Polonca s piko
|
Tanja1980 - Pri Racmankah se da na vrh, ampak se nič ne premika ali leze ("testiram" že 17mesecev). Mam tudi par Popolinijevih, k se da vložek v žepek, pa mi ni preveč všeč - samo dodatno delo, še tam ga polagam na vrh. Kar se tiče tega, da wonderoos izgledajo sintetično; tudi pri Racmankah se da po vrhu prekrivne hlačke, ki so umetne, da preprečijo puščanje. Ampak men je všeč, da so posebej, ker jih ni potrebno vedno oprat, če niso umazane, jaz tudi po 5 previjanj uporabim isto (dokler ne dobijo vonja po urinu). Ne vem, kakšna je notranja sestava, vendar moje osebno mnenje je, če je večji del umeten ne naredi dosti za otrokovo kožo; obstaja dosti takih, ki so naravne (bambus, bombaž, tencel), npr. že omenjene Racman, Popolini, Lotties, Štorklja... Darjussa: Jaz sem začela pralne uporabljati, ko sem bila dovolj pri sebi - po 14 dneh. V tetra ti ni treba povijat, če ti ne naročijo širokega povijanja, pa tudi v tem primeru lahko kupiš primerne krojene, jaz sem imela ene dve plenički široki racman (pa sej zvenim že kot reklama :D). Tancy: Otrokova koža je v pralnih pleničkah vlažna. Pa s tem ni nič narobe. Ko je zrel zato, mu pomaga, da začuti kdaj se polula in je moker in se lažje privadi kahlice. To, da ima vlažno rito, je mojo dosti manj motilo (beri: rite ni več potrebno mazati), kot umetna plenička z gelom, po kateri ima hitro rdečo ritko. Gel (natrijev poliakrilat) je kar precej škodljiv, več o tem si lahko prebereš tukaj. Cepetavček, me veseli, da si navdušena! Res je fino, da nas se vedno več zaveda ekologije, zdravja... Ene ste spraševale o stroških. Tudi na tej strani (klik na NOVO...) je en fajn izračun, dopade se mi, ker je prirejen na slovenske cene in razmere. Je pa seveda izračun za njihove plenice. Kar sem si še ogledala na spletni strani wonderoos, me preseneča cena, ki je kar precej visoka. A ni lepo podpret domača podjetja? Druga stvar, ki pa me je zelo zmotila (priznam zato, ker imam največ Racmank in sem z njimi zelo zadovoljna!), pa je napis, da so "razglašene za najboljše pralne plenice" - glede na kaj? Kaj je bilo odločilno? Sestava najbrž ne. Vpojnost? Mehkoba? Ahhh... meni zelo odbijajoč zapis, a najbrž zelo prepričljiv za nekatere potrošnice... No, sem se razpisala...
|