_sanja_*
|
Jaz sem v CE rodila decembra. Načeloma sem zadovoljna, zmotilo me je to, da so me eno uro in pol pustile popolnoma samo priključeno na CTG. Groza. Popadke sem imela na 1-3 min, bolelo me je tako, da sem mislila, da bom umrla, na spregled pa ni bilo niti babice niti zdravnika. Še čistilke ne. Itak ane, saj je prvi porod, se sploh ne mudi, itak prvič traja dolgo. No, pri meni ni trajalo dolgo. Voda mi je odtekla okrog 12.30h, v P prišla ob 13.30h, potem sem bila na CTG do 15h, potem je pa končno prišla zdravnica, me pregledala, rekla da sem odprta 5 cm, potem pa tuhtala ali bi me dala na oddelek, ker se še ne mudi ali pa v porodno! No, pa reče, da bomo vseeno šli v porodno, ker se ne vidi kakšne barve je plodovnica. Rodila sem ob 15.52h. Če bi me dala na oddelek, bi verjetno rodila tam. No, potem sta se obe - babica in zdravnica čudili, da "kako je šlo to hitro, pa za prvi porod." Meni se ni zdelo hitro, ko sem ležala na CTG. Porodna soba je druga zgodba. Ob meni je bil partner, zato sem bila pomirjena, vedela sem da lahko gre po babico, dajal mi je piti vodo, me bodril... Super. Sem pa morala ležati strogo. Nikakor nisem smela vstat. V mojem primeru ne drži, kot je napisala emina: "Če si tiho, ti ne morejo ustreč". Jaz nisem bila tiho, pa mi niso hoteli ustreč. Če povzamem... Če sem bila prej z babico strašno nezadovoljna, se je to v porodni spremenilo. Tam se je izkazala. Zaščitila mi je presredek, niso me rezali, niti se nisem raztrgala, mali je bil ok, porod tekoč, hiter. Nimam pripomb, z izjemo začetnega sprejema. Z veseljem bom rodila še enkrat, kljub temu, da je blo res intenzivno. Mene je verjetno rešilo to, da je bil porod hiter. Če bi trajal par ur več pri taki intenzivi in strogem ležanju verjetno ne bi danes govorila o lepi izkušnji...
|