|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Power point
28.6.2006 12:23:55   
m_m
A ga kdo obvlada? Jst mam ene par uprašanj, ker se tako lovim, da je groza.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Power point
28.6.2006 12:36:48   
Anonimen
ja vpraš pol bomo vidl kok smo pametn :)

(odgovor članu m_m)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
28.6.2006 13:07:21   
m_m
OK. No, sej bom bolj za sproti spraševala, ker se še malo z vsebino ukvarjam

Glede animacija, ki bo minimalna in ozadje vedno isto...

- Kako se da narediti nekje ob strani, da vidiš kje si po slajdih? Kot npr. v starem meniju Nokie, ko ti je kazalo kje se nahajaš. Pa da bi se dalo tudi potem skakati nazaj, če bi pri vprašanjih rabila kaki slajd iz sredine prezentacije, da ni potrebno iti v program in potem notri ikati slajda in ga povečevati. Se pravi, rabim neko kazalo ob strani

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.6.2006 18:17:52   
SLAMlCA
Živjo

Po če te prav razumem pojdi tam na VIEW pa NORMAL

Pa bi ti moglo levo vršt ven ikonce men sicer to avtomatsko ko priem not.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.6.2006 18:25:58   
m_m
Ja, slamica, ko delaš v programu, imam na levi strani strukturo dokumenta.

Mene zanima, kako lahko dobim kazalo potem, v končni prestavitvi... da kaj hitreje najdeš.

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu SLAMlCA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.6.2006 19:33:47   
Stajerka
Jaz bi na tvojem mestu na koncu (na zadnjem slidu) naredila "kazalo" z naslovi vseh slidov, po tem z desno miško klikneš na tekst in izbereš Action settings. NA zavihku Mouse klick izbereš Hyperlink to  in tam številko slida. Vprašanje pa je kako se vrniti nazaj na zadnji slide?user posted image  Po istem postopku.....

Druga varianta pa je, da uporabiš power point možnost premikanja med prosojnicami: med prezentacijo desno klikneš in izbereš GO Slide Navigator in tam izbereš željeni slide...

Srečno, user posted image

Če hočeš videti, moraš gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.6.2006 21:42:03   
m_m
Aha, tega še nisem našla. Bom probala in poročala ali je ratalo. Hvala

(odgovor članu Stajerka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.6.2006 9:36:35   
m_m
Jaaaa, Stajerka to je to user posted image  Samo da imam jaz vse v slovenščini. Tale navigator oz. pojdi na diapozitiv je super.

Drugače pa je fajna prva varianta. Nredla sem kazalo na zadnji strani, po naslovih, in ko sme kliknla hiper povezavo, sem bila na prvi strani!!! Za nazaj pa je možnost enega interaktivnega gumba, pojdi na zadnji diapozitiv. Juhuhu, Hvala.

(odgovor članu Stajerka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.6.2006 10:06:20   
m_m
No, zdaj pa eno čist osnovno vprašanje:

Kako zaključiš prezentacijo? To je tisto, ko nekomu pošlješ po mejlu, pa se mu kar čez celoten zaslon odpre (ni ptorebno it gor na predvajaj diaprojekcijo).

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.6.2006 12:20:27   
Nixxon
Ne shraniš kot navaden ppt format, ampak kot PPS. Daš "Shrani kot" (Save as) in pod format naštimaš PPS.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.6.2006 12:47:52   
m_m
Aha user posted image  Sicer tam ni kratic. Samo princip, kje to nastaviš, mi ni bil jasen. Hvala Nixxon (nea sme frofesor videt vseh mojih fint user posted image

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.6.2006 20:55:20   
m_m
Evo, novo vprašanje:

Prehodi oz. animacija med diapozitivi - če vstavim diapozitiv preko interaktivnega gumba. Prihod gre naredit (preko načrtovanja diapozitiva), odhod pa je zmeden. Če kliknem interaktivni gumb na vrinjenem diapozitivu, ki me poveže z izvornim diapozitivom, pridem na izvornega, samo animacija je takna kot prihod izvornega diapozitiva. Jaz pa bi rada odhod vrinjenega diapozitiva spreminjala.

Primer: Imam prezentacijo z 10 diapozitivi besedila, in nekaj dodatnih s slikami (ti so dostopni preko interaktivnih gumbov, če nanese, jih kliknem, če ne izpustim; zato ne morejo biti del prezentacije).

Prehode imam vse z obračanjem. Rada pa bi da te vrinjeni diapozitivi prihajajo kot razgrnitev, in odhajajo kot odgnitev (če sploh obstaja) ali pa še enkrat odgrnitev. ne pa da s klikom na interaktivni gumb na izvorni diapozitiv dobim prihod le-tega z obračanjem user posted image

Ima kdo kak boljši predlog, kako vklučiti vrinjene diapozitive, tako da ne motijo osnovne prezentacije in da je gledalcu jasno, da potem spet pridemo na osnovni "tir"?

* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.6.2006 22:48:28   
m_m
Pa še tole...

Naredila sem kazalo na koncu z interaktivnimi gumbi na vsak diapozitiv predstavitve - pregledno kazalo. Zanima me, kje se da izklopit animacijske sheme, če grem na katero od teh strani? Nočem, da se mi potem pojavljajo na enak način, kot v sami predstavitvi.

Aja, pa ono zgoraj sem delno sama rešila (po principu znajdi se, ni ravno po načelih PP-a user posted image  )

< Sporočilo je popravil m_m -- 30.6.2006 22:50:19 >

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.7.2006 11:08:43   
m_m
Zakaj je datoteka vedno večja, če brišeš slike in jih nadomeščaš z zmanjšanimi user posted image  

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.7.2006 8:38:26   
Nixxon
Sem ti že v privat sporočilu povedal skoraj vse.

Glede velikosti poglej, ali so vedno večje slikovne datoteke same, ali šele potem, ko jih vneseš v prezentacijo.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?