|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poziv vsem KADILKAM
4.10.2005 2:39:53   
Anonimen
Če lahko RRovke skupaj hujšajo, se morda lahko tudi skupaj odvajamo od kajenja... user posted image

Je še kje kakšna, ki bi skupaj z mano poskusila nehati? Začele bi 13.10....

Saj veste - da nas je več (za motivacijo)... user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poziv vsem KADILKAM
4.10.2005 2:44:16   
KODA
Zaenkrat imam že tromesečni post,če me bo pa kaj grabil v te smeri se pa pridružim!Nikoli se ne ve!user posted image

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.10.2005 6:37:55   
CIPRESA
Evo Kerensa jaz priznam da imam to grdo slabo razvado in se je že izboljšalo ko sem bla noseča sedaj pa ne dojim pa spet rauham ko nora. Le da sedaj vedno ampak vedno kadim zunaj nikoli v prostoru ...hvala bogu mi je vsaj to kapnilo. Sama nase sem jezna ker sem prišla že na pol poti pol pa spet istouser posted image .
Pa tudi volje nimam!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.10.2005 7:42:12   
paris
Če bo slučajno kej volje se pridružim!user posted image

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.10.2005 8:44:59   
Marogica
Če bo želja in volja-mogoče.........kdaj.
Drugače pa dosti sreče

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.10.2005 9:17:18   
Anonimen
Me ne zanima....zdaj hujšam.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
4.10.2005 9:20:50   
LONA13

Evo jest se pridružim...
med nosečnostjo nism, po porodu tud nekaj časa ne. Ko je mel pa mali operacijo sem pa začela in kar ne morem nehat.... Se mi cigareti gravžajo, pa še zmer nič ne pomagauser posted image .

Nejc praznuje dva rojstna dneva 20.7. in 2.8.!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.10.2005 11:39:44   
Timotej
Kerensa, bereš mi misli, ker sem tudi jaz med tistimi "razvajenkami" in se za to odločam že kar nekaj časa, vendar nimam ta prave volje. Sej lahko sma pa sam midve v tej akicji, če druge ne bodo za to. Kaj praviš?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.10.2005 11:44:39   
soncece24
sem se že hrani odpovedala, čikov pa ne dam... še ne...

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Timotej)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.10.2005 12:42:28   
urši*
bi ne bilo slabo ,če bi nehala....

sam ne vem , če bo dost voleuser posted image

ne , vem , bi js tud rajš hujšat začelauser posted image user posted image

...na koncu bo vse dobro...če ni dobro, potem še ni konec...

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.10.2005 13:24:14   
nejcko
Jaz tudi nimam ne volje ne želje. Če me bo pa kdaj prijelo, potem pa ni problema, samo tale kdaj je vprašanje ... veliko vprašanje.

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.10.2005 13:54:28   
Anonimen
Punce, čist tko vam bom povedala! Nehat kadit je čist lahko, samo če si zares želite! Vedit morš, zakaj hočeš nehat, pa se vse da! Jaz sem orenk kadila, pa sem se odločila, da ne bom več in letos maja je blo že tri leta!!! In sem ful ponosna in nikol več ne bom začela!
Ne razumem pa kako lahko kadi katera, ko je noseča!!! Če bi mele res voljo nehat zaradi otroka, bi! Zapomnite si: vse je v glavi!
Pa ne mi govoriti, da vass cigareta pomiri, ker to ni res! Oz. je isto kot s kavo: kava dvigne pritisk za 15 minut, in isto vas cigareta pomiri le za 15 minut!
Veliko volje, pa bo šlo!

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
4.10.2005 14:15:10   
tejča
Hoj,

sama se lahko pohvalim, da že drugi teden pridno vztrajam. Nisem si rekla jutr pa konc, ampak si dopuščam še tu in tam kakšnega (najraje v soboto zjutraj ob kavi). Moram pa priznati, da sem se malo zredila (zdaj tudi pridno treniram) in tudi prebava se mi je strašno poslabšala. Ampak ne bom odnehala. Tako kot je rekla Hothien - VSE JE V GLAVI, ker se moraš samo odločit in to izpeljat, tako kot druge projekte v življenju. Kerensa in vse ostale, držim pesti za vas, da bi vam uspelo. Mogoče tudi z rednim sporočanjem na portalu, tako boste vzpodbujale druga drugo, ampak brez goljufanja, ja??!!!

