|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Povedati ali ne?
29.8.2007 13:22:53   
ana b
Znašli smo se pred problemom user posted image  in vas prosim za nasvet.
Naš triletnik že 2 leti hodi v vrtec, kamor gre večinoma zelo rad. Se zgodi, da kakšno jutro reče, da ne bi šel, pa potem kljub vsemu brez problemov gre, ko rečemo, da gresta mami in ati v službo. Sedaj pa sem jaz doma na porodniški. Mali očitno še ni ugotovil, da sem doma, ker je pri nas babi, ki počuva dojenčka, da jaz lahko peljem malega v vrtec. Sedaj pa se sprašujem kako naprej, ko babi več ne bo. Ali mu povedati, da sem doma in kako ga potem spraviti v vrtec, ali pa si zmislimo nekaj v stilu, da gre dojenček v poseben vrtec in mami v službo. Kaj pa če se srečamo na sprehodu, ker je vrtec zelo blizu naše hiše?
Mamice, ki ste to že dale skoz z idejami na plan. Zaenkrat je dojenčka lepo sprejeluser posted image in bi radi, da tako tudi ostane.

Hvala, hvala, hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Povedati ali ne?
29.8.2007 13:25:01   
Anonimen
Ja, jaz bi mu povedala. Na sprehod bi pa hodila v drug konec, da te ne bi dopoldne videl, ker bi verjetno štalo naredil.

(odgovor članu ana b)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
29.8.2007 13:28:11   
Anonimen
Sem za resnico.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
29.8.2007 13:35:28   
Jančika_
Niti pomislila nisem, da mu ne bi povedalauser posted image . Na sprehodu pa se izognem vrtcu. Enkrat sem morala tam mimo ravno v času, ko so bili zunaj, pa je malo sitnaril, da bi šel z mano, a je v dveh minutah spet pozabil na to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.8.2007 13:46:23   
taška30
Hja, naša 2,5 letnica je rabila tri mesece, da je pogruntala, da jaz ostajam z dojenčico doma. In takrat je bila kriza: ne greeem v vrtec, bom doma pri teeebiuser posted image  Za nameček je bilo to še čez poletje, ko so združevali skupine, drugi otroci, druge vzgojiteljice...

Pa sem hitro napletla zgodbico, da grem jaz tudi v službo, tamajhna pa v vrtec za dojenčke. Od takrat nobenega problema več. Laž??? Ja, pa kaj, saj ne bo dolgo, le še par mesecev, potem bo pa res tako.

Se mi zdi čist preveč od 2 letnega otroka zahtevat, da razume in se razumsko sprijazni, da mora v vrtec, če je pa mama doma in bi bil raje pri mami.

Jo pa vozi mož zjutraj v vrtec.

Glede sprehodov pa, saj verjetno veš približno, kdaj se sprehajajo, pri nas v glavnem vedno pred kosilom (10-11-ih). Pa takrat pač ne greš ven.

