|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pranje oblačil za dojenčka
26.9.2011 12:48:39   
roladica
Otroška oblačila (za dojenčka) naj bi se prala ločeno od ostalega perila. Meni se dogaja da imam že v dveh dneh umazane vse slinčke (pa jih nimam malo), ki bi jih pri pranju kuhala, pa je to čisto premalo. Nabere se mi le še nekaj tetra plenic in kakšen zamazan body. Vseh ostalih oblačil, ki jih imam za otročka ne perem na tako visokih temperaturah, ker mi jih je škoda (razne trenerkice in bolj pisane majčke). V bistvu za otroka vedno perem v napol praznem stroju. Zanima me če ste se ve vedno striktno držale tega ločenega pranja perila ali ste kdaj prale tudi skupaj s svojim cunjami? Ko imaš enkrat več otrok je pranja vedno preveč, sedaj pa pri nas še ni tako.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pranje oblačil za dojenčka
26.9.2011 12:58:05   
ajataja
Zakaj bi morala prat ločeno tega pa še res nisem slišala user posted image .Vedno perem vse cunje skup ločim samo po barvah.

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pranje oblačil za dojenčka
26.9.2011 12:59:55   
Anonimen
Ločeno sem tamaline cunje prala samo preden sem rodila, ko sem vse pripravljene cunjice na veliko prala in likala ... potem sem pa vedno prala vse skupaj ... mehčalca pa tako ali tako ne uporabljam spljoh.

(odgovor članu roladica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pranje oblačil za dojenčka
26.9.2011 13:51:36   
Medea10
Tud jaz sem prvič oprala ločeno potem pa kar skupaj. Pa ni blo nobenih reakcija la pa karkoli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
26.9.2011 14:26:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Medea10)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pranje oblačil za dojenčka
26.9.2011 15:22:48   
roladica

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

jz sm pri prvem vse dosledno prala loceno ene 4, 5m. pac so mi neke starejse in temu primerno pametne glave rekle, da se "tako mora". pri drugem sm ze bistveno manj komplicirala - pri tretjem pa na to verjetno ne bi niti pomislila user posted image
tko da, ja - operi slincke z ostalo robo. user posted image


Ja saj, men tud. Jaz pa tok za luno da sem jih upoštevala user posted image
Sicer imam nekaj znank, ki tudi striktno ločujejo perilo, zato sem misla da sem jaz čudna k se mi zdi to pretirano.

Tko da super hvala za vaše odgovore. Od danes naprej ne kompliciram več. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pranje oblačil za dojenčka
26.9.2011 15:26:20   
mayci
Nam so pred šestimi leti še v šoli za starše naročeli, da moramo v začetku za dojenčka prati ločeno. user posted image
Lani na šolo za starše sicer nisem hodila, sem pa takoj od začetka prala z našimi oblačili, pa je bilo vse ok.. user posted image


_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pranje oblačil za dojenčka
26.9.2011 15:55:57   
naja17
Jaz sem pač pred porodom itak tuk tega mela, da sem posebej prala, zdej pa tko, če je veliko, njegovo operem posebej, če pa moram pokombinirat, pa pokombiniram, ker na pol praznega stroja ne mislim laufat, če mam koš poln user posted image ... Hja, te pa zastopim, eni se zgražajo nad tem ja user posted image ...

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pranje oblačil za dojenčka
27.9.2011 9:38:32   
nusi
na začetku sem prala ločeno - velikrat napol prazen stroj. Po 3 mesecih sem nehala. Pomoje je odvisno od česa so umazane vajine stvari - če je tipična "umazanija" mal švica pa kakšen flek pomoje sploh ne bi bilo treba ločeno. sami mislim, da bom jaz na začetku kakšen mesec spet prala ločeno - navada pač.

Perem brez mehčalca.

< Sporočilo je popravil nusi -- 27.9.2011 9:39:36 >

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pranje oblačil za dojenčka
27.9.2011 13:59:42   
NinaK.
Če se prav spomnim, naj bi dojenčkove cunje prali ločeno v času, ko ima mamica po porodu čiščo. Tako so nam rekli v šoli za starše. Za naprej pa ne vem, če bi bil kak poseben razlog za ali proti. :)

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pranje oblačil za dojenčka
27.9.2011 14:01:34   
pasijonka
Ne vem, jaz za mojo skoraj 6 mesečnico še vedno perem posebej, ima pa toliko vsega, da perem tudi ločeno po barvah (svetlo, temno). Nam je sestra v šoli za starše rekla, da otroških cotic res ne moremo mešat z našimi umazanimi gatami user posted image  Perem pa izključno na 30 st z dvojnim izpiranjem in otroškim pralnim praškom, na 95 perem edino tetra plenice. Tako sem se navadila in bom verjetno še kar nekaj časa tako.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pranje oblačil za dojenčka
27.9.2011 14:30:39   
Anonimen
Ja no ... saj svojih umazanih gat in nogavic ne perem na 30 ali 40 stopinjah, ampak jih perem na 60°C ... če se bo pa skupaj z otrokovim pajackom pral moj T-shirt, pa res ne vem kaj bi bilo lahko narobe.