Naj bo vsak dan zase lep. Posrbite za to!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.10.2005 14:22:38   
Anonimen
Ja, saj to je tisto - volja...
Priznam, da bi se tudi jaz raje odpovedala marsičemu drugemu, če bi mi bilo treba, kakor pa cigareti... Da bi omejila hrano, sicer nisem prepričana, ampak - kdo bi vedel?... Če bi želela shujšati, morda tudi to...
Kadilci imamo eno tako "čudno" (za nas je logično) razmišljanje, da nam je tiste pol ure pri jutranji kavi, seveda s cigaretom v roki, meditacija. Sami sebe smo prepričali, da nam zjutraj "možgani ne zalaufajo" brez primerne doze nikotina (pa vendar istočasno popolnoma normalno funkcioniramo tudi, dokler ne prižgemo prvega cigareta). Zato je jutranja kava nuja, navada, obveza in še kaj - večinoma. Skoraj ne poznam kadilca, ki ne bi tudi pil kave.
In ravno o volji razmišljam tudi jaz zdaj. Ja - večinoma se omenja mojo nosečnost. Ampak - kadila sem tudi, ko sem bila noseča z Janom, pa je popolnoma zdrav (razen, če me kdo prepriča, da je hiperaktivnost posledica kajenja v nosečnosti), in zato se "tolažim", da bo tudi tokrat tako. Ravno zato, ker po 10-ih letih kajenja še nimam (vsaj ne da bi vedela) nobenih posledic, razmišljam, zakaj sploh nehati. Za zdravje? Hja... Ponavadi začnemo o tem razmišljati šele, ko nam kaj manjka. Meni še ne. Zaradi denarja (da ga prihranim)? Ne, tako slabo mi pa še ne gre. Boljše počutje? Težko, če sem pa zdaj prepričana, da se bolje počutim s cigaretom v roki (ustih).
Zakaj torej prenehati z nečim, v čemer človek uživa? Dajte mi, punce, eno dobro idejo, dober predlog. Pa ne zgoraj naštetih, prosim, ker pri meni (zaenkrat) ne učinkujejo. Prav tako nimam nobenega namena zapravljati denarja za kakršnakoli predavanja, tečaje, knjige, obliže in vse ostalo. Nisem še poskusila s tem, ampak to pa samo zato, ker sem prepričana, da je res potrebna samo volja, da lahko prenehaš. Jaz pa volje nimam in se dovolj dobro poznam, da vem, da mi je tudi tečaji, knjige in obliži ne bodo dali, če je ne bom našla sama pri sebi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
4.10.2005 14:30:31   
Anonimen
Ja, pol pa ni kaj. Kadi veselo naprej. Kaj čmo razpredat v prazno, ne?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
4.10.2005 14:39:48   
Anonimen
Kerensa, glej, dokler boš razmišljala tako kot razmišljaš sedaj, ne boš nehala nikoli. Ja pri prvem otroku si mela pač srečo, da ni bilo nič narobe, pa mogoče jo boš mela tud zdej. Sam vprašaj enga G, kako nikotin škoduje tvojemu otroku! On se bo rodil z odvisnostjo od tobaka!!! Da ne govorim o tem, da se mu lahko kasneje razvije astma, ti povem iz lastnih izkušenj, da je to user posted image bolezen. Pa nisem zaradi tega nehala kadit. Da mam astmo sem zvedela kasneje.