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.8.2007 13:48:27   
Anonimen
Seveda povedat. Jaz sem hčerko na to že vnaprej pripravljala, da bom jaz z dojenčkom doma, ko bo ona v vrtcu.
No, potem sva jo pa izpisala zaradi bolezni.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
29.8.2007 14:48:03   
pety78
Povedati, da si doma. Povej tudi, da imaš veliko dela z dojenčkom, da naj gre v vrtec, saj se ima tam lepo, se igrajo, pojejo, boš pa kdaj prišla prej ponj. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.8.2007 14:51:42   
larissa78
In potem se čudite, ko postanejo vaši malčki pravi razbojniki.Pa ne me zdej popljuvat, ampak imam izkušnje, ker delam v vrtcu.Mame so doma na porodniški, otroci pa cele dneve v vrtcu, saj smo mi tam da jih čuvamo, a kakšno škodo jim delamo.Mame se šetajo mimo vrtca z bratci in sestricami, drugi njihovi otroci pa za ograjo jokajo in nemočno gledajo.Podpiram tiste mame, ki ko so na porodniški otroke prepišejo v krajši program in gredo po kosilu domov.Včasih se premalo zavedamo, da mogoče starejši otroci potrebujejo več pozornosti kot novi člani družine.Me prihajamo iz službe utrujene po 8-ih urah, a ste kdaj pomislile da tudi otroci kot da bi hodili v službo- 8 in več ur v vrtcu potem pa še telovadba, angleščina,balet....Pustimo jim živeti otroštvo in nehajmo živeti svoje sanje.Pa ne se sedaj jezit name ampak včasih tisti otrok v vrtcu potrebuje le mamino bližino.Me pa vseeno nismo mame, čeprav bi jim lahko bile.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.8.2007 15:11:30   
Maxica
Ne vem, jaz sem imela oba doma, k sreči mož tudi doma dela, pa z mojimi starši živimo v isti hiši. Če bi bila pa sama, bi ga pa verjetno vpisala v vrtec. Novorojenček te rabi, pol pa, da imaš mal miru, butneš ta večjega pred tv, pa je "mir". In s tem mu nobene usluge na narediš. Jaz bi ga vpisala vsaj za 4 ure. Če je pa že hodil in sta imela en ritem, se mi zdi pa sploh brezveze, da ga zmedeš in mu spreminjaš vse. Po resnici mu povej, kako je, da mora biti on v vrtcu, pa da ga bosta z user posted image  vsak dan prišla iskat. Lagala mu pa jaz ne bi, no.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu larissa78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.8.2007 16:05:52   
*sanela*
Če želimo, da nam otroci govorijo resnico, moramo jo tudi mi njim!
Sm za resnico.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.8.2007 16:10:24   
Anonimen
Me prihajamo iz službe utrujene po 8-ih urah, a ste kdaj pomislile da tudi otroci kot da bi hodili v službo- 8 in več ur v vrtcu potem pa še telovadba, angleščina,balet....Pustimo jim živeti otroštvo in nehajmo živeti svoje sanje.

Se milijon procentov strinjam. In mi na kraj pameti ne pade, da bi malčka, pred vstopom v šolo vpisovala v razne krožke, tečaje, bla, bla, bla.....Ga kar vidim, ko pride domov, kako je zadovoljen, dela kar ga veseli, ali gleda risanko ali igra igrico, toliko, da se spočije od "službe", potem pa akcija naprej. Kot odrasli.

(odgovor članu *sanela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
29.8.2007 16:32:07   
Anonimen
Povej mu na lep način,in mu opiši,kako sta bila vidva skupaj doma,ko je bil on tako majhen,in zakaj je tako,popoldan pa se bolj posvečaj njemu,da ne bo občutil pomanjkanja pozornosti.Pot za sprehod pa izberi raje kje drugje.Če se pa slučajno srečate,pa vsaj veš,da ničesar ne skrivaš-v nasprotnem primeru bi lahko bil za otroka velik šok.

Vse dobro vam želim.user posted image

(odgovor članu ana b)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
29.8.2007 20:36:56   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: larissa78
Mame so doma na porodniški, otroci pa cele dneve v vrtcu, saj smo mi tam da jih čuvamo, a kakšno škodo jim delamo.

Jah no, mojemu se je doma skoraj spipalo od dolgega časa; dveletnik rabi pač malo drugačno družbo kot samo novorojenčka. Tako da je prav užival, ko je šel v vrtec (prva dva meseca sem imela oba doma). Ko je opustil opoldansko spanje, sem hodila ponj po kosilu (prej se je celo nekajkrat zgodilo, da sem prišla ponj in je še spal, tako da sem se vrnila čez eno uro, pa je še vedno spal - doma pa ni bilo šans, da mi čez dan zaspi). Popoldan smo pa vedno skupaj.

Neposredna povezava do sporočila: 13
29.8.2007 22:10:44   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Me prihajamo iz službe utrujene po 8-ih urah, a ste kdaj pomislile da tudi otroci kot da bi hodili v službo- 8 in več ur v vrtcu potem pa še telovadba, angleščina,balet....Pustimo jim živeti otroštvo in nehajmo živeti svoje sanje.

