Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha v avto pred nami se je srna sama zaletela (v zadnji blatnik) in je obležala na tleh. Meni duša ni dala in sem kolegu zaukazala naj se ustavi in sva šla do nje, jaz sem jo pokrila čez oči s puloverjem, zrinila sva jo dol iz ceste in poklicala policijo. Lovca kar ni in ni bilo in mislim, da smo kar debelo uro tam stali in čakali, srna pa je ležala na tleh in samo globoko dihala (čist je bila paf). Jaz sem bila prepričana, da bo umrla. Potem pa mi ni dalo miru, pa sem jo po bušiju potipala, pa ugotovila, da je breja. Mali je notri skakal ko utrgan. Valda tudi od strahu. No, čez nekaj časa se je pa srna začela dvigovati (zagotovo je kako uro ležala) in sem jo prijela, da ne bi pobegnila na cesto, pulover je imela še vedno na očeh in ko sva ugotovila, da normalno stoji, sem ji dol potegnila pulover, se nastavila, da ne bi spet skočila na cesto in je odskakljala stran od ceste. Vmes se je še obrnila, naju pogledala (je delovalo tako, kot bi se nama hotela zahvaliti) in šla svojo pot naprej. pa sem bila prepričana, da bo umrla, ker ji je tudi malo iz noska kri tekla, pa srne navadno ne umrejo zaradi poškodb, ampak zaradi strahu, ampak ta je odskakala. zdej, a je potem preživela al ne ne vem, jaz sem jo "oddala" živo Ojok, a daj, Freycha. Zdaj si mi pa le uspela tisto slabo vest spet zbudit, ki sem jo poskušala potlačit. Kaj pa če bi naša srnica tudi preživela? Ampak ji je precej tekla kri iz gobca, pa premikati se difinitivno ni mogla. Ampak kaj pa če res samo od šoka!? Mi smo potem raje šli stran od nje, da je ne bi še dodano vznemirjali, ker bi se nas strašno bala, pobegniti pa ni mogla. Ko sem se čez kakšno slabo uro peljala mimo, je ni bilo več. A to s puloverjem čez oči? A to si kje slišala, da se tako naredi, da ni tako zelo preplašena ai kako?