|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Povabilo na poroko
10.4.2007 17:53:40   
Anonimen
Rabim vaše mnenje, ker sem do situacije preveč subjektivna, tko da plis, povejte, kaj bi vi naredili.

Ko sva se z možem pripravljala na poroko, sva se odločila, da glede na razpoložljiva finančna sredstva povabiva le najožje sorodstvo. Torej starše, sestre, brate in stare starše in seveda partnerje od sester/bratov. Moji babici, se je zdelo nesprejemljivo, da ne bi povabila družine njenega prvega sina, zato mi je neprestano vsiljevala občutek krivde, češ kako sem lahko taka, da to ni pravično itd. Odgovarjala sem, da žal nimava doovlj denarja, saj če povabin njihovo družino, to za seboj potegne plaz drugih sorodnikov in šele v tem primiru bom zanetila ogenj, če ostalih ne povabim. Ker sem še naprej vstrajala pri svojem je babi na obisku pri omenjenem sinu, na veliko obesila novico, da se bom poročila, njih pa ne bom povabila in da ji je zelo hudo, vendar naj ne zamerijo, pa ne vem kaj še vse je govorila. Nekaj časa sem ji še dopovedovala, da nimam financ za veliko poroko, da če pa kdo želi, da povabiva vse, pa lahko denar, pa bo po njegovem.
To slednje je seveda preslišala, je pa še naprej težila, nakar sva mela z možem vsega dovolj, vzela kredit za 5 let in povabila vse sorodnike. Ko sva izročila vabilo omenjeni družini, zaradi katere sva sploh šla vabit vse sorodnike, so nas le ti zavrnili, češ, da gredo na morje in da zaradi poroke ne mislijo prekinjat dopusta. Takrat se nisem obremenjevala s tem, bilo je toliko drugega, čeprav se mi je zdelo čudno, zakaj ne morejo priti, če pa imajo v Umagu prikolico in bodo tam cel mesec user posted image .
Ko so mesec po poroki prišli k nama, da nama čestitajo, so nama ob kozarcu vina povedali, da niso prišli samo iz principa, ker jih nismo v prvo povabili. Da oni se nimajo za drugorazredne. Komentirali so še, da je zamero zakuhala babi, ki je to tako razglašala in prirejala sestanke...ja ne bo vas povabila, ja zdej vas pa bo, pa kaj vem kaj še vse...

V glavnem bistvo tega je, da se zdaj moži hčerka od brata te družine. Torej moja sestrična.
Bi vi sprejeli povabilo, v primeru, da bi bili povabljeni. Sama ga nameravam zavrniti, vendar ne z izgovorom, da grem na morje, temveč z jasno utemeljitvijo, glede na mojo situacijo.
Lahko bi sicer požrla in šla, toda saj oni ne bi nii pomislili, da sem kaj spregledala. Njej bodo poroko kot vse drugo krili starši, jaz pa še sedaj plačujem kredit za svojo poroko.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Povabilo na poroko
10.4.2007 18:01:37   
Anonimen
Eh daj no daj, pokaži hrbtenico in se spravi na poroko in prekini ta val negativne energije. Dobro se napleši, zabavaj se do jutra, nažri se na njihov račun in je stvar rešena. Če ne se boste še leta šli te finte, nikoli konca videt.

