|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pranje oblačil za novorojenčka
10.7.2005 12:34:46   
spella
Oj!

Mene pa zanima, ali boste prale kompletno vsa oblačilca...(men je čist novih kompletkov tolk škoda prat, ker pol niso nikol več tko lepi:ups:) al samo tista, ki pridejo na kožo in tista, ki so sposojena in že rabljena:zmeden:. Kaj pa kovtrček in obrobo za posteljico?

Pa še to...zanima me katera nepremočljiva podloga (jogi zaščita) je najboljša? A se po kvaliteti dosti razlikujejo...pa da se otroček ne poti preveč? Kje ste te podloge kupile in kok ste dale (+firma)?

Lp Špela:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
10.7.2005 12:47:12   
eva1
Ja menda boš pa ja vse oprala-sej vrjetno tudi zase vse opereš:zmeden2:
Zakaj pa nebi bili več tako lepi, če jih upereš-valda bojo bli! Pa moraš jih uprat, jaz še nase nebi dala oblačila, k jih je prej 100 rok prešlatalo-bljak!!!
Jaz sem vse oprala, kovterček, obrobo za postlo, vse! Sej tisto obrobo kr naprej vleče, pol pa roke v usta, taklo da:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.7.2005 12:56:17   
spella
Ja sej maš prov...na kolk pa pereš pliš, da ni pol čiat zbit:zmeden:. Pri kovtrčku sem pa mislila prov kovtr ne tiste prevleke, ki je za čez...tisto itaq;).

Lp Špela

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.7.2005 13:04:00   
Jessy
Tudi meni je bilo škoda prati novih oblačilc, pa sem jih vseeno. Vse, razen tistega, v katerim ga bomo prinesli iz porodnišnice, sem prala v stroju (ločila po barvah), kompletek za iz porodnišnice sem pa na roko, da je res nežno opran in izgleda še vedno, kot da ne bi bil sploh opran.
Tisto, kar sem dobila od sestre sem tudi vse oprala. Kar je bilo belega sem dala na 95 C, barvne pa na 40 C. Kovtrčkov nisem prala, dekice pa sem. Oprala sem tudi posteljnino, obloge okrog posteljice pa nisem.

Jaz sem nepremočljive podloge gledala v Arielu, pa mi ni bilo všeč, ker so frotiraste in se mi je zdelo pretoplo, pa še v vijola barvi so, tako da me je tudi to odbijalo, saj se skozi tanko rjuhco vidi barva.
Kupila sem v Baby Centru od Racmana. Vzela sem kar ta mičkeno 50 x 75, ker dejansko rabiš samo za pod ritko, ampak na tej podlogi bo cel dojenček gor. Cena je pa 1490 SIT. So imeli pa tudi večje podloge.

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.7.2005 13:04:23   
Tiamo
Tudi jaz sem vse preprala, me je kar groza, če pomislim, kje so se vse stvari valale in čez koliko rok je šlo.

Jaz ponavadi perem tako, kot piše na etiketi. Pliš sem prala na 30 stopinj. Kovterček sem pa oprala na ročno pranje (imam tak pralni stroj, ki ima to možnost). Prej pa raje preveri, če se ga lahko pere, mora pisati na etiketi.

LP

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.7.2005 13:06:36   
CIPRESA
JA spella tud jaz ti priporočam da opereš vse tudi jaz sem oprala vse še od vozička ki sva ga kupla tisto podlogo ki je notri... uglavnem vse.

Tisti flis po pranju res postane bolj grob ampak nimaš kaj za dojenčka je potrebna 100% čistoča. Pa še nekaj nam so v mat. šoli rekli da je tudi dobro da za dojenčka stvari ki se držijo njihove kože peremo skupaj ne mešano z našimi umazanimi, je boljše. Jaz sem se tega držala zdele, ko bomo pa rodili bomo pa videli kako bo(mislim na plenice pa plajške...).

