Tippi
|
Če bi si vnaprej točno izračunali, koliko nas bo otrok stal (od rojstva do svoje samostojnosti), jih marsikdo sploh ne bi imel - a se spomnite reklame, ko zdravnik staršema izračuna stroške? user posted image Ej, točno to! če bi v življenju vse stvari tako detajlno preračunavali in izračunavali, otrok sploh ne bi imeli. bi pa dodala še to. itak se od zraka in ljubezni ne da živeti, to nam je vsem jasno. ampak, če malo posplošim, smo razvajeni in imamo več kot potrebujemo! (dam samo za primer novopečene starše, ki kupujejo novo otroško opremo, starše, ki morajo živeti po slovensko tradicionalni metodi, da je treba mus enkrat na leto na morje, in enkrat na leto smučat) zato mi je tudi blizu komentar ene RR-ovke, ki pravi, da je potrebno spremeniti slog življenja, to pa pomeni tudi še kaj drugega, ne samo glede materialnih stvari, ki jih namenimo otrokom. Šparate pri energiji/elektriki? S čim se ogrevate? Ugašate luči, ali je pri vas v hiši kot v betlehemu? Koliko imate mobitela na mesec za plačat? kadite? v trgovini gledate katere izdelke kupujete? Koliko praška vsipate v dozirne posodice? pečete doma kruh, ali ga kupujete? kako je pa s hrano, ki vam ostane? S čim se vozite v službo? avtom, s kolesom? vlakom? avtobusom? peš? hodite v naravo namesto v toplice? to je pač samo nekaj vprašanj, kjer se da ogromno našparat. lahko bi še nadaljevala, tudi pri otrocih, otroški opremi in še kje. Pa itak vem, da se bo katera spotaknila ob vse napisano, ampak to je res tako posplošeno, da ne bo katera osebno vzela. Želim le povedat, in se vrnit na zgornji, prvi odstavek. Če bi si računali koliko nas stanejo otroci, jih nikoli ne bi imeli. in konec koncev malo za šalo, malo zares. če uspete nahranit troje lačnih ust, boste zagotovo še četrta In jaz vedno pravim, oblečem, obujem in nahranim jih lahko tudi deset___, (no, ne le jaz, marsikdo od nas) večji problem vidim v preživljanju prostega časa z njimi. Z ukvarjanjem z otroci. s špilanjem in vzgajanjem njih, kot pa problem v materialnem smislu za imeti otroke. govorila sem
< Sporočilo je popravil Tippi -- 15.2.2013 10:14:55 >
|