Midva sva se poročila pred 5 meseci, pa sva tudi povabila ožjo družino, nobenih prijateljev in znancev in nas je bilo 50. Pa je tudi tašča dva meseca njurila, da bo njegovih manj kot naših, da bi morali še neke njene prijateljice povabit, bla bla. Pa jih nisva. Pa so bili oboji starši tisti ki so ohcet plačali.
Pa smo na koncu vsi preživeli, imeli smo se fino, pa tudi nihče ni nič zameril. Če pa kdo je, pa mu niti v bodoče več ni treba na moja vrata trkat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.4.2007 18:16:20   
soncece24
1. Sta za mene butasta, da sta se šla zaradi babičinih muh zapufat za 5 let zaradi ohceti user posted image
2. Na tak način kot sta vidva povabila potem tega strica (predvidevam, da je od babice prvi sin tvoj stric) tudi jaz ne bi prišla na poroko - ko se odločiš moraš pač stat za odločitvijo, drugače pač izpade tako kot je to pri vas izpadlo.
3. Glede na to, da je vse skupaj zakuhala tvoja babica (če je kaj podobna moji potem si lahko kr mislim, kako je to razglašala okoli user posted image ) stric ni nič kriv, še manj pa sestrična, zato idi na poroko in se fajn imej. Povabila te je, ker te želi tam in ne zato, da ne boš prišla zaradi nekih starih zamer.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.4.2007 18:57:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: soncece24

1. Sta za mene butasta, da sta se šla zaradi babičinih muh zapufat za 5 let zaradi ohceti user posted image

Hvala.

Drugače pa miljon tolarjev, 25.000 bivših sit/mesec. Tok ponavad pride ohcet. Dostikrat še več.

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
10.4.2007 19:10:01   
soncece24
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Hvala.

Drugače pa miljon tolarjev, 25.000 bivših sit/mesec. Tok ponavad pride ohcet. Dostikrat še več.

Kolko pride poroka mi je jasno, anonimna. In čisto ok je, če daš tolko. Ampak zato, ker si ti želiš imet veliko poroko, ne zato, ker si jo želi babica.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.4.2007 19:17:08   
bamby

Glede na to, da so te taki izigrali, bi rekla, da na sestričino ohcet vseeno pojdi in jim s tem dokaži, da si boljša od njih.

Glede tvoje babice pa nimam besed. Ti je skuhala veliko godljo!!!

Neposredna povezava do sporočila: 6
10.4.2007 19:27:17   
iva01
st bi šla na poroko, bodi vsaj ti mal boljša od njih, drugač pa mene nebi nikol nobena babica , tašča, mama, kdorkoli prepričali da na ohcet povabim ljudi za katere ne želim da so ta dan ob meni, ni šans.Ni mi jasno zakaj si sploh to naredila, da si povabila še ostale, zaradi babice......sej je to bila tvoja poroka in nima nihče kaj za komentirat, razen če ti poroko plača kdo drug, potem bi bilo tud meni vseen kdo je na poroki.....

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.4.2007 20:34:50   
Dejča
Najbolj neumno sta naredila, ker sta popustila babici - ali komurkoli bi. Ali se bosta vse življenje uklanjala drugim? Bo prišel otrok - ali boste (v primeru, da ga boste krstili) spet vabili vse, ki jih želi imeti babica ob sebi? Postavita se zase in vabita le ljudi, ki jih želita videti oz. vama vajine finančne zmožnosti to dopuščajo.
Na njeno poroko pa tudi jaz ne bi šla.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.4.2007 20:39:55   
Marogica
TUdi jaz mislim, da sta ga mimo pihnila, ker sta poslušala babico. Totalno. In še kredit sta vzela.... Tisti, ki imajo največ za govorit, se naj finančno udeležijo, pa bodo kar hitro tiho. Potem pa še te zgodbice in reakcija vajinih sorodnikov???

Kaj naj rečem? Jaz bi šla na poroko, se fajn zabavala in predvsem fajn nažrla. Bi pa seveda kakšno na temo vajine poroke sigurno izpustila. Npr. da je darilo toliko manjše vrednosti, ker je vajina poroka toliko več stala... ali pa tudi ne, kaj pa vemuser posted image . V vsakem primeru bi se fajn najedla. TO je dejstvo.

Ostalo pa pozabi. Če so že sorodniki tako čudni, pokažita, da pač vidva nista.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.4.2007 20:59:46   
mama54
Življenje je prekratko,da bi se šli pink-ponk.Stric in še najmanj sestrična nista kriva za babičine intrige.Pojdi na poroko in se imej krasno .

