|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Povečano število črevesnih obolenj
29.10.2007 17:50:08   
Anonimen
Večje število črevesnih obolenj Ljubljana | 29.10.2007 | STA / B.J.

Na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja so zaznali povečano število otrok z driskami.
user posted image
user posted image
user posted image

user posted image
Da bi preprečili širjenje okužb naj bolani otroci ne hodijo v vrtec, na javna mesta, na obiske v bolnišnice ali domove za ostarele. (Foto: POP TV) Tatjana Mrvič, zdravnica na otroškem oddelku Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja je povedala, da so driske predvsem nevarne za dojenčke in majhne otroke, saj pri njih obstaja večja nevarnost izsušitve, predvsem takrat, ko ti otroci poleg driske še bruhajo.Trenutno opažajo povečano število otrok z driskami, ki jih povzročajo predvsem rotavirusi. Otroci morajo v takih primerih čim več piti.Za preprečevanje širjenja okužb pa je zelo pomembna higiena rok - umivanje doma in razkuževanje v bolnišnicah.
Črevesne okužbe med odraslimi

Med povzročitelji virusnih črevesnih okužb pri odraslih so na prvem mestu norovirusi, ki jih v Sloveniji stroka spremlja že dlje časa, od leta 2000 pa je Slovenija vključena v Evropski mreži DIVINE-NET in EVENT, je pojasnila Mateja Poljšak Prijatelj z Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Virusi se širijo med ljudmi z neposrednim stikom ali s kontaminirano hrano in vodo. Poleg driske je običajno prisotno tudi bruhanje. Sporadične okužbe in izbruhe opažajo v Sloveniji preko vsega leta, pogosteje pa v zimskih mesecih.

Preprečevanje širjenja okužb v bolnišnici

V UKC Ljubljana so pripravili številne ukrepe, da bi kar se da omejili širjenje okužb v ustanovi. Jana Kolman iz službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb UKC Ljubljana je navedla, da so organizirali cepljenje zaposlenih proti gripi, izobraževanje zaposlenih glede higienskih ukrepov ter zdravstveno vzgojo bolnikov in obiskovalcev. Izdali so kratka tudi navodila in plakat. Kolmanova je ob tem priporočila, naj ljudje vsaj še dva dni po prenehanju bolezenskih znakov ne hodijo na obiske v bolnišnico.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Povečano število črevesnih obolenj
29.10.2007 17:54:02   
hrabra miška
In po vsej verjetnosti sta točno to fasala moja dva moška( moj  user posted image in moj user posted image ),ker ju že od Srede matra, tamalega pa od petka.

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.10.2007 20:16:12   
tananejka
Tudi moji punčki sta tole preboleli. Sicer zelo hitro, je pa zoprna tale driska/bruhanje/slabostuser posted image

(odgovor članu hrabra miška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.10.2007 20:37:41   
simona76
Zgleda, da sta tud moja dva (sin in mož ) fasala tole. Mož je bil dober v 2 dneh, sina pa matra driska že dobrih 10 dni! Je bil danes na infekcijski, pa sta kri in voda na srečo o.k., blata pa (hecno) ravno takrat ni mogel dat, dobil je infuzijo, ker jim je zgledal bled in nato je lahko šel domov...

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.10.2007 16:28:43   
SaaS
Ja, tudi mi smo dali drisko in bruhanje skozi... Smo šli za dve noči v bolnico (na infekcijsko) po infuzijo zaradi izsušitve. Ni se za hecat, če otrok takole driska (ter bruha) in noče piti!
Bratec se ni okužil, saj smo kar pazili pri higieni, babica pa je pobrala virus...

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.10.2007 18:54:15   
mama76
Tudi mi smo imeli tale virus najprej se je začelo pri starejšemu otroku driska in buhanje bolečine oz.krči v trebuščku bruhali in driskali smo od 7.00 zvečer pa pol do nekje 3.00zjutraj naslednjega dne pol pa je bilo vredu, čez dva dni pa še jaz in tamala jaz sem tudi bruhala in driskala en dan mala pa je samo bruhala na srečo ga ni fasal moj dragi, da smo imeli vsaj postrežbo, sem pa po televiziji slišala, da obstja cepivo proti temu in ga priporočajo zlasti malim otrokom kaj vi menite o tem sem že resno razmišljala da bi ju dala cepit ker to je res hudo še posebno če otroci ne pijejo pol pa pristaneš v bolnišnici?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?