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.7.2005 13:07:55   
Tiamo
Aja, še za podlogo, jaz sem kupila isto kot Jessy, od Racmana, samo da sem kupila ta večjo 60 x 120 za 2920 SIT...sem upoštevala, da lahko kdaj tudi kaj pobruha. Ta podloga, ne prepušča tekočin, ščiti proti pršicam, ne drsi na podlagi in diha.

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.7.2005 13:12:23   
mala Tinka
Plišaste stvari pred pranjem obrni in peri v pralnem stroju čisto normalno na 40°.

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.7.2005 13:13:42   
spella
Še to...kater prašek pa boste oz. ste že uporabljale za pranje? Navadnega ali Persil Sensitiv oz. Ariel Kids... a, obstaja še kakšen za dojenčke :zmeden:. Pa brez mehčalca ne?

Lp Špela

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.7.2005 13:21:27   
Tiamo
Jaz sem uporabila kar navadnega od Ariela, edino mehčalec sem kupila Sensitive, ampak sem ga razrečila z vodo...

Nič nisem komplicirala, so nam v materinski šoli, rekli, da lahko uporabimo mehčalec, samo da ga razrečimo.

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.7.2005 14:40:28   
miševi
Kot so že ostale napisale - jaz bi oprala vse.
Pliš naj bi se pral obrnjen, je bolje.
Prala sem tudi kovterčke in obrobo za posteljico (naj bi bilo pralno, vseeeno preveri etiketo).
Uporabljam prašek kot za vse nas (tekoči za pisano, prašek za kuhanje), enako mehčalec. Pri prvi :duda: se je obneslo, če bodo pri drugem težave, bo pa potem mehčalec odpadel. Edino za :duda: sem v začetku prala ločeno od našega perila, saj se hitro nabere. Če je manj, potem lahko daš tudi manj praška.

LP:rozica:

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.7.2005 14:41:48   
miševi
Aja, pa še to - tudi jaz imam Racmanovo podlogo. Deluje manj umetno, plastično...

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.7.2005 16:53:28   
Seven*
Ce hocete oprati z necim res neznim, kupite pralni prasek Frosh z Aloe vero. Res super prasek. Sicer nima nekih hudih pralnih efektov, je pa bio razgradljiv in zelo prijazen kozi. Jaz perem samo z njim.

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.7.2005 17:02:58   
eva1
jaz sem prala vse na 90 stopinj, razen kar je zelo intenzivne barve sem prala na 60, no pa kar je blo dekic...Zaprala nisem zaenkrat še nč!

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.7.2005 18:23:23   
spella
No pa še to vprašam tukaj, da ne bom začenjala nove teme.

Ali mogoče katera ve če prodajajo zaščite za posteljico tudi posebej: samo peno in potem posebej prevleko za to peno in prevleko za kovtrček:zmeden:. Jaz sem videla samo komplete...blago že zašito v to peno, ki se ne da nič menjat.

Uff, sem zakomlicirala;).

LP Špela

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.7.2005 20:06:52   
kimi
Oprosti ampak dobra si da lahko daš nase cunjo ki jo je premetavalo miljon ljudi po rokah. Jaz jih ne morem dat nase niti ene kaj šele na otroka

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.7.2005 0:03:37   
lelaval

Jaz sem vse oprala (tudi tiste, ki niso na koži), ker tudi sama ne oblečem nič, če ne operem prej.
Seveda sem prala posebej, saj na začetku, ko imaš "goro" stvari, ki si jih dobila, ne moreš rečt, da nimaš dovolj za poln stroj.
Jaz bele plišeke perem kar na 95 (garantirano jih visoka temperatura ne uniči).

Seveda sem vsem stvarem dodala mehčalec, saj se mi zdi, da bi drugače bilo vse pretrdo, pa naše bebice tudi morajo malo dišat.

Dokler so še dojenčki in stvari sami še ne umažejo, pa ne potrebuješ praška kot je Ariel Kids, ker madeži (če sploh so) le še niso tako trdovratni.

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?