Če rabiš kak pameten razlog, razen otroka, da nehaš kadit, ti jih par povem. Sam prosim brez zamere, ker je to moje osebno mnenje, pa še to šele odkar sama ne kadim, prej nisem tako razmišljala. Men je grdo vidit žensko s cigaretom, sloh, če je noseča ali če ma majhnega otroka. Res, ful grdo. Pa smrdi!!!! To ne boš vedela kako smrdi, dokler sama ne boš nehala kadit!
Moja prijateljica ni nikoli kadila, pa je vedno jamrala, da kako ji smrdijo cunje in lasje, ko pride iz službe, kjer sta dve kadilki. Jaz sem si mislila, da je orenk presrana in tečna. Zdaj, ko sama ne kadim, mi pa cigarete tako smrdijo, da bi lahko bruhala!!! Takoj zavoham kadilca!
Pa še neki bom povedala. Preden sem zanosila sem ful rada pila kave. Tri do štiri na dan! In to zvečer ob desetih sva z mojim fantom vedno pila kavo. Ko pa sem zvedela, da sem noseča, sem se kavi takoj odpovedala, pa mi sploh ni zasmrdela. Ker mi pač nobena stvar ni tako pomembna kot zdrav otrok! Pa tud če je samo 1% možnosti, da bi blo zaradi tega kaj narobe!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
4.10.2005 14:47:57   
Anonimen
Odpovedati se vsemu, četudi obstaja samo 1% možnosti, da bi bilo kaj narobe?
Hm... Kot kadlka ti lahko takoj postrežem z izgovorom - kar nekaj % več možnosti, da bi bilo kaj narobe, obstaja, tudi če ne kadiš... Saj vem, da kajenje te % povečuje, pa...
Kako izgleda? Sem človek, ki se z mnenjem drugih nikoli ni kaj posebej obremenjeval. OK, saj sem razmislila o mnenju drugih, ampak na koncu sem naredila vedno po svoje. S cigaretom me tudi ni tako lahko videti (kadim doma in v službi), da bi se obremenjevala s tem, kaj reče okolica. Ven na kavo grem pa bolj redko, da... Vse medicinske razlogo za ne-kajenje poznam, zase in za otroka. Kar se pa smradu tiče - slabše voham kakor večina ostalih (nekaj ne štima z mojim nosom), zato zavoham samo vonje, ki so res močni in me "običajna" doza cigaretnega dima ne moti. Seveda verjamem, da smrdi nekadilcem in tudi kadilcem z "normalnim" vohanjem, ampak meni ne. Kaj pa vem...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
4.10.2005 14:53:38   
Marogica
1. To, da "kajenje resno škoduje vam in ljudem okoli vas", vemo tudi vsi kadilci, ne pa samo nekadilci.
2. To, da se vse dogaja v glavi, vemo tudi mi, kadilci, pa se nam v glavi pač nekaj drugega "dogaja".
3. To. da zgleda cigareta pri ženski grdo, veste vi, nekadilci, mi kadilci vemo, da zgleda cigareta-će že- grdo pri obeh spolih.
4. To, da so izpušni plini škodljivi za okolico, vemo kadilci kot nekadilci, pa se veselo spehajamo po cestah in živimo v mestih, pa fajn avte "kurblamo".
5. Pa brez skrbi, otroke pa imamo tudi mi radi.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.10.2005 15:00:55   
soncece24
Ja edini razlog ob teh, ki jih ne smem omenit, ker ti ne pomagajouser posted image se meni zdi, da nehaš, da ne daješ slabega vzgleda Janu, ki bi lahko čez par let tudi začel kadit in bi imel potem iste težave kot ti zdaj ko bi se htel odvadituser posted image

