|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Potek prvega pregleda?
16.11.2006 13:00:40   
Anonimen
    Zanima me kako poteka prvi pregled? Kaj vse se pregleda in koliko časa traja?

Ob pregledu bom v 7. tednu nosečnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Potek prvega pregleda?
16.11.2006 13:20:56   
Alisa
Če se prav spomnim, te pregleda koliko se vidi plod in če je vse uredu. Preglada ti kri, mislim da sem jaz morala it dat kri da so ugotovili kakšno kri imam. Pa določijo ti PDP, ter dobiš prvo slikico UZ.
Traja pa kakšnih 10-15 min.
Čestitke in srečno!!

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.11.2006 13:22:51   
petraz
Na prvem pregledu in vseh naslednjih ti najprej sestra zmeri pritisk, tehtaš se, vzamejo ti vodo in G. te pogleda.... opravi vaginalni pregled in UZ, da vidi če se že vidi zarodek itd... Nato se še kaj pogovorita in to je to.... Upam, da nisem kaj pozabila... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.11.2006 13:50:01   
N _ B
Odvisno je od ginekologa do ginekologa ter od ustanove do ustanove.

Pri nas je tako:

9. - 11. teden: 1. pregled (če prej ni težav) - splošni pregled, pogovor z g in dobiš nalog za UZ
11. -12. teden: UZ (prisotnost in velikost ploda, PDP)
12. - 13. teden: UZ (nosna kost in vratna svetlina)
od 13. tedna dalje, če so vsi izvidi ok dobiš materinsko knjižico in začneš s posvetovalnico (laboratorij-kri in urin, tehtanje, pritisk) 1 x mesečno.

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.11.2006 20:28:10   
lunca2
Jaz sem imela v torek prvi pregled in je potekalo tako: malo sva se pogovorili, nato je pogledala kako velik je plo, mi ga pokazala na ekranu in mi dala slikico, ter cel kup napotnic za laboratorij (hemogram, katero krvno skupino imam, RH faktor, ter še nekaj preiskav in seveda mogla sem dati tudi urin), pa materinsko knjižico sem tudi že dobila, in nato me je naročila čez en mesec.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.11.2006 21:49:15   
kamy
Prvo, kar je bilo sem šla dat vodo v lab. na pregled pa bila naročena v 6T nosečnosti, ker se menda prej ne vidi user posted image ! Na samem pregledu mi je naredil vaginalni UZ in videla sem malo pikico, ki se je že premikala.

Veliko nosečniških užitkov ti želim!
LP,K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?