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.4.2007 21:13:52   
Anonimen
TUdi jaz mislim, da sta ga mimo pihnila, ker sta poslušala babico. Totalno. In še kredit sta vzela.... Tisti, ki imajo največ za govorit, se naj finančno udeležijo, pa bodo kar hitro tiho. Potem pa še te zgodbice in reakcija vajinih sorodnikov???

Kaj naj rečem? Jaz bi šla na poroko, se fajn zabavala in predvsem fajn nažrla. Bi pa seveda kakšno na temo vajine poroke sigurno izpustila. Npr. da je darilo toliko manjše vrednosti, ker je vajina poroka toliko več stala... ali pa tudi ne, kaj pa vem . V vsakem primeru bi se fajn najedla. TO je dejstvo.

Ostalo pa pozabi. Če so že sorodniki tako čudni, pokažita, da pač vidva nista.

Podpis!!!

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
10.4.2007 23:05:54   
lelaval
Mah - brezveze stare zamere pogrevat -to prinese le še nove razprtije. Vidva le pojdita na poroko in se zabavajta.
Za v bodoče pa boš vedela, da pri svojih odločitvah odločaš sama (oz. skupaj z možem), ne pa žlahta (oz. babica) - ti naslednjič lahko podajo svoje mnenje, seveda - če tudi finančno prispevajo pri takšnih stvareh, kot je bila vajina poroka. In, naj bo izključno vajina volja tista zadnja.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.4.2007 23:38:05   
Anonimen

2. Na tak način kot sta vidva povabila potem tega strica (predvidevam, da je od babice prvi sin tvoj stric) tudi jaz ne bi prišla na poroko - ko se odločiš moraš pač stat za odločitvijo, drugače pač izpade tako kot je to pri vas izpadlo.
3. Glede na to, da je vse skupaj zakuhala tvoja babica (če je kaj podobna moji potem si lahko kr mislim, kako je to razglašala okoli user posted image ) stric ni nič kriv, še manj pa sestrična, zato idi na poroko in se fajn imej. Povabila te je, ker te želi tam in ne zato, da ne boš prišla zaradi nekih starih zamer.

Se podpišem pod tole.

Neposredna povezava do sporočila: 13
11.4.2007 8:08:17   
mika
tudi moja babica ga je sračkala, s tem koga moram povabit. bilo je 150ljudi, pa še več bi jih imela če bi našla primeren prostor. jaz je sploh nisem poslušala, ker je hotla da bovabim, otroke od očetovih krstnih botrov s katerimi nima popolnoma nihče stikov. ti trije otroci pa imajo po 3, 4 in 5 otrok. povabila jih nisem zaradi prostora in ne zaradi denarja. najini, pravzaprav moji svatje se vsi zavedajo koliko stane poroka in k temu dajo primerna darila.
sva se pa midva zamerila daljnemu bratrancu, ker nisva bila na njegovi poroki, ampak takrat nisva mogla. moji so nesli darilo tudi v najinem imenu in sva se prej opravičila. onadva pa nista prišla na najino zato, ker sta rekla, da kdo je bil pri njima, k tistim  bosta onadva šla. babici sem strogo prepovedala zaradi tega jezik vrtet, ker jima nisem nič zamerla. vsak, ki je bil povabljen, je bil iz srca. vsak, ki je prišel je bil dobrodošel, kdo pa ni , ga pač ni bilo.

kot so ti že pred mano napisale, idi na poroko, imej se fajn, ne dovolit babici da bi delala zdrahe med vami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.4.2007 8:36:25   
muška
če ste se pobotali pojdi, če pa še vedno kuhate zamere pa ne

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.4.2007 10:47:54   
Anonimen
No ste mi dale za mislit. Saj zato sem pa vprašala, da dobim objektivno mnenje.
Mika mi je najlepše povedala, tko, da je ona nardila tisti klik v glavi z stavkom: vsak, ki je bil povabljen, je bil iz srca. vsak, ki je prišel je bil dobrodošel, kdo pa ni , ga pač ni bilo.