Se milijon procentov strinjam. In mi na kraj pameti ne pade, da bi malčka, pred vstopom v šolo vpisovala v razne krožke, tečaje, bla, bla, bla.....Ga kar vidim, ko pride domov, kako je zadovoljen, dela kar ga veseli, ali gleda risanko ali igra igrico, toliko, da se spočije od "službe", potem pa akcija naprej. Kot odrasli.

Edina sprejemljiva varianta je, da se otrok in stariš udeležita kakšne od  aktivnosti skupaj, če je seveda tako organizirana. Drugače pa niti pod razno v kakšen tečaj ali interesno dejavnost pred vstopom v šolo, razen, če otrok kaže kakšen izjemen talent ali nadarjenost za nekaj ter da si želi to obiskovatiuser posted image

Otroku pa seveda povedati resnico. Niti pod razno mu ne prikrivaj, da si doma z dojenčkom. otroška duša je nežna in nikoli ne veš, kaj se dogaja v teh malih glavicah, še posebej, če te bo nekje videl z vozičkom, on pa bo moral biti v vrtcu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.8.2007 22:21:18   
nejcko
Jaz se sploh ne spomnim, da bi sinu kaj posebej razlagala, da sem jaz doma z dojenčico, on pa v vrtcu; mislim, da mu je bilo to logično in samoumevno in nikoli ni težil, da bi bil rad doma.

Drugače pa je bila pri nas ista situacija kot pri Jančiki. Sin je živ feder in se doma blazno dolgočasi, zato tudi zelo rad hodi v vrtec. Verjamem, da obstajajo otroci, ki v najzgodnejših letih  potrebujejo samo starše, a prav tako obstajajo tudi otroci, ki jim stariši enostavno niso dovolj za pokuriti vso energijo in vedoželjnost.
Letos sta bila oba moja otroka cela 2 meseca čez počitnice doma in če verjamete ali ne, sta že po treh tednih začela spraševati, kdaj bosta šla spet v vrtec. Sploh ta mala, 3-letnica, me je cel mesec vsak dan spraševala po vrtcu in sva morali naštevati njene prijateljčke iz skupine.
Ko je šla po 2 mesecih končno v vrtec, pa me je ful užaljeno vprašala, ko sem prišla po njo, zakaj sem prišla tako zgodaj, ker ona bi rada šla še v dežurno sobo. Evo!

Torej, vse tiste, ki mislite, kako staršno škodimo svojim otrokom s tem, da jih dajemo v vrtec, medtem ko smo doma, zavedajte se, da niso vsi otroci enaki. In obstajamo tudi  taki starši, ki znamo razbrati v otrokovih očeh tisto neizmerno veselje, ko se stisne še h kakšni drugi osebi, in zaradi tega ne doživljamo nekih kompleksov.

Aja, pa da še odgovorim na vprašanje: starejšemu kar po pravici povej, potem  boš že sama videla, kakšna bo nejgova reakcija. In takrat se boš že znala pravilno odločiti. Srečno.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.8.2007 23:05:42   
Anonimen
Jaz ji nisem nič povedala. Kar se nje tiče, jaz še vedno hodim normalno v službo, Matija gre pa v vrtec. Meni se ne zdi potrebno razlagati, da je kaj drugače, ker zanjo itak ni razlike.

Na sprehodu smo se enkrat srečali in je seveda tiščala k meni, tako da se od takrat naprej izognem. Ker pa skoraj vsak dan hodijo mimo naše hiše, se srečata z mamo, z atom, z babi... Jaz sem pa ponavadi v grmovju user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
30.8.2007 8:48:50   
larissa78
Mislim Meta, brez komentarja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.8.2007 9:33:00   
maja_
Se deloma kar strinjam. Še boljše in "zgledovanja vredne" so mame brez zaposlitve (ki se za njo niti ne trudijo), vmes pade kaka porodniška, otroke pa lepo v vrtec, da niso doma utrujene. Delovnim mamam pa komaj uspe priti pravočasno do vrtca, polnim slabe vesti, čakajo računi, krediti, odgovornosti... zato pač ne morememo biti doma in ki nas v končni fazi priganja vest, ker kakšen zgled bi bile otrokom, če ne bi delale?!...

