patrino
|
Moj se večkrat reži in pravi, da sem zadnji naivac na svetu, pa vseeno mislim, da tole ni nihče ukradel. Kot vemo ima Hofer v prodaji tudi dosti tekstila, pa je čisto lahko kdo ( kakšen od kupcev) s tal pobral klafeto in jo vrgel v kakšno gondolo,kjer so bile ostale cunje. Vse te košare s cunjami so v Hoferju velikokrat v takem stanju, kot bi vanje treščilo, ker vsak po svoje cuka stvari ven, tako, da so tudi čisto nove cunje včasih pomečkane in poflekane tako, kot bi jih kdo že nosil. A med druge cunje, ki jih prodajajo , si kaj pogledala? Sama sem med tistimi posamezniki, ki ne morejo mimo izgubljenega copatka, igračke, kapice...če jo vidim ležati kje sredi pločnika in se ji že od daleč vidi, da je nekemu revežu padla dol...Ponavadi jo poberem in jo postavim zraven na ograjo, obesim na vejo...Nekako se mi toži, da bi folk hodil po tem, pa še od daleč se vidi, če jo kdo išče, če je nekje više...čudna sem vem.Mogoče zato, ker sem sama raztrešena kot strela in non stop kaj iščem in izgubljam. Lansko leto sem izgubila denarnico z vsemi karticami, vozniško in osebnimi izkaznicami od vseh družinskih članov, ter z zajetnim svežnjem gotovine. Predenj sem sploh ugotovila, da je nimam ( minilo je par ur), mi jo je na dom prinesel bivši sošolec, ki jo je našel v mestu . Jaz sem pač ravno zato še vedno mnenja, da je kraj res veliko, vendar pa poštenost še vedno vodi.