Drugače pa naj povem, da sva si midva želela povabiti vse sorodnike, še posebno stričevo družino, pa žal brez kredita ni šlo. Full bi bla vesela, če bi mela sestrično ob sebi, toda ni šlo. Poroke sva si pa tudi želela.
Ker pa nisem neka močna oseba, mi kaj hitro lahko vzbudiš slabo vest, tko da stisnem zobe in najdem drugo rešitev. Pa zato nisem butasta. Ustrežljiva in fleksibilna bi rekla...žal na svojo škodo.
Razumem, da jim ni bilo vseeno, da sem jih v drugo povabila, povsem štekam, sam oni so vedeli, da bova sama vse financirala in da si velike svadbe ne moreva privoščiti, vedeli so, da sva šla potem zadnji mesec organizirat veliko svatbo ravno zaradi njih...pa niso prišli. To me pa boli. Pa čeprav nisem zamerljiva oseba, zdaleč od tega. Presenečeni bi bili, če bi vedeli kdo sem. Ampak ni mi pa vseeno, ko se spomnim, kok sem se trudila ustreči, oni, pa so me zavrnili.

Itak pa na svar gledam preveč subjektivno, zato sem vam hvaležna, da ste mi pomagale na situacijo pogledati z drugega zornega kota. Hvala.

(odgovor članu muška)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
11.4.2007 11:13:56   
Naty_ka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

sam oni so vedeli, da bova sama vse financirala in da si velike svadbe ne moreva privoščiti, vedeli so, da sva šla potem zadnji mesec organizirat veliko svatbo ravno zaradi njih...pa niso prišli.

Torej sta si lahko privoščila veliko svatbo? A veš kako je to zgledalo iz njihovega vidika? Da za pol žlahte imaš dnar, za njih pa žal ne. Kako bi se pa ti v tem trenutku počutila? Oprosti, ne napadam te, a vem kako so se počutili. In vsak ki ima trohico samospoštovanja, nebi šel. Če sta z možem že popustila pod babičinim pritiskom, potem bi morala povabit vse.
Drugače pa, jaz zdaj nebi šla na poroko. Preprosto zato ne, ker ne želim da bi govorili za mano, da sem pa jaz tja prišla čeprav njih pri meni ni bilo. Njim je dolžnost da povabilo vrnejo.
Odločitev pa je še vedno tvoja.

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.4.2007 11:32:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naty_ka
Če sta z možem že popustila pod babičinim pritiskom, potem bi morala povabit vse.

Ja pa saj sva povabila vse. Najprej sva nameravala organizirat poroko samo za starše, brate sestre in stare staše, pol mesca kasneje, pa sva povabila celotno sorodstvo in naredila ornk ohcet. Ker če povabiš eno družino, pol moraš vse, da ne delaš razlik.

(odgovor članu Naty_ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
11.4.2007 11:32:57   
mika
Njim je dolžnost da povabilo vrnejo.

sploh ni nujno, da čutijo le dolžnost. sedaj  vejo koliko stane poroka in jim je žal da so tako odreagirali. mogoče se šele sedaj zavedajo pomena poroke in želijo tako velik dogodek  deliti tudi z anonimno in na nek način popraviti napako.

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.4.2007 11:59:52   
tanikaa
Jaz pa na koncu koncev mislim, da bo v prvi vrsti potrebno dati karte na mizo in se o vsem lepo v miru pogovoriti. Samo odkrit pogovor, in vsekakor PRIJAZEN pogovor, lahko reši neke brezvezne zamere in vrne pristne odnose med vas.

To igranje mačke in miši ne vodi nikamor. Prej ali slej bo prišlo do ponovnega kreša. Ker ljudje si na srečo ali pa na žalost ne znamo brati misli.

