Anonimen
|
Ja, saj to je tisto - volja... Priznam, da bi se tudi jaz raje odpovedala marsičemu drugemu, če bi mi bilo treba, kakor pa cigareti... Da bi omejila hrano, sicer nisem prepričana, ampak - kdo bi vedel?... Če bi želela shujšati, morda tudi to... Kadilci imamo eno tako "čudno" (za nas je logično) razmišljanje, da nam je tiste pol ure pri jutranji kavi, seveda s cigaretom v roki, meditacija. Sami sebe smo prepričali, da nam zjutraj "možgani ne zalaufajo" brez primerne doze nikotina (pa vendar istočasno popolnoma normalno funkcioniramo tudi, dokler ne prižgemo prvega cigareta). Zato je jutranja kava nuja, navada, obveza in še kaj - večinoma. Skoraj ne poznam kadilca, ki ne bi tudi pil kave. In ravno o volji razmišljam tudi jaz zdaj. Ja - večinoma se omenja mojo nosečnost. Ampak - kadila sem tudi, ko sem bila noseča z Janom, pa je popolnoma zdrav (razen, če me kdo prepriča, da je hiperaktivnost posledica kajenja v nosečnosti), in zato se "tolažim", da bo tudi tokrat tako. Ravno zato, ker po 10-ih letih kajenja še nimam (vsaj ne da bi vedela) nobenih posledic, razmišljam, zakaj sploh nehati. Za zdravje? Hja... Ponavadi začnemo o tem razmišljati šele, ko nam kaj manjka. Meni še ne. Zaradi denarja (da ga prihranim)? Ne, tako slabo mi pa še ne gre. Boljše počutje? Težko, če sem pa zdaj prepričana, da se bolje počutim s cigaretom v roki (ustih). Zakaj torej prenehati z nečim, v čemer človek uživa? Dajte mi, punce, eno dobro idejo, dober predlog. Pa ne zgoraj naštetih, prosim, ker pri meni (zaenkrat) ne učinkujejo. Prav tako nimam nobenega namena zapravljati denarja za kakršnakoli predavanja, tečaje, knjige, obliže in vse ostalo. Nisem še poskusila s tem, ampak to pa samo zato, ker sem prepričana, da je res potrebna samo volja, da lahko prenehaš. Jaz pa volje nimam in se dovolj dobro poznam, da vem, da mi je tudi tečaji, knjige in obliži ne bodo dali, če je ne bom našla sama pri sebi.
|