namizne prtičke). Če pa so zavese starejšega datuma,zvečer napolnite kad z mlačno vodo, vsujte vanjo kilogram kuhinjske soli in jih pustite v slani raztopini vso noč. Zjutraj jih operite,tako kot ste navajene,lahko tudi z šamponom za lase. Čiste bodo pa še dišale bodo. Preproge: Mokre sledi popivnaš z pivnikom(tistim tapravim iz šolske torbe) Počakašda s posušijo,pol pa posesaš. Zbledele barve poživiš s kisom:v posodo uliješ pol kisa(tistega brezbarvnega)in pol mlačne vode.Najprej posesaš preprogo in jo potem s to raztopino in krtačo skrtačiš. Nekatere gospodinje še danes prisegajo na kislo zelje. Po preprogi potreseš kislo zelje in z suho krpo,zdrgneš vsak centimeter preproge.Ostanke (zelo črne)kislega zelja pometemo,ko se preproga posuši pa še posesamo.
|
|
|
|
RE: Pranje zaves in čiščenje preprog 23.12.2005 17:02:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Slana raztopina razmoči umazanijo,če pa pobeli že rumene zavese(od starosti) To pa nisem opazila Čiste pa so bile,pa dišale,po mojem ljubem mi šamponu.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?