Sicer pa je takole, če kateri vest dopušča posedanje po trgovskih centrih, med delovnim tednom, med delovnim časom, po možnosti pa otroke v vrtec... potem pa kar... Take ženske lahko same sebi pripišejo, kakšno mnenje bodo otroci imeli o njih.

Neposredna povezava do sporočila: 18
30.8.2007 10:24:03   
ana b
Larisa78: do sedaj je lepo hodil v vrtec, ker sem jaz delala in se vsaki dan znova sekirala, da pride med prvimi in odhaja med zadnjimi, ker nimamo nobene babice v bližini, ki bi ga lahko prej prišla iskat. V vrtcu je zelo zadovoljen in hodi rad. Ne vem zakaj bi mu sedaj "štrene mešala" in zato sploh ni vprašanje ali bo v vrtcu ali ne. Vprašanje je bilo samo, kaj mu povedat in po vsem prebranem bo izvedel resnico.

Punce hvala, zdaj pa samo še pesti držite, da bo lepo sprejel.
LP

(odgovor članu maja_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.8.2007 10:58:45   
piščanc
mi smo tudi živeli blizu vrtca. tjaša je vedela, da sem doma, ker imamo dojenčka. je pa kar velika razlika v starosti - 4 leta in rada je hodila v vrtec, ker je imela prijateljice. v bistvu sem rešila tako, da če ni hotela zjutraj v vrtec pač ni šla, najprej smo jo sicer poskušali prepričati, ampak če je še želela biti doma.... je bilo tudi meni laže, da mi jih ni bilo treba obeh pakirati itd. iz tega sploh nisem delala panike, mi je bilo še ljubše. je pa res, da je kmalu pogruntala, da doma pa ni tako zabavno in je bilo to samo občasno. pa še jaz sem bolj mehke sorte in jo imam rada doma. večkrat se je tudi zgodilo da sem šla prekmalu po njo in me je prosila, če je lahko še v vrtcu.

če je pa šla v vrtec sem se izogibala istim potem za sprehode, ker je vseeno malo čudno. parkrat pa smo se tudi srečali, je bila čisto ponosna da je to njen bratec in ga je vsem razkazala. če bi hotela z mano domov, bi tudi šla, ampak ona je ponosno odkorakala naprej.

še pred dojenčkom pa sem tudi jaz imela parkrat dopust, če sem morala kaj postoriti, mož ima pa itak različne delovnike, pa sva se tudi skrivala, če sva šla na kavo, ampak ni bilo slabih izkušenj.

v bistvu je dobro, da izkoristiš ta čas, da vrtec postane nekaj luštnega, da ga greš prej iskat ali da kdaj pa kdaj ostane doma. potem vrtec namesto nuje postane prijeten kraj. je potrebno čisto malo, da odide prvi, da pride zadnji in že bo pogrešal prijateljčke

iz malega zraste veliko

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.8.2007 13:08:53   
viv_
Mi smo pa rekli, da gre Zarja v vrtec za dojenčke, jaz pa v službo... Pa je šla lepo vesela v vrtec. Ker je bila kar kriza na začetku, ko smo povedali, da sem jaz doma.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.8.2007 23:08:57   
sovica3
Rodila bom konec januarja, imam namen ostati doma z dojenčkom, prvorojenka bo pa v vrtcu. V vrtcu naravnost uživa, doma ji je dolgčas, pogreša družbo... Ko jo pripeljem v vrtec, zdrvi v igralnico, komaj, da me pogleda ko odidem... Tudi sedaj je tako, doma sem na rizični nosečnosti, hčerko imam pa v vrtcu in nimam niti malo slabe vesti. Super ji je tam, bolje kot da bi bilo z mano doma. Kaj tam vse počnejo! Pripeljem jo na zajtrk, pridem pa kakor je. Če je dež, pridem recimo ob 14h (se ravno dobro zbudi po popoldanskem spancu), če pa vem, da gredo ven, pa pridem ponjo ob treh. Doma ni tobogana, ni toliko družbe, ogromno energije ima, mora malo šibati okrog... Itak pa, saj vidiš kako se otrok tam počuti. Če bi videla, da noče v vrtec, da bi me kaj motilo, bi bila pri meni doma. Tiste vzgojiteljice, ki jim je pa težko delati 8 ur z otroki in očitajo mamicam, ki so doma, pa povem, da ste si izbrale napačno službo. Vse delamo po 8 ur, vemo kako je to... Če si pa čisto živčna, ker veš, da je ena mami sama doma z dojenčkom, otrok je pa v vrtcu, pa sorry, ta služba ni zate.... Sama si si izbrala študij, službo... Kar si posadila, to boš tudi žela...

