Teyla
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo IZVIRNO SPOROČILO: Teyla IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Kakorkoli obrneš je za moje pojme tole s pralnimi plenicami eno navadno preseravanje. Če se tebi da s tem ubadat, ne vem, zakaj bi se mogle v vrtcu. Pa eni bi mel pralne plenice, drugi bi mel že v jaslih Portugalščino, jest ne vem, kaj si bodo še spomnili. Ne verjamem pa, da ma tvoj otrok plenični izpuščaj zaradi običnih pampersk. Tko, zdej me pa pojejte. Običajno se s tvojimi odgovori na tem forumu strinjam, tokrat pa (žal) ne. Pralne plenice-vsaj pri meni-niso nobeno preseravanje. Če jih kdo uporablja zaradi lepšega, z njimi verjetno tudi kmalu preneha. Otroci lahko dobijo izpuščaj od pampersk, jaz vem, da jih moja tamala dobi, ko več dni zapored uporablja nepralne plenice. In kakšno preserevanje je, če ima en otrok pralne plenice? Za vzgojiteljico in pomočnico ni NIČ več dela, samo plenica ne roma v koš, ampak v vrečo, tako da ne vidim nobenih posebnih "zahtevkov" s strani staršev. Pol pa najdi kaj drugega kot Pamperske, ki so itak največji šit od plenic sploh te ki so delane za naš trg, ne pa da obremenjuješ vzgojiteljice še s tem. Saj ne rečem, če lepo prosiš in daš možnost izbire. Verjamem, da te nobena vzgojiteljica ne bo zavrnila, oziroma bodo redke. če se pa obnašaš tko kot da je tvoj otrok iz porcelana in nekaj čisto posebnega napram ostalim v skupini je pa to nekaj povsem drugega. In od avtorice teme sem dobil točno tak občutek. Predstavljaj si pa 20 takihle vreč za plenice v igralnici. Pomoje bi blo zlo zabavno...aja ups, sej res, na to takšni ne pomislite, vaš sonček je neki ekstra. Tko zelo EKO pa tele plenice tud niso, ja eni se zarad tega s tem preseravajo. Gre zelo veliko vode in zelo veliko praška skozi odtok zarad teh plenic. Mi grejo pač ta preseravanja, ki so po večini modne muhe, pa naj bodo to pralne plenice, eko hrana in podobno pač majčkeno na jetrčka in tko je z mano. Pač dec zarukan :), ki na polno zavija z očmi ob pametovanju na roditeljskih ki prihajajo vedno od enih in istih, ki hočjo bit neki ekstra. Pamperske jaz rečem vsem tem plenicam. V bistvu ravno teh nismo še sprobali, dobi pa izpuščaje po dm-ovih (navadnih in eko), mullerjevih, lumpijevih Govorim za nošenje 3dni skupaj. Naša še ni v vrtcu, bo šla septembra. Ravnateljico sem vprašala, če bi bil kakšen problem, pa je rekla, da načeloma ne, podrobno se zmenimo na sestanku. Mene ne moti, da bi imela navadne plenice (to sem tudi povedala), ampak sem vprašala za primer, če ji ne bi ustrezale. Verjemi, da si ne bi delala dodatnega dela (in stroškov), ker plenice dobijo v vrtcu. Kot rečeno pa, nismo še tam. Avtorice tudi ne poznam, niti se nisem tako podrobno spuščala v ton govora. Dobro, tebi se zdi preseravanje, enim pač ne. Meni so pralne plenice kul, navdušila sem že dve kolegici (sta me same spraševale). Kar se pa porabe vode tiče in praškov, pa navadne plenice naredijo večjo svinjarijo kot pralne (od izdelave do odmeta). Blue violet imam našo v privat varstvu, pa verjemi, da komaj čakam da gre v vrtec. In nisem rekla, da previjajo 14 otrok v pralne plenice, ampak samo enega, če ima ta slučajno izpuščaje. Enako kot bi lahko zahtevali drugo znamko plenic, če mu ta, ki jo imajo v vrtcu ne ustreza (ali pa da starši celo prinesejo svoje). Eno je kompliciranje, drugo pa prošnja. Če se pač vzgojiteljica s tem ne strinja ali ji to predstavlja težavo, pač ne kompliciraš. Osebno sem mnenja, da se da vedno pogovoriti in najti kompromis.
|