drugače pa ti ne znam svetovat, ker zaenkrat še nimam moči nehat. Dostikrat me kdo vpraša zakaj kadim. jaz rada kadim, zato kadim. ne zaradi dolgega časa, meditacijeuser posted image al pomirjanja, ampak ker mi je FAJN kadit. in dokler bo to tak dvomim, da mi uspe nehat.

Nisem ravno pomagala, vemuser posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.10.2005 15:02:59   
ZARA
Kakorkoli...men je nosečo žensko ki kadi, skrajno grozno videt...

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.10.2005 15:10:52   
Pikapolonica
ZARA, se popolnoma strinjam s tabo!

Drugače pa...

Včeraj sem videla eno "reklamo" oz. oglas proti kajenju. Tip sedi v kavarni, si prižge cigareto, močno zakašlja in izkašlja SVOJA PLJUČA, ki mu potem uidejo iz kavarne...

Pa razmišljaj v tej smeri, če drugače ne moreš (ali nočeš). Ker, dokler boš razmišljala tako kot pišeš, še dolgo ne boš nehala kaditi. In če ti že bo kdaj celo uspelo, ti bo edino takrat, ko boš to naredila v tišini in ne tako, da bo za to vedela cela RR. In tudi ne 13. 10., ali 24. 11, ali pa 67tega 15tega... Tudi ne jutri, ampak že danes. Ali še bolje, včeraj!

user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.10.2005 15:12:50   
CatJa
Drugih nisem brala, ker zdele nimam cajta, ampak, Kerensa, mislim v čem je pol fora, da objavljaš teme ZDAJLE BOM NEHALA KADIT, pa POZIV KADILKAM, .......user posted image  Kr tk, da ma folk kej brat. Sori, sam zdej si me pa mal razpuser posted image . Ti človk drži pesti oz. duhovno podporo, da ja nehaš, pol pa tk. Eh, brezveze. Tk kot v tistih temah, dec mi pravi, da sem debela, pa noče več seksat z mano, shujšala pa ne bi user posted image .
Pol pač kadi. Mene ne moti. Sploh.

Držte se, šibam po Jana user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.10.2005 15:13:00   
Anonimen
Če maš tako mnenje, zakaj potem sploh odpreš to temo, in vsem razgalaš, da boš nehala kadit, pol pa hočeš od nas razloge zakaj?!?! Pa, če se ne motim si to že pred par dnevi naredila - nehala in vsem raztrobila!
Torej, ne govori več in nehaj če misliš, pa se javi čez tri mesece, in se takrat pohvali, da si nehala!
Jaz isto moji mami govorim! Sem najbolj jezna nanjo, ko vsem pove, da bo nehala, pol pa ni nič! Brez veze!
Nisem pa nikomur rekla, da zaradi tega nima rad otrok! So še hujše stvari, kot kajenje med nosečnostjo!
Pa mi samo nekaj povej, bi nehala kadit takoj, če bi vedla, da je 90% možnosti, da bo z otrokom kaj narobe, al bi se zanašala na ostalih 10?
Je pa res tud nekaj - Kerensa si lahko kar roke podava - kot že rečeno mam astmo in alergijo na pršico, pa tud na morskega prašička, ki ga mam pa doma. In ga isto nisem mogla dat stran, čeprav vem, da mi škodi... Tako, da ti ne bom preveč pamet solila.
Ti pa želim, da najdeš to voljo in moč in da ti uspe! Srečno!
Pa tudi vsem ostalim!

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
4.10.2005 15:16:09   
tejča
Razlog, zakaj sem sama nehala je v tem, da me je občasno sililo na kašljanje in občasno sem ostala brez sape. Res sem se ustrašla, pa še na rekreaciji me je matralo za luft... Spomnim se našega družinskega kolega, ki je bil strasten kadilec in je nekega dne izvedel za svojega pljučnega raka. V tistem trenutku je nehal kaditi, a mu žal ni pomagalo, ker ga čez 2 meseca ni več bilo.

Sama ne bi v času nosečnosti nikoli kadila, pila bi samo brezkofeinsko kavo, nobenega vina... Vse to sigurno vpliva na otroka. Ne vem kako je lahko kdo tako brezsrčen, da v času nosečnosti vse to absorbira. Ne rečem, da to delaš za sebe in svojo dušo, ne pa nebogljenemu dojenčku. Tudi hiperaktivnost otroka je sigurno posledica kajenja, nekaj pa je tudi v sami naravi otroka.

Kerensa, ne vem zakaj pozivaš k prenehanju kajenja, če se sploh še nisi odločila in sedaj negiraš izjave drugih???

Naj bo vsak dan zase lep. Posrbite za to!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.10.2005 15:21:53   
lenika
To sem že enkrat nekje pisala, ker sem brala v nekem članku, pa bom še enkrat zapisala. Posledica kajenja v nosečnosti je lahko HIPERAKTIVNOST OTROKA.

(odgovor članu tejča)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Prezgodaj za otroka?
пеперутка16

Ali je pri 18 letih prezgodaj imeti željo po otroku in poroki?

Da. (30%)

Ne. (10%)

Morda. (60%)

Prezgodaj. (0%)

Neumnost. (0%)

Število vseh glasov: 10

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!