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.8.2007 23:12:20   
sovica3
user posted image  Aja... Itak, da povedati, če bo le otrok razumel... Pa ne mimo hoditi z vozičkom! Vrtec naj bo vrtec, dom pa dom!

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.8.2007 23:29:47   
polona2
IZVIRNO SPOROČILO: sovica3

. Tiste vzgojiteljice, ki jim je pa težko delati 8 ur z otroki in očitajo mamicam, ki so doma, pa povem, da ste si izbrale napačno službo. Vse delamo po 8 ur, vemo kako je to... Če si pa čisto živčna, ker veš, da je ena mami sama doma z dojenčkom, otrok je pa v vrtcu, pa sorry, ta služba ni zate.... Sama si si izbrala študij, službo... Kar si posadila, to boš tudi žela...

Meni je tudi mimo, kaj  imaš sploh o tem za razmišljati, saj plačamo vrtec, ali ni tako?
Kar imam prijateljic z dvema otrokoma, so zelo vesele, da gre starejši lahko v vrtec, da se dopoldan lahko ukvarjajo z dojenčkom in zraven še kaj naredijo v gospodinjstvu. Kar je malo težje, če sta oba otroka doma in ne hodita v vrtec.

(odgovor članu sovica3)
Neposredna povezava do sporočila: 24
31.8.2007 0:50:21   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: larissa78

.Podpiram tiste mame, ki ko so na porodniški otroke prepišejo v krajši program in gredo po kosilu domov.Včasih se premalo zavedamo, da mogoče starejši otroci potrebujejo več pozornosti kot novi člani družine.Me prihajamo iz službe utrujene po 8-ih urah, a ste kdaj pomislile da tudi otroci kot da bi hodili v službo- 8 in več ur v vrtcu potem pa še telovadba, angleščina,balet....Pustimo jim živeti otroštvo in nehajmo živeti svoje sanje.Pa ne se sedaj jezit name ampak včasih tisti otrok v vrtcu potrebuje le mamino bližino.Me pa vseeno nismo mame, čeprav bi jim lahko bile.

TI jih pa malo sekaš in se čudim, da si vzgojiteljica.

Ne vem, zakaj, bi otroku spreminjala ritem in ga dala v skrajšan program? Kdo bi imel kaj od tega, razen, da si vzgojiteljice oddahnejo? Moj otrok hodi rad v vrtec, rad se druži z vrstniki in mu je doma, kljub temu, da se z njim ukvarjamo, dolgčas, celo med kosilomuser posted image .

In za otroka je najlepše, če se lahko igra z vrstniki, ki jih doma nima, saj dojenček zanj ne predstavlja izziv, vsaj prvo leto ne.

Naš je hodil normlano v vrtec, ko se je bratec rodil, to smo mu tudi povedali, in da je on še premajhen, da bi šel tudi v vrtec. Mamica pa mora biti doma s tako majhnim otročkom. Ni nikoli kompliciral, prej obratno, ko pridemo ob treh po njega, je njegov komentar:" Kaj si prišla tako hitro pome, jaz bi se še igral s TInetom in Tjašo."

Torej, je moj otrok nesrečen v vrtcu? Ne, vse je stvar organizacije in razumevanja. In verjemi, mamino bližino ima. Mogoče krajši čas, pa zato intenzivnejše....kdo veuser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?