Vsekakor pa njim na koncu koncev niti nimaš kaj zameriti. Glavni krivec za celotno zdraho v tej kaši je babica. To je moje skromno mnenje. In nikakor mi ne gre v glavo, kak je nista takoj na začetku ustavila. Jaz vem, da je ne bi poslušala. Preveč dolg in strupen jezik mam, da bi si pustila ukazovati.

Ampak zdaj je, kar je. Stvar se lahko samo zgladi, popraviti se itak ne more. Zato spokaj svojo rit k stricu in sestrični, vsedite se, povej v kaki situaciji sta bila vidva in zakaj sta delala tako kot sta. In povej, da boš z veseljem prišla na poroko, če povabilo dano od srca in ne iz dolžnosti. In da bi rada, da se stare stvari pozabijo in da si želiš njihove družbe. Amen. Na njih pa je, če so toliko zreli, da bo en odrasel pogovor prinesel rezultate ali pa pač ne.

In ja, tudi jaz ne bi prišla na poroko. Malo zato, ker bi mogoče bila užaljena, veliko pa zato, ker bi se ful čudno počutila, ves čas misleč, da sem tukaj zaradi prigovarjanja drugih.

< Sporočilo je popravil tanikaa -- 11.4.2007 12:01:06 >

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.4.2007 12:09:37   
kalbo
Jao meni!!! Meni ni jasno, kako lahko ena babica kroji vašo usodo. pa tega ni malo v Sloveniji. Midva sva na poroko povabila samo tiste ljudi, ki imava rada in nama nekaj pomenijo. No nabralo se je 80 ljudi. Na ta račun je marsikateri opravljivi sorodnik ostal doma, tudi moj oče med drugimi, pa marsikaka pikra beseda je zarad tega padla na najin račun, pa nama dol visi za to. Na svoji poroki sem hotel ljudi, ki jih mam rad in nikogar drugega.
Poroko sva plačala sama in bila na koncu z darili v plusu za novo kuhinjo.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.4.2007 12:12:56   
Kuba
usr** ste ga že na začetku ko ste klonili babici in vzeli kredit. Midva sva imela podobno situacijo z mojim očetom, ampak nisem cedla. ni šans. poroka je bila najina in je vse bilo kakor sva hotela midva. in danes sva ponosna da nisva klonila.

kar se pa tiče tvoje babice imam občutek, da je kot otrok ki ne dobi lizike in potem tečnari dokler je ne dobi user posted image  zdaj pa bo tečnarla vsakič ko kaj ne bo po njeno in vi ji boste ustregli user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.4.2007 12:22:37   
Taula
Midva sva vsem povedala že sedaj, kakšna poroka bo..samo ožje, ožje sorodstvo in od tega ne odstopim, pa če se na glavo postavijo. Že sedaj mi bodoči tast teži koga vse moram povabiti (zakaj že, a se on ženi ali jazuser posted image ), kao da se spodobi, ker so oni nas vabili. A sem prosila naj me povabijo ali kaj?user posted image
Najina poroka, najine finance, najina pravila..če pa komu kaj ni prav, naj pa ne pride. Taka so pravila in vem zakaj nekateri popuščate babicam, pa sorodnikom, pa mamam.
Jaz vem da bom doživljala pritiske od tasta, pa moje mame pa kolegov...pa se ne sekiram, ker je to moj dan in ne njihov.
Da bi pa vzela krediti zaradi teh pritiskov? Sej nisem nora.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 23
11.4.2007 12:23:31   
Taula
Taka so pravila in vem zakaj nekateri popuščate babicam, pa sorodnikom, pa mamam.

Ups..ne vem bi moralo pisati.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 24
11.4.2007 12:30:35   
mika
A sem prosila naj me povabijo ali kaj?

o šit, tole se pa res grdo slišiuser posted image . šla si pa na poroko

vsak se naj poroči kakor želi, ampak tole zgorajuser posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?