(odgovor članu pasijonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pranje oblačil za dojenčka
27.9.2011 15:24:21   
roladica
Ja tudi meni ni jasno kaj bi lahko bilo narobe. Saj na koncu je tako ali tako vse OPRANO!!! Jaz itak nobenega spodnjega perila ne morem prati skupaj z otroškimi cunjami ker imava oba z možem v večini temno perilo. Z otroškimi slinčki se bojo najbrž prale predvsem brisače, kakšna bela majica tu pa tam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pranje oblačil za dojenčka
28.9.2011 22:30:34   
ninchi9
Eh, kak si ene znate zakomplicirat življenje.... user posted image Kaj pa je narobe z umazanimi gatami?? A so kužne?? Saj na koncu je vse oprano...
Pasijonka - Boš videla, ko boš začela z gosto hrano, pa boš mela na bodijih razno sadje in zelenjeavo - verjemi, da ne boš več prala na 30 stopinj. Jaz korenčka še s 95 ne spravim dol.

Jaz sem vedno rekla tak - perem enako kot ostale cunje, razen v primeru alergij - takrat pač moraš res pazit. In če otrok nima težav, ne vem zakaj bi si delala dodatno delo. Mi imamo enostavno tok cunj, da se mi lahk zmeša, če bi se še s tem obremenjevala, pa ločeno prala. Je pa res, da imam sensitive prašek in mehčalec.

Sem pa slišala tudi veliko hvale glede teh pralnih kroglic - tak da je za poskusit, pa še prišpara se pri denarju.

Roladica - probaj na 60 oprat slinčke, pa jih malo prej namoči. Jaz na tak način vse spravim dol in ne rabim ven kuhat.

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pranje oblačil za dojenčka
29.9.2011 0:23:31   
Roberta69
Jaz vedno perem ločeno, ker za tamaledva ne dodajam mehčalca, čeprav tudi za naju samo ekološkega. Se mi pa vedno nabere poln stroj otroških, tako da za kakšno mešanje itak ni prostora, je pa res, da imamo kar nekaj cunj in ni potrebe, da bi jih pala na par dni, enkrat/teden je čisto dovolj. Če kuhaš itak nima veze kako umazane in kakšne obleke daješ skupaj, če pa na manj, pa ni gli hfino, po moje, da se pere recimo spodnje perilo z otroškimi oblačili.

_____________________________

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pranje oblačil za dojenčka
29.9.2011 11:15:57   
pasijonka
ninchi9, glede umazanih gat si si že sama odgovorila. Meni ni apetitlih, ta mala ima tudi svoj koš za perilo. In tega ne čutim kot dodatno obremenitev. Da bom pa kdaj prala na 95 st pa ne verjamem, ker nič, razen tetra plenic, ne perem na tej temperaturi. Niti pralnih pleničk - itak se jih ne sme, prav tako še nisem videla otroške cunjice, na kateri bi pisalo, da se jo lahko pere na tako visoki temperaturi. Mi jih je tudi škoda, da bi jih tako uničila, ker ima ta mala res lepe cotke. Za vsak madež obstaja način, kako ga odstraniti, in to večinoma z naravnimi sredstvi. Gre preverjeno vse dol.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pranje oblačil za dojenčka
29.9.2011 11:26:40   
zaspancek1
Eh, najbrž res ene malenkost komplicirate user posted image . Pri prvem sem prve tri mesece prala ločeno, potem pa sem začela dodajat še ostalo. Prala sem od začetka z mehčalcem (ker nisem imela sušilca, voda pa je obupno trda) in ko sem videla, da nima otrok s tem nobenih težav, sem prenehala ločevati. Podobno je bilo tudi pri drugem, s to razliko, da sem v začetku prala skupaj oblačila otrok. Ko tudi drugi ni imel problemov s kožo, sem pa prala vse skupaj (pisano tudi moje in od dragega, belega pa imamo res zelo zelo malo - pravzaprav samo tetra plenice) - tudi gate, ja user posted image , ker ne vem, česa vsega bi se lahko nalezle otroške obleke (če se že moje niso posračkanih bodijev). Skratka - že dolgo ne ločujem in če otrok ni občutljiv, tudi ne vidim nobene potrebe po tem.

(odgovor članu pasijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pranje oblačil za dojenčka
29.9.2011 22:25:56   
ninchi9
Zaspanček - se strinjam s tabo. Pač naj dela vsaka, kak ji paše. Saj slej kot prej vse nehajo prat ločeno - če ne pa takrat, ko so otroci nad 10 let user posted image , takrat že majo vsi tak usrane gate kot mi user posted image

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Folna kislina
xtinchy

Ali jemljete pred in do 3. meseca nosečnosti folno kislino?

da (52%)

samo pred nosečnostjo (1%)

samo v času nosečnosti (29%)

ne, vendar pazim, da jo vnesem dovolj s hrano (5%)

ne (13%)


Število vseh glasov: 297

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!