Anonimen
|
Rabim vaše mnenje, ker sem do situacije preveč subjektivna, tko da plis, povejte, kaj bi vi naredili. Ko sva se z možem pripravljala na poroko, sva se odločila, da glede na razpoložljiva finančna sredstva povabiva le najožje sorodstvo. Torej starše, sestre, brate in stare starše in seveda partnerje od sester/bratov. Moji babici, se je zdelo nesprejemljivo, da ne bi povabila družine njenega prvega sina, zato mi je neprestano vsiljevala občutek krivde, češ kako sem lahko taka, da to ni pravično itd. Odgovarjala sem, da žal nimava doovlj denarja, saj če povabin njihovo družino, to za seboj potegne plaz drugih sorodnikov in šele v tem primiru bom zanetila ogenj, če ostalih ne povabim. Ker sem še naprej vstrajala pri svojem je babi na obisku pri omenjenem sinu, na veliko obesila novico, da se bom poročila, njih pa ne bom povabila in da ji je zelo hudo, vendar naj ne zamerijo, pa ne vem kaj še vse je govorila. Nekaj časa sem ji še dopovedovala, da nimam financ za veliko poroko, da če pa kdo želi, da povabiva vse, pa lahko denar, pa bo po njegovem. To slednje je seveda preslišala, je pa še naprej težila, nakar sva mela z možem vsega dovolj, vzela kredit za 5 let in povabila vse sorodnike. Ko sva izročila vabilo omenjeni družini, zaradi katere sva sploh šla vabit vse sorodnike, so nas le ti zavrnili, češ, da gredo na morje in da zaradi poroke ne mislijo prekinjat dopusta. Takrat se nisem obremenjevala s tem, bilo je toliko drugega, čeprav se mi je zdelo čudno, zakaj ne morejo priti, če pa imajo v Umagu prikolico in bodo tam cel mesec . Ko so mesec po poroki prišli k nama, da nama čestitajo, so nama ob kozarcu vina povedali, da niso prišli samo iz principa, ker jih nismo v prvo povabili. Da oni se nimajo za drugorazredne. Komentirali so še, da je zamero zakuhala babi, ki je to tako razglašala in prirejala sestanke...ja ne bo vas povabila, ja zdej vas pa bo, pa kaj vem kaj še vse... V glavnem bistvo tega je, da se zdaj moži hčerka od brata te družine. Torej moja sestrična. Bi vi sprejeli povabilo, v primeru, da bi bili povabljeni. Sama ga nameravam zavrniti, vendar ne z izgovorom, da grem na morje, temveč z jasno utemeljitvijo, glede na mojo situacijo. Lahko bi sicer požrla in šla, toda saj oni ne bi nii pomislili, da sem kaj spregledala. Njej bodo poroko kot vse drugo krili starši, jaz pa še sedaj plačujem kredit za svojo poroko.
|